התנדבות לצה"ל לחולה צליאק

mitnadev3

New member
התנדבות לצה"ל לחולה צליאק

היי אנשים, אני חולה צליאק אסימטומטי עם פטור מהצבא שכרגע מתלבט האם להתגייס בהתנדבות לצה"ל..
(אגב, צליאק אסימטומטי זה אומר שבעיקרון אני מוגדר כחולה צליאק אך אין לזה שום תופעות בטווח הקרוב. המחלה בכלל לא משפיעה עלי בחיי היום יום, אין שום הקאות/שלשולים/בעיות בבדיקות דם וכו אבל
עקרונית זה "רע" בטווח הארוך)
כמה שאלות לגבי גיוס בהתנדבות

1 אני מעוניין ללמוד רפואה אח"כ, ונראה כאילו כל התהליך של הגיוס(בין חצי שנה לשנה) ואח"כ שנתיים שירות זה קצת הרבה...האם יש דרך לקצר את כל התהליך הזה?? האם יש מצב להתגייס לפחות משנתיים?
בלי להיכנס לפוליטיקות עכשיו, אבל אם יש לי חברים שמתגייסים דרך ישיבות הסדר לשנה וארבע וחיילים מתנדבים מחו"ל שמתגייסים לשנה למה אני לא יכול להתנדב לפחות משנתיים?
2 האם יש אפשרות להתגייס ליחידה קרבית עם פטור?? אני אוכל רגיל לחלוטין ובריא לגמרי ללא שום הגבלות(חוץ מהצליאק אמור להיות פרופיל 97)..

אשמח לקבל תשבות/סיפורים אישיים בנושא, ואם יש למישהו איזהשהו איש קשר בלשכת גיוס (עדיף בי-ם) שאפשר להתייעץ איתו ולקבל תשובות רשמיות תשתפו בבקשה.
תודה מראש

hillator

New member
תשובה

1. כיום התנדבות זה פחות משנים זה רק לכאלו שזה פרופיל נפשי. לא צליאק.
2. באישור רופא תא מתנדבים. סביר להניח שלא בגלל הספקת מזון במנות קרב לא תתאים למחלה ולכן אף רופא לא יקח את הסיכון שהמחלה תתפרץ. כמו כן ביחידה קרבית תאלץ לשרת 3 שנים

בברכה ובהצלחה

ezrabin

New member
אהלן אחי- תשובות מפיו של חולה צליאק.

קודם כל, כל הכבוד על הרצון להגיע לקרבי.
אני גם חולה צליאק (מגיל 10) והיה לי פטור מהצבא. התנדבתי כתומך לחימה לפני 9 חודשים. לאחר הגיוס נכנס לי ג'וק הקרבי וממש רציתי קרבי. שלחתי המון מכתבים לכל מיני אנשים בכירים והגשתי טופס 55(טופס לשינוי שיבוץ) עם בקשה לקרבי. להפתעתי, הגורמים הרפואיים בצבא אמרו שהם מאשרים קרבי לחולי צליאק, ושמבחינתם הבעיה בשילוב חולי צליאק בקרבי היא לוגיסטית בלבד. כלומר אישור רפואי לקרבי יש! אבל... הם אמרו שחולה צליאק יכול לשרת ביחידה קרבית רק בתנאי שתהיה יחידה קרבית שמראש תסכים ותתחייב לספק לו מזון נטול גלוטן-וכאן הבעיה. קשה מאוד למצוא יחידות קרביות שיסכימו לכזה דבר, ולכן ההגעה לקרבי כרוכה בהמון עבודה (חיפוש אחר יחידות כאלה).

כלומר, אם אתה רוצה להגיע לקרבי, זה מה שאתה צריך לעשות:
1) להגיש בקשה לתא המתנדבים לקרבי כדי שהבקשה תגיע לרופה ותאושר.
2) בתא מתנדבים יש אחלה אנשים, והם ינסו לחפש יחידה קרבית שתתחייב לקבל אותך.
3) לדעתי חובה שתעשה מחקר לבד ותחפש יחידות קרביות. בתא המתנשבים מאוד עסוקים ולכן לא כדי להסתמך אך ורק עליהם. אם אתה רוצה קרבי, אתה צריך קודם כל ללמוד על איזו יחידות קרביות יש בצה"ל, ולהכיר. לאחר מכן אם אתה מוצא יחידה ספציפית או גדוד ספציפי, אני מציע שתחפש מי המפקד הבכיר (מח"ט או מג"ד) וליצור איתו קשר באופן ישיר (מכתב או מייל) ולהסביר את מצבך. הסיכוי הכי טוב שלך להגיע לקרבי הוא למצוא מישהו שרוצה אותך ביחידה שלו ומוכן להתחייב לתא המתנדבים שיוכל לספק לך מזון ללא גלוטן.

כרגע לי אישרו קרבי והתקבלתי לתפקיד הדרכה קרבית. כמו כן גם מצאתי גדוד בחיל התותחנים שהסכים לקבל אותי כלוחם ואני מתלבט מה לעשות.

*להילה המקסימה, אני מציע שתעדכני את איזור המידע על צליאק או התנדבות לקרבי. זאת מכיוון שפשוט נראה לי חבל שחולי צליאק שרוצים קרבי יקבלו בטעות מידע מטעה ואז יוותרו בקלות על החלום. אז אני מציע שאם תקבלי עוד שאלות על קרבי לחולי צליאק, תעדכני אותם בהנ"ל, זה המידע הכי עדכני. בכל מקרה, תמשיכי בעבודת הקודש שאת עושה כאן ושתדעי שעזרצ לי המון לפני הגיוס.

mitnadev3

New member
כל הכבוד לך שנלחמת והצלחת!

חייבו אותך להתנדב עכשיו לתקופה ארוכה יותר?
ומסקרן אותי לדעת איך הצלחת להוציא אישור רפואי לקרבי...אני אישית אוכל רגיל לגמרי(הפסקתי עם הדיאטה לפני כשנתיים) ולכן גם מבחינה לוגיסטית זה לא אמור להיות בעיה..

למעלה