התנדבות לתפקיד קרבי

itay01996

New member
התנדבות לתפקיד קרבי

בס"ד

שלום!
קוראים לי איתי, ואני מתנדב לצה"ל בעז"ה מסיבה רפואית (לא נפשי).. השאלה שלי היא ככה:
האם אתם מכירים מקרה של מישהו שהצליח להתנדב (מתנדב מסיבה בריאותית פיזית) ליחידה קרבית? הרופא שלי אמר לי שזה אפשרי,פשוט בוחנים כל מקרה לגופו..

אשמח ליצור איתו קשר, תודה רבה ושבת שלום!

על מה אתה מדבר?

אתה מדבר על תפקיד קרבי או על יחידה קרבית? אפשר בהחלט לשרת ביחידה קרבית בתור תומך לחימה (למשל מדריך חי"ר או מש"ק אמל"ח). בנודע לתפקיד קרבי- הכרתי בטירונות מישהו שעתיד לעבור קורס חובשים קרביים לצורך הדרכת חובשים ביחידה קרבית כלשהי. לא יודעת מה זה אומר אבל אני מניחה שאפשר להסיק מזה שאם נלחמים אפשר להשיג הרבה גם בתור מתנדב.

itay01996

New member
תפקיד בתור לוחם?

הרופא שלי אמר לי על מישהו שהבריא מסרטן, נלחם על זה ובסוף הגיע ליחידה קרבית בתור לוחם!
שמעת על משהו כזה?

עכשיו כשאני נזכרת...

הייתה מישהי שהתקבלה להיות לוחמת נ"מ כשהייתה עוד מלש"בית רגילה ואז אחרי שגילתה את המחלה ואחרי שההתנדבות אושרה לה, אישרו לה לשרת בתור לוחמת נ"מ למרות המחלה. לה ספציפית היה קוליטיס שהופך את כל עניין השטח לבעייתי (בגלל התזונה) וזה שאישרו לה זה סימן טוב. יש המון סיפורים כמו שסיפרת, ואם אני לא טועה, פעם היה כתוב בפורום על מתנדב קטוע יד שלחם בלבנון.
זה תלוי נורא במגבלות שלך (יש מגבלות שלא דורשות הרבה מעבר למעקב רפואי), בכמה המלצות אתה מביא מהרופאים שלך (עניין לא פשוט) וכמובן כמה אתה מתעקש.
והכי חשוב לא להיות נעול. יש המון תפקידים שהם אמנם לא תפקידי לחימה אבל הם רחוקים מאוד מלהיות ג'ובניקיים...

למעלה