התנדבות לצבא וקצבת נכות מביטוח לאומי

SwallowTheSun

New member
התנדבות לצבא וקצבת נכות מביטוח לאומי

שלום רב לכולם,
כתבתי כאן לפני כחודשיים בערך על כמיהתי לחזור לצבא כמתנדב.
בשבוע הבא בדיוק מתקיימת ועדת החזרה.
יש לי שאלה שמסתובבת לי בראש כבר הרבה זמן ודיי מדאיגה אותי. ניסיתי למצוא מידע מהימן בנוגע לנושא ולא ממש הבנתי מספיק.
אני מוכר כנכה מסיבות נפשיות בשיעור של כ50% מביטוח לאומי. הרצון שלי לשרת בצבא, לתרום ולמצות את עצמי הוא גדול מאד ועם זאת איני יכול להתעלם מהמוגבלויות שלי.
במידה וצה"ל אכן יקבל את ההתנדבות שלי, האם יש סיכוי כלשהו שהקצבה החודשית המגיעה לי תיפגע בצורה כלשהי?
האם ניתן לשרת כמתנדב ובד בבד לקבל את הקצבה?

תודה רבה לכולם ולילה טוב.

hillator

New member
קצוות נכות לא נפגעת

ביררתי בזמנו מול ביטוח לאומי
אין קשר בין הדברים
בברכה

אייני

New member
היא עלולה להיפגע.

למשל, קצבת הנכות שלי, שקיבלתי אותה עד הגיוס - נשללה בעקבות הגיוס שלי לצבא, ואף כשהגשתי בקשה מחודשת לקצבת נכות לאחר השחרור שלי - הבקשה נדחתה. (ואני נכה בשיעור של יותר מ60% לפי הביטוח - בשל לקות שמיעה)

צריך לזכור שהמטרה של קצבת הנכות היא לסייע למי שלא יכול לעבוד. אם אתה מתגייס לצבא, מבחינת הביטוח אתה יכול לעבוד וזהו, ולכן לא מגיעה לך קצבת נכות (לפחות זה מה שנאמר לי אישית).
הקטע הוא שזה פשוט תלוי *נטו* במקרה של האדם. אני מכיר אחד שאפילו תוך כדי שירותו הצבאי ממשיך לקבל קצבת נכות, ומהצד השני - אני עצמי הפסקתי לקבל. אז אני ממליץ לדבר קודם עם הביטוח הלאומי ו*לוודא* שלא יהיה מצב שתפסיק לקבל קצבה, במיוחד אם אתה זקוק לה. אל תשאל שאלות כלליות בפורומים, כי זה לא יעזור לך - תברר באופן אישי על המקרה שלך.

hillator

New member
ממה שהבנתי החוק קובע שכיום

לא ניתן לשלול לנכה קצבת נכות אם הוא עובד

אייני

New member
זו הסיבה שהגשתי שוב את תביעת קצבת הנכות

ומשום מה דחו לי אותה שוב - למרות שבעבר קיבלתי אותה. (ולא, שום דבר בבעיית השמיעה שלי לא השתנה ולא נהפכתי לשומע באופן פתאומי, לא עד כמה שידוע לי לפחות).

hillator

New member
נשמע מוזר

אני בזמנו התקשרתי לברר לפורום והסבירו לי שבשום פנים ואופן לא משתנה

ללקויות שמיעה מבטלים קצבה בלי קשר לגיוס

ביטול הקצבה לא שייך לעובדה ששרתת בצה"ל.
ביטוח לאומי מבטלים קצבה לכל מי שהגיע לגיל 18 עם לקות שמיעה.
אתה לא רטשון
וכנראה גם לא האחרון.

אייני

New member
לא נכון, חד וחלק

אני קיבלתי קיצבה אחרי גיל 18 עד הגיוס (בערך 4 חודשים שקיבלתי קצבת נכות), וחבר שלי שלא התגייס - עד היום מקבל קצבת נכות (ואין לו שום בעיה מלבד בעיית שמיעה).

למעלה