התנדבות למילואים

התנדבות למילואים

התנדבתי למילואים לימים בודדים מספר פעמים (יומיות, לפי המועדים שנוחים לי כסטודנט, כך שלא יקראו לי במהלך הסמסטר).
בד"כ ההודעה היתה ימים בודדים מראש ולכן תמיד חתמתי על חריג קריאה.
בטופס שקיבלתי מהצבא (על מנת להגיש לביטוח לאומי) כתוב בסעיף של אופן קריאה לשמ"פ: "02 חריג קריאה - התנדב".
יש לי 2 שאלות:
1. האם התנדבות מונעת ממני לקבל מענקים (לדוגמה המענק המקבל ע"י מי שעשה מעל 10 ימים) ?
2. האם הימים האלו בהתנדבות נכנסים לתוך כל החוקים של מתי וכמה אפשר לקרוא לי, או שזה בנפרד ?
3. שאלה לא קשורה - האם המענקים מחושבים לפי מספר ימים בשנה קלנדרית, או שיש חלוקה אחרת של תאריכים ?

תודה רבה!

היי

1. לא
2. כן, זה נכנס לכמות הימים שאפשר לעשות בשנה - אלא אם כן חתמת על משך שנתי או תלת שנתי. אם חתמת על משך שנתי - תוכל לעשות יותר מ42 ימים בשנה, והימים לא יחשבו בסך הימים שתוכל לעשות בתלת שנים. (שזה 56, משמע שאף יום לא נחשב לא בתלת וכששנת 2014 תתחיל עדיין תוכל לעשות 56 ימים)
אם חתמת על תלת שנתי - לא תהיה לך הגבלת ימים בשנים 2013-2015.
אבל כמובן שזה רק טופס בירוקרטי לקישור, ואף פעם לא ראיתי שמנצלים אדם שחתם על הטופס הזה, להפך. הגעת כשההתראה הייתה וקצרה וכשלא היית חייב? סביר להניח שכתצא חוקי ולא תוכל להגיע מסיבה כלשהי (לימודים, למשל) יתחשבו בך יותר ולא יציגו את הטופס כתירוץ.
3. המענקים מחושבים מה1.1 בכל שנה עד 31.12. את המענק מקבלים בתחילת מאי.

לגבי 3

האם את בטוחה?
נאמר לי מאנשים אחרים שהחשבון הוא ממאי עד מאי, ושבמאי הקרוב אני מתחיל את הספירה מ-0

למעלה