התנדבות לצבא

ofer0332

New member
התנדבות לצבא

שלום רב

אשמח לתשובה לשאלותיי הבאות:

אני בן 27 והשתחררתי מהצבא על 21 נפשי עקב בעייה של התקפי חרדה. כעת אני מעוניין להתנדב לצבא ויש לי מספר שאלות:

1. מה משך ההתנדבות?

2. האם אוכל לעבוד תוך כדי?

3. לאחר השחרור מההתנדבות, האם יוותר בידי הצבא איזהשהו זכר לכך שהשתחררתי על נפשי? זאת אומרת, במידה וארצה לעבוד מאוחר יותר בעבודה ממשלתית, האם אוכל להגיד שעשיתי צבא (אמנם בהתנדבות) אך כרגיל? האם אחשב כחייל משוחרר לכל דבר או שהכתם הזה של השתחררות על נפשי ימשיך להיות גלוי לגורמים ממשלתיים במידה וירצו לבדוק זאת?

hillator

New member
תשובה

לא ניתן להגיש בקשה להתנדבות לאחר גיל 22.
אבל בהנחה שהיה אפשר:
1. עבור נפש שנה ואפשרות להאריך לעוד אחת.
2. באישור מפקדים ניתן.
3. כן הפרופיל הוא עדיין 21 נפשי.

ofer0332

New member
עופר

ראיתי פורומים רבים שטוענים שניתן להתנדב גם בגיל 50

אם הפרופיל נשאר 21 נפשי האם זה אומר שמקבלים תעודת שחרור או לא? מבחינת כל הגופים הרלוונטים זה עדיין נחשב שיצאת מהצבא?

hillator

New member
תשובה

בגיל 50 זה התנדבות למילואים.. כלומר ההיתי לוחם בשיריון.. בגיל 40 שוחררתי ממילואים.. פרצה מלחמה והחלטתי שבא לי להמשיך לעשות מילואים..

מקבלים תעודת שחרור והכל. אבל הבעיה עם 21 נפשי זה לא שהבן דם לא עשה צבא, אלא בגלל אילו בעיות הוא לא עשה צבא. שבאים לראיון במוסדרות ממשלתיים הם יכולים לראות בגלל מה ניתן לך 21 כחלק מהליך הסיווג הביטחוני.

אתה יכול לנסות ולחזור לשירות

כמו שאני עשיתי.
אני חזרתי בגיל 25 ושירתתי 3 שנים, אני חושב שבגיל שלך אולי תעשה שירות מקוצר+ תעלה פרופיל ויכול להימחק לך הפרופיל והסעיף הנפשי.

עוז 61

New member
בכללי לא ניתן להגיש בקשה אחרי גיל 21 אבל...

ועדת חריגים יכולה לבדוק את בקשתך במחזור שלי היה גם מתנדב בן 28.
אורך שירות 12 חודשים ניתן להאריך עד 36.
הפאופיל לא נשאר 21 אלא עולה ל 25 או 30 (לא יודע איך זה היום) גם במקרה של פרופיל נפשי.

למעלה