התנדבות לתפקיד "קרבי" במילואים לאחר שירות

Vaderom

New member
התנדבות לתפקיד "קרבי" במילואים לאחר שירות

היי לכולם. רציתי לשאול, אולי מישהו ידע להנחות אותי. לפני מספר שנים סיימתי שירות חובה במהלכו הייתי בתפקיד עורפי עקב פרופיל רפואי 64 (ראייה). מכיוון שהייתי בתפקיד "אפור", אני חסר מקצוע צבאי על הנייר - עובד כללי (למרות שבפועל עשיתי תפקיד קצין כולל פיקוד על מדור). בנוסף, מהסיבה לעיל אני פתור רשמית ממילואים, אם כי בפועל התנדבתי ואני עושה כשבועיים בשנה מילואים ביחידה שלי. שמעתי שקיימת אפשרות למסיימי שירות חובה להתנדב למסלול מילואים "קרבי" יותר שכולל הכשרה מזורזת לרמת רובאי גבוהה יותר (04?) וביצוע שירות מילואים פעיל מקביל לשירות שמבצעים משוחררי חי"ר/שריון/תותחנים/נ"מ עם הכשרת רובאי מקבילה - פעילות בט"ש, אבט"שים וכד'. כמו כן שמעתי שיש מסלול של הכשרה לקצונה במסגרת מילואים שבפועל מעבירים אותך הכשרה מזורזת גם כן לפיקוד ובשלב מסויים אתה מגיע לשירות מילואים כקצין "קרבי" כביכול. את הדברים שמעתי מחבר שעשה מילואים באיו"ש והוא שמע אותם מהמ"פ שלו שאמר שיש להם בגזרה כמה חבר'ה שעשו מסלול כזה ועכשיו משרתים במילואים. מישהו מכיר? שמע? יודעים אולי להגיד לי מי בצבא יכול לדעת על אפשרות כזו ועם מי אפשר לברר? תודות!

hillator

New member
תנסה לברר בפורום סדירים

אנחנו פורום שמתעסק עם מתנדבים לשירות קבוע שקיבלו פטור בגין בעיות בריאות מהצבא בברכה ובהצלחה

Vaderom

New member
אני אנסה, תודה!

אולי הגוף הצבאי שמתעסק בהתנדבות לשירות ידע לענות לי על חלק מהשאלות? את יכולה להפנות אותי אליהם? ל"ג או מדור ספציפי כלשהו? תודה!

hillator

New member
מממ הכי קרוב זה שלישות

ביחידה שלך.. באמת שאין לי מושג.. רוב האכלוסיה פה לא בשלב של ביצוע מילואים.. וגם אלו שכן זה אנשים עם בעיות רפואיות רובם בטוח לא עושים מילואים קרבים

למעלה