התנדבות למשא"ז

התנדבות למשא"ז

חבל שהמשטרה (יותר נכון השוטרים) לא מעריכים את ההתנדבות.אלא רק על בסיס טובה אישית .

dpg

New member
הם כן

השוטרים אצלי במרחב ירקון ממש מרוצים מהעבודה של המתנדבים והם מעריכים אותנו חוץ כמובן הזקנים שעושים שטויות.

מתנדב

New member
השוטרים יחסית כן מעריכים את

המתנדבים, אמנם ישנם שוטרים חדשים שהם לא תמיד מעריכים את המתנדבים, אבל אם הזמן הם מתחילים לראות עד כמה שאנו בתור מתנדבים עוזרים ומסייעים להם.

or_k

New member
לא נכון!

השוטרים לא תמיד מעריכים מתנדבים ומתנהגים כאילו אנחנו חייבים להם משהו!!! כשמתנדב מבקש בדיקה מהמסוף אומרים לו עוד רגע חכה שניה וששוטר סיור מבקש נותנים לו את התוצאות! עוד דוגמא: פעם נכנסו מתנדבים לחדר אוכל של המרחב (בבאר שבע) וכל השוטרים הסתכלו עלינו כאילו אנחנו מחבלים (לא פחות ולא יותר!!!) ואחד אפילו צעק על אחד מהמתנדבי מדים שלנו "מה אתה מביא לפה גנון? מה הם נכנסים לפה?" זה התנהגות מגעילה כאילו אנחנו לא עוזרים ורק הורסים! אבל שצריך אותנו למחסום בוקר אנחנו הכי טובים והכי עוזרים!!! למזלנו בתחנת באר שבע שהרמק"מ משמש ק. תורן תחנה הוא דואג לנו ואם מישהו מהסיור קוטע אותנו הוא מטפל בו!!!

מתנדב

New member
or_k ידידי תאפשר לי להסביר לך משהו

אמנם יש שוטרים שלא מתנהגים למתנדבים מי יודע מה, ואפילו קצת בזלזול, אבל שוב זה לא כולם זה רק מספר מועט, ובפרט השוטרים החדשים שמגיעים לסיור, איתם לרוב יש בעיות, כמו למשל במחסום בוקר, יש מתנדבים שהם מומחים בעניין המחסום בוקר, והשוטרים החדשים שלפעמים זה פעם ראשונה שלהם שהם נמצאים במחסום, ואז מה שקורה המתנדבים שכבר יודעים מה שמוטל עליהם במחסום, נגשים ישר ולעניין (כמו שאומרים), ואז לפתע מגיע השוטר ומשנה את כל צורת המחסום, ואז מתחיל הויכוח בין המתנדב לשוטר, והשוטר למעשה חושב בצדק שאני בתור שוטר לא תלמד אותי מה שצריך לעשות במחסום, ואילו המתנדב גם חושב ובצדק שאני בתור מתנדב כבר הייתי לפחות בעשרה מחסומים ואני מומחה יותר גדול, ואז נוצר ויכוח, והמתנדב מתפלל שכבר יגיע השעה שיסתיים המחסום שהוא יוכל ללכת הבייתה, וזה ממש חבל. ולגבי הכלכלה שנכנסים מתנדבים לארוחת צהריים, ושהשוטרים מסתכלים על זה יענו בבוז, זה נשמע לי מוזר, ואף פעם לא נתקלתי בדבר כזה. ולגבי בדיקת רכב מה שהזכרת, לא תמיד יש אפשרות ליומנאי לעלות מולך ולבדוק במסוף את הרכב, לפעמים צרכים להמתין קצת בסבלנות, לפעמים זמן ההמתנה היא יכולה להיות גם 20 דקות, זה דבר שלא תלוי לא בנו ולא ביומנאי. וחוץ מזה שתמיד יש למי לפנות ולהתלונן, על שוטרים שלא נותנים את הכבוד הראוי למתנדבים

שוטר שלא נותן כבוד, לא מקבל סיוע!

זה עובד פשוט מאד. שוטר שמתייחס בזלזול (היה אחד כזה בתחנת ראשון, נסענו על ניידת, הוא עלה מולינו בגל, ושאל, מי על ה-506 עניתי לו את הקוד קריאה שלי, הוא אומר לי, ´אתה דפוק? מה אני יודע מי אתה? תזדהה מיד´! עלה מולו שוטר אחר בגל, ואמר לו ´תגיד לי, הוא חייב לך משהו? מה זה תזדהה מיד?´ ומה שקרה, שהשוטר החצוף אמר, ´טוב, אין לי ניידת אני הולך הביתה´ עלה מולו הקצין תורן. ואמר לו ´תבקש מהם סליחה לפני שאתה הולך, זאת לא התנהגות´. בסיום המשמרת שלי, נסענו לתחנה נכנסנו לקצין תורן, לחצנו לו יד, ואמרנו לו תודה על הגיבוי. יש את השוטרים החארות. אבל רובם נותנים גיבוי, וכבוד של מלך! מי שלא נותן גיבוי, ומתייחס כאילו אנחנו זבלים, שלא יצפה לסיוע, ושלא יבקש כלום! ´עם נבל, תתנבל!´

