התנדבות לצה"ל.

slozki18

New member
התנדבות לצה"ל.

שלום לכולם,
רציתי לדעת אם מתנדב בוחר את התפקיד שלו, ואם הוא יכול לבחור איזה תפקיד שהוא רוצה? אם לא איזה תפקידים מיועדים למתנדב עם בעיה רפואית.
לגבי הבסיס, האם הבסיס קרוב לבית ופתוח?
לגבי השעות, האם כאשר אתה מתנדב זה יותר גמיש מבחינת השעות? איזה שעות עושים?
בכלל לגבי הזכויות של מתנדב האם הם זהות לזכויות של חייל, האם יש לך פטור רפואי ואתה מתנדב איך מסתכלים עלייך בעתיד?
ממש תודה וסליחה על כמות השאלות... אני רוצה להתנדב ולדעת קצת מידע לפני..
תודה רבה רבה,
דור.

liavavraham

New member
היי

מתנדב, בשונה ממתגייס רגיל, יכול לבחור את התפקיד והיחידה שהוא רוצה לשרת בה, כל זאת ויש לו את הנתונים המתאימים לאותו תפקיד ושהבעיה הרפואית לא מונעת ממנו לעסוק בזה.
קיימים המון תפקידים למתנדבים. תוכל להיכנס לאתרים ״היחידה״ ו״פז״ם״. השירות הוא בבסיס קרוב לבית ועם יומיות, אלא אם תבקש אחרת. לגבי השעות אין לי ממש מושג, צריך לברר מול השלישות ביחידה שאתה תשרת בה.
לגבי זכויות, אותן זכויות כמו לחייל רגיל. מתנדבים לא עושים תורנויות/שמירות וכ׳ו...
בסיום השירות אתה מקבל תעודה כמו כל חייל רגיל.

בהצלחה :)

slozki18

New member
תודה רבה,

את יכולה אולי לשלוח קישור לגבי התפקידים באחד מהאתרים שציינת? לא מצאתי בשניהם...

liavavraham

New member
תגובה

אני בן p:

ובעיקרון, כל תפקיד מתחת לפרופיל 64 פתוח גם למתנדבים (תקנו אותי אם אני טועה)

slozki18

New member
תגובה

אוקיי, ומכל התפקידים אני יכול לבחור איזה תפקיד שאני רוצה באיזה בסיס שאני רוצה? הכל?
תודה רבה !

d9777834

New member
תגובה

אם יש אישור מרופא התא להיות בתפקיד שדורש מעל 64 אפשר לצאת. כמובן שהרופא מאשר רק אם התנאים מתאימים למתנדב ולמחלתו.

slozki18

New member
תגובה

האמת שכרגע אני על פרופיל 45, וקבעו לי ועדת נשק עקב בעיית פרקים בכף יד ימין החזקה... ואמרו לי שאם לא אצליח להחזיק נשק אקבל 21... בשביל אני בודק על התנדבות... אין סיכוי שלא יתנו לי להתנדב נכון?
כמה זמן אורך התהליך הזה?
והאם זה בדוק בוודאות שאני בוחר את התפקיד שלי ואת הבסיס... כי באתר של צה"ל כתוב שזה כמו מנילה... שאלון עדיפויות...
תודה רבה על העזרה..

liavavraham

New member
תגובה

רוב בקשות ההתנדבות מאושרות. התהליך עצמו מפתיחת הבקשה לוקח די הרבה זמן. כמובן זה דם תחוי בך, אם תשלח להם מהר את המסמכים הרפואיים. אני אישית ממתין כבר 8 חודשים מאז שפתחתי את הבקשה.

ואתה יכול לבקש מתא מתנדבים שישלחו אותך לראיונות ביחידות או דברים שאתה רוצה.

למעלה