התנדבות לצהל ושירות לאומי

orp11111

New member
התנדבות לצהל ושירות לאומי

שלום- לאחרונה קיבלה בתי פטור מן הצבא כי עוס''ית המליצה כך... בזמנו היא נטלה כדורים נגד חרדות אף הפסיקה כבר מזמן והיא עובדת ולומדת וחפצה מאד להתגייס בכל מחיר.
והשאלה-1ממתי מקשיבים לעוסי''ת ולא קוראים לילדה לשיחה והיכרות? אולי דברים השתנו בה והיא חזרה לעצמה?
2- איך להפיג את הפטור ?מה עושים?
3- אם תרצה להתנדב כמה זמן עשוי הדבר לקחת - מסמכים , טפסים וכו' עד לגיוס?
4- אם תרצה שירות לאומי כמה זמן יקח עד שתתגיס לשירות לאמי?
5- עיקר העיקרים בשאלה-''כמה זמן יקח תהליך של כל אחד מן השלושה''?
תודה אמא - אור

היי אור

1. אני לא ממש יודעת לא לגמרי מבינה בפטורים נפשיים, אבל בדרך כלל הצבא לא לוקח סיכון.
2.ניתן לערער על הפטור במדור מתנדבים, רצוי להצטייד בכמה שיותר מסמכים וראיות שמעידים על כך שהמצב הוא אחרת ממה שנקבע בפטור.
3.ככל שהיא תקדים לעשות כך זה יקח פחות זמן. בכללי ממליצה על לוותר על הסרת הפטור ולהתנדב, שתתחיל כבר עכשיו את התהליך זה מאוד שונה תלוי מקרה, אבל לוקח מקסימום חצי שנה. אם דואגים להציק למדור מתנדבים הרבה זה מזרז את התהליך.
4. שירות לאומי זה תהליך מהיר מאוד יחסית, תלוי לאן היא הולכת ודרך איזה עמותה, שתשלח טפסי בקשה כבר מעכשיו בכל אופן. אבל כן הייתי ממליצה לה להתנדב לצבא.
5. זה מאוד מאוד תלוי במקרה שלה, אבל ככל שעובדים יותר על להניע דברים (להתקשר המון לשלוח פקסים ומיילים והודעות) זה מזרז מאוד את התהליך. אם יש את כל המסמכים והטפסים מוכנים זה גם מזרז את התהליך (כי לא צריך ללכת למליון אנשים ולהתחיל להביא מסמכים וטפסים)
&nbsp
שיהיה המון בהצלחה!

hillator

New member
תשובה

דבר ראשון אור זה לא שכונה על כל חייל ומתנדב בצבא משלמים ביטוח אז אם כל הרצון הטוב של המתנדב יש גורמים מיקצועים שאמורים לקבוע האם ניתן או לא ניתן לגייס ובאילו תנאים (קרי מתנדב או חייל רגיל)
1. לא מכירה את פרטי הארוע , בגדול לפני שנותנים לחייל פטור בגין סיבות נפשיות חובה לזמן את החייל לשיחה עם קב"ן (פסיכאטר , בן אדם שסיים 7 שנים רפואה+ התמחות בפסיכאטריה) עובד סוציאלי שלעצמו לא יכול לתת פטורים מצה"ל .. לכן על הפטור מהשירות וקביעת פרופיל 21 נפשי חייב להיות חתום רופא
2. מגישים ערעור
3. מדובר בתהליך, בדרך כלל מתנדבים נפשים זה סדר גודל של עד שנה וחשוב לציין שכמתנדבת נפשית יהיה לה קשה לקבל סיווג ביטחוני ולכן הרבה תפקידים יהיו חסומים בפניה.
4. לא מכירה את ההליך.
5. ניראה לי 4 הכי קצר

למעלה