איציק78

New member
לאיציק

בס"ד אני מציע לך למלאות מזכר למפקד תחנה ולספר לו את הסיפור הזה בלי שום רחמנות. ב. בנושא ההסעות אתם לא חייבים לעשות הסעות לא בהלוך ולא בחזור בנושא השוטרים וכדאי לכם חנסות את השוטרים אם יבואו לאסוף אותך שוטר שבא להאסוף אז מגיע לו שיבואו שיכבדו אותו. ג. בנושא מחסום זה לא יתכן ששני שוטרים ישבו בניידת ואתם תהיו בחוץ ותעצרו מכוניות או שיהיה תורנות או שהשוטרים יעצרו מכוניות ואתם תכתבו. ד. כ"כ לפני שאתם עולים לניידת לעשות סיבוב מסביב הניידת לראות אם אין משהו אפי´ שריטה קטנה ישר לדווח ליומן אם לא אתה עשית את זה והכי חשוב לא לשכוח להחזיר את זה אם טנק מלא דלק. איציק

לא כדאי למלאות מזכר..

חשבתי לעשות את זה, אבל חבל על המאמץ, ועל הזמן. שוטר טמבל, לא שווה שאשרוף זמן בשבילו, את החשבון הוא מרגיש כל הזמן. שהציבו אותנו במחסום, והוא היה מפקד המחסום, אני עם הצוות שלי (עוד 2 אנשים) לא הסכמנו לעמוד איתו. יש את השיטות המתוקות, והאהובות עלי בשביל לנקום ולשפוך את הדם לזלזלן כמהו. הוא מרגיש את זה, וירגיש גם בעתיד.

מתנדב

New member
אממממ....

תראה אני קראתי את מה שכתבת, וזה אכן נשמע שאותו שוטר התנהג בזלזול אליכם. אבל מצד שני בואו נפעיל טיפ טיפה את המוח, לפעמים עדיף להבליג, כמובן שאם זה הייתה ממש פגיעה אז עדיף למלאות מזכר כפי שאיציק78 הזכיר כבר. אבל תחשבו שאותו שוטר שיגיע למת"ח לרעיון והוא יצטרך להסביר את עצמו למה הוא עשה את זה, הוא יזכור לך את זה תמיד והוא ינסה גם בדרכים אחרות להתחכם אתך, שזה אומר שבדיוק באותה משמרת שאתה תתן אותו שוטר ישב ביומן, ואתה בתור מתנדב ואפילו שוטר צריך הרבה את היומנאי, כגון בדיקה במסוף וכו´ וכו´, ואז מה שיקרה שאותו שוטר יתן לך להמתין הרבה שאם אתה תקרא לו בקשר והוא יזהה את קולך בקשר ואתה תבקש ממנו שהוא יבדוק לך במסוף למשל רכב, הוא יגיד לך המתן, שהוא עסוק, ולך תוכיח אח"כ שהוא לא ענה לך בגלל שהוא היה עסוק או שהוא עשה את זה דווקא, בגלל שהתלוננת עליו. לכן יש מקרים שעדיף להבליגולהעביר את היום הלאה, אבל כל זה נתון לשיקולך, כי בכל זאת את האי נעימות שהיה לך אם השוטר בקשר זה קרה אתך, וזה תלוי בהרבה איך שאתה הרגשת באותו רגע. שיהיה לך יום טוב. ונקודה למחשבה.

or_k

New member
בקשר לבדיקת רכב:

אתמול היה לי מקרה כזה: שוטר סיור ביקש בדיקת מסוף וקיבל, אחריו אני ביקשתי, והמוקד אמר לי תמתין דקה, אחרי ביקש שוטר סיור אחר והוא קיבל כמו גדול. וכל זה למה? כי לי יש לפני המספר גם כינוי מתנדב! ואל תנסו לומר שזה לא בגלל שאני מתנדב!!! ועוד דבר: לנו המתנדבים יש גל משלנו ולסיור יש גל משלהם. בכל יום הסיור יורד לגל שלנו ועושה שם שיחות נפש, וביום אחד אפילו העבירו שירים בקשר בגל שלנו!!! ואם אנחנו עולים לגל שלהם הם צועקים!!!

מתנדב

New member
or_k זה נשמע לי ממש מוזר

אני לא אומר שזה לא קרה אצלך, אבל זה מוזר, כי לבדיקת רכב כל מתנדב יכול לבדוק, וזה לא משנה מה האות קריאה שלך, ועל דבר כזה בהחלט כדאי לברר ואפילו למלאות מזכר. ולגבי הגל שבקשר, לא ידעתי שבבאר שבע יש לכם גל נפרד, זה היה תמיד ככה?

or_k

New member
למתנדבי אק"מ באר שבע

יש גל משא"ז משלו. בקשר לבדיקה אני אומר שאני יכול לבדוק, אבל בגלל שיש לי את כינוי המשא"ז בגל אז בקושי מתייחסים אלי, וזה קורה להרבה מתנדבים וכבר דובר על זה עם מפקד הבסיס.

למעלה