התנדבות לצבא

sivan 11

New member
התנדבות לצבא../images/Emo6.gif

אני חיילת לקויית שמיעה שמשרתת בהתנדבות בספריית חיל הים בקריה. האם יש בפורום עוד מתנדבים ומתנדבות לצבא לקויי שמיעה,כבדי שמיעה וחרשים שיוכלו לומר לי באילו תפקידים הם משרתים ובאילו בסיסים הם משרתים ? אני רוצה ליצור איתם קשר....מאוד... ועוד שאלה: האם יש אתרי אינטרנט בעברית על התנדבות לצבא (כולל של לקויי שמיעה,כבדי שמיעה וחרשים) ? אם כן, מה הכתובות שלהם ? אני צריכה אותן בדחיפות ! אני מאוד רוצה להיכנס אליהם...

TRANSFER

New member
שלום סיוון וברוכה הבאה../images/Emo13.gif

בפורום יש כמה לקויי שמיעה. לידעתך יש פורום "לקויי שמיעה" בתפוז.

sivan 11

New member
../images/Emo8.gifתשובה ל-transfer

תודה על תשובתך...אבל היא לא עוזרת לי בכלל... אין בפורום של התנדבות לצ"הל בכלל לקויי שמיעה וכבדי שמיעה שאוכל ליצור איתם קשר ושיוכלו לומר לי באילו בסיסים ותפקידים הם משרתים ?? ואני גם מבקשת כתובות כתובות של אתרי אינטרנט על התנדבות לצבא (כולל של לקויי שמיעה וכבדי שמיעה), זה חשוב לי מאוד! אני מחכה לתשובות הכי מיידיות והכי מפורטות שאפשר! זה דחוף לי מאוד! תודה ותעזרו לי בבקשה!

שלום סיוון

אני לקויית שמיעה והתנדבתי לצבא ושירתתי שנתיים בבסיס חיל הים, וכעת משוחררת טרייה
יש בפורום הזה עוד הרבה לקויי שמיעה שמתנדבים בצבא כעת או בתהליכי התנדבות. אין עוד פורום למתנדבים לקויי שמיעה (למרות שבפורום שלי בוואלה לחירשים וכבדי שמיעה יש מיניפורום למתנדבים אך זה לא עובד עקב תקלות אינטרנטיות, ובכלל לקויי שמיעה מתנדבים זה קבוצה מצומצמת מתוך המון מתנדבים בגלל בעיות שונות, אז זה טוב להכיר עוד מתנדבים לא לקויי שמיעה ולהתייעץ איתם) אם את מעוניינת ליצור קשר עם לקויי שמיעה ללא קשר להתנדבות לצה"ל את יכולה להיכנס לפורום שלי של חירשים וכבדי שמיעה בוואלה לגבי תהליך ההתנדבות אם יש לך שאלות , זה המקום לשאול. בברכה אורטל

תפקידים של מתנדבים לקויי שמיעה

בכלל לקויי שמיעה יכולים ומסוגלים למלא כל תפקיד בצבא חוץ מתפקידים קרביים וכאלה שקשורות בהרבה טלפונים) בכלל תפקידים שלקויי שמיעה ממלאים לפי מי שאני מכירה: פקידה גרפיקאית אנימטורית צלמת צבאית חובשת מתאמת כוח אדם (הנדסת אנוש) שרטטת בניין שרטטת חשמל מפעיל מחשב טכנאי מחשבים מפענחת תצלומי אוויר מתאם לוגיסטיקה שרטט מפות אוויר שרטט מפות מודיעין ימי אלקטרוניקה תפקידים מסווגים במודיעין שאסור להגיד כאן
יש אחת שרוצה להיות כתבת במחנה או גלי צהל אבל קשה להתקבל לזה ומחזיקים לה אצבעות! זהו לגבי תפקידים אפשר לגשת לאתרים של צה"ל ולברר לגבי תפקידים אפשריים. אין אתר צה"ל לתפקידים למתנדבים...כי כמעט כולנו מסוגלים לבצע כל תפקיד (חוץ מקרבי). בהצלחה

Dawson girl

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אם לא יקבלו אותי לזה, אגב, אני רוצה לנסות להתקבל להדרכת ילדים לקויי שמיעה מטעם "שמע".. יקבלו אותי לזה גם אם אני לא יודעת שפת סימנים?

