התנדבות לצה"ל - מתוסכלת

betty07

New member
התנדבות לצה"ל - מתוסכלת

היי,
אני נמצאת בהתהליך ההתנדבות הזה כבר המון זמן ,
סיימתי יב' ביוני לפני שנה וזה כל כך מתסכל שהתהליך הזה אורך כל הרבה זמן עד שמתגייסים ,
והחוסר וודאות הזה -שאין תאריך בכלל ואני לא יודעת מה יהיה בחיי ושאני רק מחכה לתאריך וודאי שיגיע מתישהו אם בכלל - זה פשוט מתסכל כל כך .
קשה להיות שנה בלי מסגרת ולחכות לדבר לא נודע ולא וודאי
אני כל כך רוצה להתגייס שזה מגיע למצבים שאני רואה חיילים באוטובוס ופשוט אני כל רוצה רוצה להיות במקומם , יש לי המון רצון לתרום ולעשות .
אני פשוט לא מבינה למה התהליך כל כך ארוך ואיך אני יכולה לזרז אותו.

hillator

New member
היי

אני מבינה את הרגשתך.
לאיזה שלב הגעת בתהליך?
שנראה לאן אפשר להמשיך מכאן

ברכה ובהצלחה ואל יאוש
הילה

betty07

New member
....

כרגע אני אמורה לשלוח לתא המתנדבים חוות דעת מהרופא שלי ,
הבעיה שהרופא בחול ואני יוכל לשלוח את זה רק בעוד חודש וזה מתסכל כל כך שאי אפשר להתקדם בנתיים במשהו אחר

hillator

New member
אין רופא משפחה שיכול להוציא חוות דעת?

כי זה דברים שמתועדים בתיק

betty07

New member
...

אני לא יודעת,
אני חושבת שרופא משפחה לא יכול לכתוב חוות דעת..
מדובר במחלת כבד ויש לי רופא שאני הולכת אליו לביקורת 3 פעמים בשנה ונראה לי שרק הוא זה שיכול לכתוב את החוות דעת הזו
וגם רשמו במכתב מהצבא שהם מבקשים חוות דעת מגסטרולוג [ שזה הרופא שאני איתו במעקב ]

hillator

New member
כמה דברים

דבר ראשון חוות דעת מגסטרו את יכולה להציג בנתיים?

דבר שני אילו שלבים עברת בשנה האחרונה?

בברכה

betty07

New member
תשובה

רופא הגסטרו שאני איתו במעקב נצא בחו"ל ולכן נקבע לי תור רק ל-30 ביולי.
השלבים שעברתי :
הייתי במדור פרט עשו לי מבחנים פסיכוטניים [ קב"א 56 ] בדקה אותי רופאה ועברתי ראיון אישי .
מאז ביקשו ממני לעשות כמה בדיקות כמו אולטרה סאונד \ בדיקות דם , בדיקת עיניים שגרתית וכו' ולשלוח למדור פרט.
כמובן שלקח מלא זמן עד שמדור פרט אישור שהוא קיבל את כל הבדיקות ולקח עוד זמן עד שהעבירו את זה לתא מתנדבים .
ועכשיו תא מתנדבים רוצים חוות דעת מרופא הגסטרו שלי ושאני יעשה בדיקת כימיה מלאה [ בדיוקות דם שגרתיות ושתן ]
וישלח אליהם .
אני מרגישה שכל העניין תקוע , במיוחד שאין סיבה לכך מבחינת המחלה שלי אני לא מרגישה אותה ביומיום והיא לא מפריעה לי בכלל.
אני מאוזנת מאוד ואני בסה"כ שותה תרופה בוקר וערב ונפגשת עם הרופא 3 פעמים בשנה.
אני יכולה לעשות כל דבר אין לי מגבלות גופניות , שכליות וכו' ולכן אני לא מבינה מה כל הפרוצידורה הארוכה הזו הרי הם יודעים מה המחלה שלי ולמה הם נתנו לי פטור ...

