התנדבות לצה"ל

Gallevi12

New member
התנדבות לצה"ל

היי
התגייסתי לצבא באוגוסט 13, ושוחררתי בגלל מחלה כלשהי עם פרופיל 21
עכשיו, החלטתי שאני רוצה להתנדב ולעשות שירות כמו כולם, ורציתי לקבל על זה עוד פרטים

האם יש תפקידים מסוימים בשביל מתנדבים? או שאני יכול לבקש להגיע לתפקיד X שאני מעוניין בו במידה ואני מתאים
האם אני אצטרך לעבור טירונות מתנדבים למרות שאני מוכשר 03 כבר

אשמח לתשובות ולדעת כמה שיותר על ההתנדבות לצבא, כי לא מצאתי תשובות באינטרנט

נ ו ע ה 12

New member
אהלן

לא תצטרך לעשות טירונות מתנדבים.
תפקידים - מגוון התפקידים העורפיים בצבא פתוחים גם בפני מתנדבים, כמובן בהתאם למגבלות הרפואיות (הפטורים), להתאמתם לתפקיד ולצרכי הצבא.
חשוב להדגיש שבמידה ותחזור לשירות, תצטרך להשלים ל-3 שנים, ולא לשנתיים (פרק הזמן בו משרתים מתנדבים שקיבלו פטור טרם הגיוס).

Gallevi12

New member
>ודה רבה על התשובה

קודם כל, לא מפריע לי לשרת עד אוגוסט 16 כמו שהייתי אמור לעשות בהתחלה.. זה לא העניין שמפריע לי

יותר חשוב לי התפקיד עצמו, אני רוצה לשרת בתור מדריך במתקן אדם, ולא ידעתי האם זה אפשרי להתנדב לשם
האם אני עובר ועידה כלשהי לפני שאני רואה קצין מיון ומבקש את זה, כדי לדעת מה הם הפטורים שיש לי או אין לי?

אני ממש מעוניין לשרת במתקן אדם, או בתפקיד מסווג כלשהו, עם הנתונים שיש לי, אני לא רוצה להשחק ביומיות ליד הבית או בתפקיד שאני לא אוהב

liavavraham

New member
היי

כל הכבוד על ההחלטה להמשיך בשירות!

רופא מדור מתנדבים מחליט האם אתה כשיר להמשיך בשירות.

לגבי התפקיד, אתה חוזר לתפקיד הקודם שהיית בו, או שימצאו לך שיבוץ חלופי.

תוכל לקרוא אודות התהליך במאמרי הפורום.

מצרף לך קישור למטה.

בהצלחה !

Run for a Fall

New member
מוסיף

לגבי התפקיד - אתה אכן חוזר לתפקיד הקודם שלך אלא אם אתה כבר לא כשיר לבצע אותו מבחינת הפטורים הרפואיים שתקבל.

במקרה כזה, מחפשים לך שיבוץ חלופי.

לגבי התפקיד בו אתה מעוניין - בעיקרון כל תפקיד עורפי בצבא פתוח בפני מתנדבים (גם תפקידים בעלי אופי של בסיס סגור וכו') - הכל בתנאי שהשירות בתפקיד לא מתנגש עם הפטורים הרפואיים שתקבל בוועדת המתנדבים.

לאחר אישור ההתנדבות, תוכל לבקש לשרת בבסיס שציינת ממדור מתנדבים והם יאתרו לך תפקיד שם במידה ויש. חשוב לציין שמתנדבים לא רואים "קצין מיון", הם בוחרים את התפקיד שלהם לפני הגיוס ומתגייסים רק כשיש להם תפקיד (גם אם מדובר על גיוס "מחדש").

למעלה