המרחפת

New member
כן

השם המדוייק של התפקיד הוא סייעת ללקויי שמיעה. החיילות שמגיעות אליו מגיעות ללא ידע בשפת סימנים, הן עוברות קורס אך רוב הידע בשפת סימנים נרכש תוך כדי תפקיד. ממליצה להתחיל את תהליך המיון כבר עכשיו- כמה שידוע לי, מכניסים מורות חיילות למסלול הזה אחת לשנה או אחת לשנה וחצי. אולי העובדה שאת מתנדבת תתן לך להכנס שלא ביחד עם בנות נוספות. מה שבטוח הוא שהעובדה שאת לקויית שמיעה תתן לך עדיפות בקבלה למסלול.

Dawson girl

New member
באמת? שווה ../images/Emo13.gif

(עדיפות הכוונה
) האמת שהתפקיד הראשון בעדיפות שלי הוא עיתונאית צבאית. ביקשו ממני שני תפקידים שהכי רציתי, ורק את שני אלה אמרתי (אלה היחידים שנראים לי מעניינים... חחחח אני בררנית פחד). אם לא יקבלו אותי ל"במחנה" אני אנסה להתקבל לזה... תודה על המידע

המרחפת

New member
בכל זאת

ממליצה לך להתמיין במקביל. משיקולי זמן. מקסימום אומרים לא (ואיזה כיף שיש את הפריבילגיה לבחור).

המרחפת

New member
גם תפקיד

של פעילת חינוך פתוח לכבדי שמיעה. מי שממש מתעקשת- יכולה לעבור קורס ולהיות מש"קית חינוך.

LordNor

New member
היי סיוון

אני מתנדב לקוי שמיעה אך משרת בחיל האוויר בתור מפעיל מחשב, את מוזמנת לפנות למסרים שלי לצורך קבלת מספר ICQ\מסנג'ר לצורך התקשרות. לגבי אתרים, למיטב ידעתי לא קיים אתר כלשהו להתנדבות בצבא (למעט אתרים על התנדבות ליחידות השדה המובחרות - שזה מיועד לחיילים קרביים) אם יש לך שאלות וספקות לגבי ההתנדבות בצבא, זה המקום לשאול - ואנחנו נשתדל לעזור לך. בהצלחה.

sivan 11

New member
תשובה למתולתלת גאה ול-lordnor

תודה על תשובותיכם...רציתי לדעת האם מתנדבים לקויי שמיעה וכבדי שמיעה וחרשים יכולים לשרת בספריות בצבא (כמו למשל בבסיס הקריה בתל אביב) או לא ? אם כן- אז באילו תפקידים הם יכולים לשרת בספריות בצבא (כמו הספריות בבסיס הקריה) ? איפה יש ספריות בצבא (באילו בסיסים ובאילו חילות יש ספריות בצבא שפשר לשרת בהם בספריות) ? האם מתנדבים לקויי שמיעה, כבדי שמיעה וחרשים יכולים לשרת בעיתון "במחנה" ואם כן, באילו תפקידים הם יכולים לשרת בו ? מתי יש מיונים לעיתון "במחנה" ומה צריך לעשות בהם ? איפה יש מערכת של עיתון "במחנה" ? אני צריכה את תשובותיכם (הכנות!) על שאלותיי, זה חשוב לי מאוד!

S u b a r u

New member
היי

התנדבה למחזור שלנו מישהי עם לקויי שמיעה, והיא הייתה מדריכה באיזה מוזיאון של חיל האוויר.. אבל אנחנו לא בקשר אבל אם רצית לדעת אם זה אפשרי אז כן.

המרחפת

New member
לא איזה מוזיאון

ה-מוזיאון של חיל אויר. היא די עברה שם ויה דלרוזה עד שנתנו לה להדריך בפועל. כלומר- התפקיד פתוח למתנדבים, אבל לא לכל לקויי השמיעה- רק לאל שיכולים לדבר ברור.

למעלה