התנדבות למי שגויס ושוחרר

makmako

New member
התנדבות למי שגויס ושוחרר

שלום,
מי שהתגייס וכבר נקבע לו קב"א, דפ"ר רשאי לשנות אותם כמתנדב? כלומר, אם אחליט להתנדב דווקא לצה"ל ולא לשירות לאומי, יאפשרו לי לגשת מחדש לפסיכוטכני ולמבחן הסימול בעברית?

ועוד שאלה, האם מתנדבים רשאים בכלל לבקש להכנס למסלולים כמו עתודה?

makmako

New member
אה כן והאם יחייבו אותי לישון בבסיס? בתפקיד,

במהלך קורס? יכולים לרתק אותי וכו'?

זה מאוד חשוב לי העניין הנפשי.

makmako

New member
אה וטירונות ונשק האם יש חובה?

Run for a Fall

New member
היי

אני התנדבתי אחרי השחרור אז אני אנסה לענות ממה שאני יודע.

1) אני לא חושב שאפשר לשנות את הנתונים אחרי שהתגייסת, בלי שום קשר לזה שאתה מתנדב. מה שכן, יותר תפקידים פתוחים בפניך עכשיו אז הסיכויים להתקבל לכל מיני תפקידים גבוהים יותר.

2) בקשר ללינה בבסיס - זה תלוי בפטורים הרפואיים שתקבל מהרופא בתא מתנדבים. יש קורסים/תפקידים שיצריכו את זה, אבל תזכור שאתה בוחר לעצמך את התפקיד - ככה שאם זה לא מתאים, אתה יכול להגיד "לא" ולבחור תפקיד אחר

לפי מה שהבנתי ניתן לרתק גם מתנדבים (ואפילו להכניס אותם לכלא) אבל אני חושב שהדבר מצריך אישור מרופא תא מתנדבים (לא בטוח בקשר לזה - אז כדאי לברר). בסך הכל מתנדבים הם חיילים לכל דבר ולא ייתכן שלא ייענשו בהתאם על עבירות שחיילים אחרים גם נענשים בגללן.

3) בקשר לטירונות ונשק - לא עוברים גם טירונות מתנדבים אם עברת כבר טירונות (או אפילו חלק כמו במקרה שלי חח). בקשר לנשק קשה לי להגיד (לא סיימתי את הטירונות 02 שעשיתי בגלל המצב הרפואי ככה שאין לי הכשרה רשמית בנשק...) אבל לרוב המתנדבים יש פטור משמירות ותורנויות ככה שקשה לי להאמין שיהיה לך צורך בשימוש בנשק.

אני רואה שדיברת על עניין נפשי, חשוב לציין שאם השתחררת על סעיף נפשי יש תהליך שונה והוא בדר"כ כלול בחזרה לשירות חובה רגיל (כלומר, העלאת פרופיל, ולא התנדבות). תלוי כמובן בסוג הבעיה הנפשית.

בהחלט ממליץ לדבר עם מישהו בתא מתנדבים! בהצלחה.

makmako

New member
אוף
אם מה שכתבת נכון ואני חושב שהוא כן

אז כנראה שאוותר על הרעיון.

Run for a Fall

New member
הייתי מברר בכל זאת בתא מתנדבים

אולי שם יוכלו לעזור לך יותר

אין לך מה להפסיד.

בכל מקרה, חבר שלי היה במצב זהה לשלך ובחר בשירות לאומי ונהנה מאוד - אז בהחלט הייתי ממליץ לבדוק גם את הכיוון הזה.

בהצלחה.

anaellea

New member
לא חושבת

לפי מה שידוע לי מלבד מקרים חריגים (מאוד) לא יאפשרו לך להיבחן שנית. הנתונים שלך הם אלו שילוו אותך.
לגבי העתודה, בעיקרון מתנדבים לא יכולים להתחייב מראש לתפקיד הדורש קבע מכיוון והצבא משקיע בהם כסף ומשאבים והמתנדב מצדו לא יכול להבטיח שמצבו לא יחמיר במהלך השירות והם לרוב מעדיפים לא לקחת את הסיכון. אתה יכול לנסות ייתכן ולמקרים חריגים הם יתנו אישור.
בהצלחה!

למעלה