התנדבות לאחר שחרור פרופיל 21 נפשי

itaygat48

New member
התנדבות לאחר שחרור פרופיל 21 נפשי

שלום, שמי איתי (שם בדוי), ואני בימים הקרובים עומד לצאת מהצבא עם פרופיל 21 נפשי, עכב בעיות חרדה בכלל ושינה בפרט, לאחר שירות של 13 חודשים.
אני מאוד לחוץ לקראת ההחלטה האם באמת להשתחרר ואז להתנדב, האם זה באמת כדאי, ויש לי מספר (רב) של שאלות
1. אני ממש סובל בבסיס שלי, הן מהמפקדים, והן מהמיקום שלו. עם זאת אני כן כשיר לשרת שם, כי בסיס זה הוא בסיס פתוח והוא בתחום הקל"ב. האם יש אופציה לאחר התנדבותי להגיע לבסיס אחר?
2. הייתי שמח להחליף גם את המקצוע שלי. טכנאי קשר טקטי, הייתי רוצה לדעת האם באפשרותי לפסול מקצוע זה, או האם אשאר בו כשאחזור לצבא?
3. האם יש אופציה לעבור לדוגמא מחיל הים לחיל האוויר, מחיל ירוק לחיל הים וכו'?
4. לאיזו רפואה אשתייך? צבאית או אזרחית?
5. בתקופה של בין השחרור להתנדבות, האם הביטוח שלי של מכבי חוזר אוטומטי לתשלום או שאם לא אבקש לחדשו אהיה חודש בערך ללא ביטוח רפואי?
6.האם מודיעים על השחרור לאחד מהוריי?
7. מה התהליך מרגע קבלת הפרופיל מהפסיכאטרית בתל השומר ועד יום החיול החדש?
8.האם מעסיקים עתידיים יוכלו לראות את הפרופיל שלי? לראות שהתנדבתי לצבא? שהפרופיל שלי נפשי?
9.האם ישלל רשיון הנהיגה שלי? אם כן, מה ההליך להחזיר אותו?
10.האם תהיה לי אופציה לבקש קיצור שירות לטובת לימודים בסוף השירות הצבאי שלי, כמו שאר חיילי הסדיר?
11.אם ארצה להפסיק להתנדב, אוכל? תוך כמה זמן אוכל להפסיק להתנדב? כמה זמן שירות צבאי אני צריך לשרת כדי לקבל תעודת "שחרור בכבוד"?
12. אם במקרה אחזור לבסיס שלי, האם יש אפשרות להחליף בסיס? אם כן, האם מתחשבים איכשהו בהיותי מתנדב בשיקול להחלטה?

יודע שזו חפירה רצינית. ממש תודה למי שיקדיש את הזמן שלו על מנת להסביר לי או לתת לי מידע שימושי כלשהו, מדריך כלשהו לחייל המתנדב שכבר חוייל בעבר.
תודה מראש
איתי (שם בדוי)

itaygat48

New member
שאלה נוספת

מתי מתגייס? עם שאר המתנדבים או שזה שונה כי כבר הייתי בצבא בעבר?

hillator

New member
תשובות

דבר ראשון מי שיוצא על 21 נפשי זה בעיה לחזור כמתנדב (כמעט בלתי אפשרי).
1. אני ממש סובל בבסיס שלי, הן מהמפקדים, והן מהמיקום שלו. עם זאת אני כן כשיר לשרת שם, כי בסיס זה הוא בסיס פתוח והוא בתחום הקל"ב. האם יש אופציה לאחר התנדבותי להגיע לבסיס אחר? כתלות בהחלטת הפסיכאטר הצבאי
2. הייתי שמח להחליף גם את המקצוע שלי. טכנאי קשר טקטי, הייתי רוצה לדעת האם באפשרותי לפסול מקצוע זה, או האם אשאר בו כשאחזור לצבא? כנ"ל
3. האם יש אופציה לעבור לדוגמא מחיל הים לחיל האוויר, מחיל ירוק לחיל הים וכו'? כנ"ל
4. לאיזו רפואה אשתייך? צבאית או אזרחית? צבאית
5. בתקופה של בין השחרור להתנדבות, האם הביטוח שלי של מכבי חוזר אוטומטי לתשלום או שאם לא אבקש לחדשו אהיה חודש בערך ללא ביטוח רפואי? אתה חייב להירשם לקופת חולים לפי החוק, אתה אזרח
6.האם מודיעים על השחרור לאחד מהוריי? ברור
7. מה התהליך מרגע קבלת הפרופיל מהפסיכאטרית בתל השומר ועד יום החיול החדש? הגשת טפסים, שחרור מצה"ל ואז הרבה חודשים של בירוקרטיה
8.האם מעסיקים עתידיים יוכלו לראות את הפרופיל שלי? לראות שהתנדבתי לצבא? שהפרופיל שלי נפשי? לא, פרט למקומות כמו תעשיות ביטחוניות שם יפסלו על זה.
9.האם ישלל רשיון הנהיגה שלי? אם כן, מה ההליך להחזיר אותו? קשה לי לאמין
10.האם תהיה לי אופציה לבקש קיצור שירות לטובת לימודים בסוף השירות הצבאי שלי, כמו שאר חיילי הסדיר? כן
11.אם ארצה להפסיק להתנדב, אוכל? תוך כמה זמן אוכל להפסיק להתנדב? כמה זמן שירות צבאי אני צריך לשרת כדי לקבל תעודת "שחרור בכבוד"? עוד לא התנדבת אתה כבר רוצה לעזוב? מבקשים בקשה רפואית
12. אם במקרה אחזור לבסיס שלי, האם יש אפשרות להחליף בסיס? אם כן, האם מתחשבים איכשהו בהיותי מתנדב בשיקול להחלטה? טופס 55 רגיל

