התנדבות לתפקידים שדורשים הכשרה מיוחדת

hadarrrt

New member
התנדבות לתפקידים שדורשים הכשרה מיוחדת

היי, קוראים לי הדר אני בת 17 וחצי ואני משוחררת מהצבא על פרופיל 21 רפואי עקב מחלת קרוהן. המצב הפיזי שלי טוב, אני לא לוקחת כדורים, פעילה ומתפקדת כרגיל. הנתונים שלי (חוץ מהפיזיים) טובים, ואני ממש מעוניינת להיות פקמ''צית , פקידת מבצעים בחיל האוויר או מדריכת סימולטור. המצב שלי מאפשר לי לשרת בבסיס סגור. התחלתי בתהליך ההתנדבות וביקשתי את התפקידים האלה אבל שמעתי שברגע שהתפקיד כולל הכשרה או קורס יש בעיה.. האם זה נכון? או שאפשר להתנדב לאחד התפקידים האלה?
בנוסף, אם מישהו משרת או יודע על תפקידים מעניינים של תומכת לחימה ביחידות לוטר או עוקץ שאפשרי להתנדב אליהם? אני גרה מאוד קרוב לבסיס, וזה יקל עליי המרחק מהבית.
תודה רבה רבה מראש! :)

Run for a Fall

New member
קורסים

היי,

יציאה לקורסים והכשרות נתונה לשיקול דעתו של רופא מתנדבים. אם הרופא מחליט שהבעיה הרפואית שלך לא מונעת ממך מלבצע את הקורס/ההכשרה - אין שום סיבה שלא תבצעי אותם.
אני מאמין שאם הרופא אישר לך כבר לשרת בבסיס סגור, אין סיבה שלא יאשרו לך מעבר של אחד הקורסים שאת רוצה (לפחות לא מבחינה רפואית) - אבל שוב, אני לא רופא אז קצת קשה לי להגיד
.

לגבי השאלה השניה, אין לי מושג...

בהצלחה!

נ ו ע ה 12

New member
בעיקרון כמעט כל תפקיד שתרצי פתוח בפני מתנדבים

אני אומרת *כמעט* כדי לא להיתפס במילה... אבל באמת הרוב המוחלט.
תמצאי תפקיד שמעניין אותך בלוטר/עוקץ ותנסי לברר האם הפטורים שלך לא מגבילים את השרות שם. אם הם דורשים קורס אז כפי שכבר נאמר לך אין מניעה מקורסים... אלא אם כן, כאמור, יש לך פטור שימנע זאת. במקרה כזה כדאי לברר האם ניתן לשרת בתפקיד ובניגוד לשאר החיילים לא לעבור את הקורס אלא לבצע חפיפה והכשרה במקום.

למעלה