hillator

New member
טוב

בואי נחלק לשני דברים פן תכני ופן עקרוני
א. רפואי דבר ראשון ביום א בבוקר תקבעי תור לכל האולטרסאונד ותלכי לעשות בדיקות דם. תרימי טלפון למזכירה של הרופא גסטרו שתסבירי לה מה הבעיה, אם הרופא מכיר אותך ורואה אותך 3 פעמים בשנה והמצב לא זז כבר לא יודעת כמה שנים אולי הוא אפילו יכול לשלוח לה המלצה במייל .. הרי בנינו הוא לבטח נסע לאיזה כנס רפואי בחול זה לא שהוא שוהה באי בודד או בבית האח הגדול.
ב. פן עקרוני, התבא קובע קריטריונים מי כשיר לגיוס מי לא. חצי מהמקרים שלא קשירים לגיוס הם בסדר גמור ומתפקדים מאה אחוז יותר מרוב האנשים הבריאים שאני מכירה. הבעיה היא שהצבא לא מעוניין לקחת אחראיות . הצבא זה אירגון גדול תחשבי שרופא תא מתנדבים מטפל ב200 תיקים ביום הוא לא זוכר כל מיקרה לגופו, אין מה לקחת את זה ללב.. יש חוק שאומר שככל שהמערכת יותר גדולה ככה יש יותר בעיות

בברכה

יוסי 19901

New member
מתנדב בתהליכים

אני בתור מתנדב עברתי גם תהליך נורא מייאש עם הרבה בריוקרטיות זה חלק מהתהליכים אין מה לעשות אבל אני נורא אשמח לעזור לך וכל זה באהבה

betty07

New member
תודה רבה אבל זה פשוט כל כך מייאש כל התהליך

הארוך הזה והחוסר וודאות

היי

מאד מבין לליבך, גם אני עברתי תהליך מייגע של לא פחות משנה עד שגוייסתי, אז חוץ מלהגיד לך שאת חייבת לדחוף ולקדם את זה כי אחרת זה לא יקרה (ארורים תהיו תא מתנדבים), אני יכול להגיד לך שזה שווה את זה ומאד מספק במידה ודחפת והגעת לתפקיד טוב

נ ו ע ה 12

New member
מסכימה ומבינה...

היום, 10 חודשים מאז הגיוס (יאי רב"ט חח), אני מברכת על המקום שאני נמצאת בו ו-מ-מ-ש שמחה שלא ויתרתי באמצע, אף על פי שהיה קשה, מייאש ומייגע.

כרגע, שלא באשמתך, הכדור בידיים שלך ולא של תא מתנדבים - מחכים לחוות דעת מהרופא שלך. כמו שהילה אמרה, תנסי ללחוץ שם ולקבל חוו"ד כמה שיותר מהר. במקרה שלא תצליחי, עם כמה שזה לא נחמד כ"כ, 26 ימים לא ישנו ה מ ו ן. חכי לתור שלך, שנקבע ל-31.7, תקבלי את החוו"ד, תשלחי לתא מתנדבים בפקס (ותתקשרי לוודא שהמכתב הגיע! גם אם תצטרכי להמתין שעות עד שיענו לך... :\) ומהרגע הזה תנסי בכל הכוח, הפרוטקציות והמקורות שיש לך לחפש תפקידים ויחידות. יש לך כיוון בקשר למה את רוצה לעסוק?

דרך אגב, את מוזמנת לשלוח לי מסר אישי (או שאימייל [email protected]) ולדבר איתי שם. תרגישי חופשי לפנות בכל שאלה, תהיה, חשש, סתם רגעים של ייאוש... אני מ א ו ד אשמח לעזור לך ככל שאוכל. :)

שיהיה המון בהצלחה בהמשך! מאחלת לך שבעוד מס' חודשים, כשכבר תהיי חיילת, תהני מהמקום שאת נמצאת בו ותסתכלי אחורה ותגידי שכל הרגעים הקטנים (או הגדולים) האלה של הייאוש היו שווים את זה. :)

למעלה