בהצלחה

itaygat48

New member
תודה, ותשובה למה שאמרת

על השאלה של אם יש אופציה לצאת, זה כדי לדעת, כי הפסיכיאטרית בברהן אמרה לי שאני מתאים להיות חייל מתנדב בעיניה.. היא תמליץ עליי.. זה לא אסמכתא מספיקה כדי לוודא שיקבלו אותי?
המפקד שלי התחיל לשנוא אותי ולאמלל אותי כי אמרתי לו שהפסיכיאטרית המליצה לי לצאת ולחזור בתור מתנדב.. בגלל זה אני ממש מפחד לחזור לבסיס הזה.. ובמקצוע שלי יש הצבות שהן 99 אחוזים מהן בסיסים סגורים, חוץ מהבסיס שלי ואני מפחד לחזור לפה כי כמו שאמרתי המפקד שלי עושה לי בעיות..

hillator

New member
תשובה

המרחק בין הפסיכאטר שמשחרר אותך מהצבא לזה שמקבל אותך כמתנדב גדול

פסיכאטרים נותנים להקל בראש ולהגיד לחיילים "נחזיר אותך כמתנדב" וזו הטעייה

בתור מפקדת בצבא שיש לה חיילים עם בעיות אלו ואחרות אני יכולה להעיד שעוד לא נתקלתי במפקד ששונא חייל. נתקלתי בחייל שמעסיק את המפקד שלו 24*7 בשטויות.

לא ברור לי למה אתה מנהל עם המפקד שלך דיונים לגבי עניינים רפואים שלך, שיש לי הפניה על בעיה רפואית אני מכניסה למפקד שלי ביומן "הילה בהפנייה" וזהו.. זה לא עניינו מה קורה בהפניייה ומה אומרים בה

itaygat48

New member
תודה, ותשובה למה שאמרת

על השאלה של אם יש אופציה לצאת, זה כדי לדעת, כי הפסיכיאטרית בברהן אמרה לי שאני מתאים להיות חייל מתנדב בעיניה.. היא תמליץ עליי.. זה לא אסמכתא מספיקה כדי לוודא שיקבלו אותי?
המפקד שלי התחיל לשנוא אותי ולאמלל אותי כי אמרתי לו שהפסיכיאטרית המליצה לי לצאת ולחזור בתור מתנדב.. בגלל זה אני ממש מפחד לחזור לבסיס הזה.. ובמקצוע שלי יש הצבות שהן 99 אחוזים מהן בסיסים סגורים, חוץ מהבסיס שלי ואני מפחד לחזור לפה כי כמו שאמרתי המפקד שלי עושה לי בעיות..

ggg1996

New member
בקשר ל21 על נפשי

אני ממליצה לך לא משנה מה, לא להשתחרר על נפשי.
אני בתהליכים עכשיו לשנות טעות אבחנה שקבעו לי (על נפשי)
ולא משנה כזה זמן זה יקח לי, אני לא מוכנה לחיות את חיי (בין אם זה בצבא ובין אם זה באזרחות) עם משהו שאני לא.
ממה שאני למדתי, אסור להיות כנה עם הקב"ן וצריך לדעת מה להגיד ומה לא.
תרצה להשתחרר, תשתחרר. אבל לא על נפשי!
זה כן הורס משהו ובכלל, אתה תמיד תחיה את הפחד הזה שאולי יגלו שיצאת על נפשי.
עובדה שאתה חושש ממה זה יעשה לך באזרחות.
זו רק עצה שלי, הייתי חייבת לומר.

itaygat48

New member
גם אם תתקני

זה יהיה כתוב לך ברקורד, ה״בעיה הנפשית״. אני לא מסוגל יותר להמשיך ככה. תודה אבל על ההצעה. אני כן מאוד מקווה שיקבלו אותי בתור מתנדב.

hillator

New member
בואו נתקן

א. מי שהוגדר כנפשי כי הקב"ן טעה או לא יודעת מה ואחר כך תוקן(קרי בוטל לא הסיווג הנפשי) אני מאמינה שתופיע לו איזה הערה "ניתן בטעות" ואז לא תהיה לו בעיה (זה כמו שאם מחר יאבחנו לי בטעות סרטן לא יתחילו לי כימוטרפיה)
ב. מי שיצא על נפשי ויחזור כמתנדב הסעיף הנפשי ישאר

למעלה