היי
אני התנדבתי אחרי השחרור אז אני אנסה לענות ממה שאני יודע.
1) אני לא חושב שאפשר לשנות את הנתונים אחרי שהתגייסת, בלי שום קשר לזה שאתה מתנדב. מה שכן, יותר תפקידים פתוחים בפניך עכשיו אז הסיכויים להתקבל לכל מיני תפקידים גבוהים יותר.
2) בקשר ללינה בבסיס - זה תלוי בפטורים הרפואיים שתקבל מהרופא בתא מתנדבים. יש קורסים/תפקידים שיצריכו את זה, אבל תזכור שאתה בוחר לעצמך את התפקיד - ככה שאם זה לא מתאים, אתה יכול להגיד "לא" ולבחור תפקיד אחר
לפי מה שהבנתי ניתן לרתק גם מתנדבים (ואפילו להכניס אותם לכלא) אבל אני חושב שהדבר מצריך אישור מרופא תא מתנדבים (לא בטוח בקשר לזה - אז כדאי לברר). בסך הכל מתנדבים הם חיילים לכל דבר ולא ייתכן שלא ייענשו בהתאם על עבירות שחיילים אחרים גם נענשים בגללן.
3) בקשר לטירונות ונשק - לא עוברים גם טירונות מתנדבים אם עברת כבר טירונות (או אפילו חלק כמו במקרה שלי חח). בקשר לנשק קשה לי להגיד (לא סיימתי את הטירונות 02 שעשיתי בגלל המצב הרפואי ככה שאין לי הכשרה רשמית בנשק...) אבל לרוב המתנדבים יש פטור משמירות ותורנויות ככה שקשה לי להאמין שיהיה לך צורך בשימוש בנשק.
אני רואה שדיברת על עניין נפשי, חשוב לציין שאם השתחררת על סעיף נפשי יש תהליך שונה והוא בדר"כ כלול בחזרה לשירות חובה רגיל (כלומר, העלאת פרופיל, ולא התנדבות). תלוי כמובן בסוג הבעיה הנפשית.
בהחלט ממליץ לדבר עם מישהו בתא מתנדבים! בהצלחה.