התנדבות לצה"ל

רעות1101

New member
התנדבות לצה"ל

שוחררתי מהצבא עם פרופיל 24 , למשך שנה. כרגע אני מתלבטת מאוד אם להתנדב לצבא או ללכת לשירות לאומי .
חשוב לי מאוד לעשות שירות מאתגר ולתרום מעבר לעבודה פקידותית. כרגע מה שידוע לי זה שאם אלך לשירות לאומי אני יכולה לבחור את התחום שאני רוצה (מאוד רוצה הדרכה) , ובצבא זה כבר לא הופך לתכנית לפי בקשתי, והתפקיד דיי נקבע לי לפי צורכי הצבא.
קראתי בכמה מקומות באינטרנט לגבי עניין ההתנדבות, ובחלק אומרים שדווקא יש לי את האפשרות לבחור את התפקיד שאני רוצה .. אך לא בטוח שאקבל את התפקיד, בשל חוסר התאמה או חוסר המלצות מהמפקדים הקודמים.
מישהו יכול לעשות לי סדר? מה עדיף? שירות לאומי או להתנדב??

hillator

New member
תלוי במקרה

בד"כ אחרי מעבר התהליך הרפואי שלוקח חצי שנה אם רופא תא מתנדבים יאשר לך את ההתנדבות במידה ומצבך הרפואי מאפשר זאת תאחזרי לתפקידתך הקודם כמתנדבת ואת צריכה לקחת זאת בחשבון

רעות1101

New member
אה! זה נתון שלא שמעתי עליו ...

זה בהכרח מה שיהיה?
אם אבחר להתנדב, אחזור לתפקיד שהייתי מיועדת אליו? ( לא הספקתי עדיין להיות בשום תפקיד, ואפילו לא לעשות קורס.. בדיוק סיימתי את הטירונות וכבר סופחתי לר"מ 2, ומשם יצאתי ..)
וכל התהליך באמת יקח חצי שנה ? זה נשמע כמו בזבוז זמן... אני מניחה שמצבי הרפואי יאפשר שאחזור. מדובר בבעיה קלה ברגליים שהולכת ומשתפרת ..

hillator

New member
תגובה

אם לא עברת קורס וזה יש לך סיכוי לשנות.. כמו כן זה גם תלוי בבעיה הרפואית תמיד תוכלי להגיד שקשה לך עם הרגל באותו תפקיד ואז אם זה ימצא נכון ימצאו לך תפקיד אחר.
הכוונה הייתה לכאלו שהיו איזה שנה בתפקיד.
וסופית קבעו שאת 21? כי אם זכור לי לנכון 24 זה פרופיל זמני, כלומר אחרי פרק זמן מסויים דנים שנית במצבך

רעות1101

New member
היי

מדובר בבעיה רפואית קלה כמו שציינתי, ומה שאני רוצה בכלל לא מהווה בעיה שיכולה להפריע לי לתפקוד יעיל בתפקיד .
נקבע לי פרופיל 24 לשנה . בוועדה נאמר לי שבגלל שמדובר בשנה שלמה + החודשיים שכבר כביכול שירתתי (חודש וחצי הייתה מסופחת לר"מ 2) , אז לא יחזירו אותי חזרה ויתנו לי פטור מלא .

hillator

New member
הבנתי

שווה נסות אם לא היה לך שיבוץ
הכי כדאי לברר מול תא מוחזרי שירות
אני במקביל שלחתי מייל עם השאלה אתמול לתא מתנדבים

למעלה