התנדבות, מילואים וקבע

TheEndOurNot

New member
התנדבות, מילואים וקבע

שלום, בקרוב אני מסיים 3 שנות שירות חובה בהתנדבות בצבא. לאחר השחרור אני, והיחידה שלי, מעוניים שאני יעשה מילואים, אבל בעקבות חריגה של היחידה שלי בכמות אנשי המילואים לא מאפשרים צירוף מתנדבים למילואים (למרות שהיו אנשים שהצליחו אבל זה להילחם בקיר). כרגע מדובר בחריגה של קרוב ל-200 איש, אז המצב כיום הוא שצריך להוריד 200 איש מהרשימה כדי לצרף אחד. לכן יש כמה כיוונים שאני אשמח אם תוכלו לעזור לי (מהידע/ניסיון שלכם) או תוכלו להפנות אותי למקומות הרלוונטים בשביל תשובות: א. מה התהליך הסטנדרתי שצריך לעשות כדי להירשם למילואים? ב. אני זוכר (די במעורפל) שאם אני נכנס לקבע (אפשרי לחלוטין) הצבא אוטומטית נותן לי זכויות כמו של כל איש קבע אחר (אני מקבל ביטוח בריאות וכו') השאלה אם האפשרות הזאת גם משפיע על הרישום שלי למילואים. הכוונה שלי, האם ברגע שאני נכנס לקבע הצבא מתייחס אלי כמו כל חייל אחר גם בעניין המילואים ואני נכנס אוטומטית למאגר המילואימניקים? ג.האם מישהו נתקל בבעיה דומה ברישום למילואים ומכיר דרך לפתור את זה? תודה רבה לעוזרים

hillator

New member
לא נתקלתי בבעיה

אבל אני יודעת שאם אין ליחידה הקצאות למילואים גם קבע לא ישנה. אצלנו מי שאין לו הקצאה לעשות מילואים ביחידה עושה פשוט אבט"ש קצינים באיזה חור

TheEndOurNot

New member
זה שונה אצלנו

בתור מתנדב אתה לא עושה אבט"שים (כמו שאת יודעת) והיחידה שלי היא יחידת מטה, ככה שאין יותר מידי אפשרויות לגבי הצבה במילואים (מעבר לכך שאני רוצה לעשות מילואים בתפקיד הנוכחי שלי) אשמח לקבל תשובה גם על הנושא השלישותי (או הפנייה למקום עם התשובות) בנוגע לעניין הקבע והמילואים, כל מי שמשתחרר אצלנו (חוץ מהמתנדבים..) נכס אוטומטית למילואים, כמו בכל מקום אחר בצה"ל, זאת למרות החריגה בכמות. אז מהבחינה הזאת, אין ליחידה בעיה לקלוט מילואימניקים חדשים. הבעיה מתרחשת אצל המתנדבים, כי אצלנו הרישום הוא לא אוטומטי אלא דרך הגשת בקשה, מאותה סיבה אותו גורם שלישותי יכול גם לסרב (וזה מה שקורה היום). זה למה אני מעוניין לבדוק את עניין הקבע, בעיקר בגלל כל עניין ההשוואת התנאים - שוב, אשמח לדעת אם מישהו מכיר את העניין הזה או יכול להפנות אותי לגורם שאפשר לברר את זה מולו. מעבר לזה, אשמח לדעת אם מתנדב שחתם קבע ביחידה שלו או יצא לקצונה היה צריך להגיש בתום השירות שלו בקשה לשירות במילואים. תודה שוב לעוזרים

hillator

New member
אני יודעת להגיד לך עלי

אבל אני עתודאית עם מקצוע נדרש אני מחויבת בקבע ראשוני ולאחר מכן מחויבת לבצע מילואים עד להולדת ילד ראשון. ללא קשר לפרופיל רפואי

TheEndOurNot

New member
אבל התנדבת לשירות?

או שהתגייסת רגיל? כי זה ההבדל מבחינתי. בכל אופן אני מתחיל להבין שמפה לא תבוא הישועה. אני מנסה לבדוק צירים נוספים.. ביינתים הציר בתוך הצבא מתקדם טוב אבל עוד לא מבטיח לי כלום. יש לך רעיונות?

למעלה