התנדבות עם פרופיל 24

tv157

New member
התנדבות עם פרופיל 24

שלום לכולם,
כשנה אחרי תחילת השירות נפצעתי בבסיס, בזמן העבודה. אושפזתי בבית חולים, הייתי בטיפול של יחידת היקר \ רם 2 במשך משהו כמו 3 חודשים, ואז שוחררתי עם פרופיל 24 ל-9 חודשים עד לועדה חוזרת, שמהזמן הזה נשארו לי 4 חודשים.
התמהמהתי עם ההחלטה הזו כבר הרבה מאוד זמן ואני לא יודע אם מאוחר מדי, אבל אין לי אפשרויות אחרות, כבר הגשתי תביעה להכרתי כנכה גם במשרד הביטחון וגם בביטוח לאומי והתוצאות מאכזבות, לחכות לועדות חוזרות זה סתם לחכות עוד ועוד לתוצאות שכנראה יהיו דומות וגם אם לא אני סתם מבזבז עכשיו זמן, אני בקושי מסוגל לתפקד בכוחות עצמי ואני מרגיש נורא עם זה שאני פשוט נטל שההורים שלי צריכים להתמודד איתו בכל הכוח שיש להם. אף אחד לא יעסיק אותי במצב הזה ואני רוצה להתנדב כדי לפחות לעשות משהו, ולקבל בתמורה כדי לפחות להרגיש שאני עושה משהו.
הייתי רוצה לדעת מה בדיוק קורה אם אני מחליט להתנדב - אם אני אוכל להתנדב מלכתחילה בהתחשב במצב שלי ובעובדה שנשארו לי רק עוד 4 חודשים עד לועדה החוזרת, ואם כן אז מה בדיוק אני מקבל מהצבא (בגלל שאני צריך עזרה כדי ללכת למשל אם יהיה מישהו לעזור לי להגיע מהבית לבסיס, מה יהיה גודל המשכורת הצבאית אם תהיה משכורת בכלל, מה יהיו התנאים שלי בצבא, האם אני יכול לבחור את התפקיד שלי).
אם זה כבר מאוחר מדי ואני צריך פשט לחכות לועדה החוזרת, אוכל לבקש מהם לחזור לשרת אם המצב שלי יישאר כמו שהוא עכשיו? אם אני אקבל פרופיל 21 אז יש שוני כלשהו בין התנדבות עם 24 לבין התנדבות עם 21?
אני גם מדבר בלחש בגלל המצב שלי, אז יש אפשרות אולי להיפגש עם נציג מהצבא כדי לקבל הסברים ולשאול שאלות במקום לפנות בטלפון?
אני ממש מתנצל על קיר הטקסט הזה, אני פשוט בהמון לחץ מכל העניין ופורק את זה כאן בתקווה שיש אנשים שיכולים לעזור ומבינים בכל העסק הזה
המון המון תודה לכל מי שמנסה לעזור, אני מאוד מעריך את זה

Run for a Fall

New member
אהלן

בדר"כ לתקופה של פחות מחצי שנה לא מאשרים התנדבות. כמובן שאם הוועדה תחליט על מתן פרופיל 21 קבוע תוכל להגיש בקשה להתנדבות. אין שוני בין התנדבות תוך כדי פרופיל 24 או עם פרופיל 21. (בפרופיל 24 אולם, תקופת ההתנדבות מוגבלת בתחילה עד לקבלת פרופיל קבוע)

הייתי מציע לך בינתיים למצוא תעסוקה כלשהי, בין אם זה התנדבות כלשהי, עבודה מהבית, תחביב, לימודים כלשהם... כל דבר שיעסיק אותך בינתיים.
התקופה בה ממתינים לוועדה ולתשובה במהלך משך השהייה בפרופיל 24 מעיקה מאוד ומייאשת... (מניסיון אישי) אבל אתה לקראת הסוף ולאחר שתקבל תשובה תוכל לפעול כדי להתנדב במידה ותקבל פרופיל 21 קבוע.

לגבי הפגישה עם נציג - תוכל להגיש את הבקשה להתנדבות כבר באותו יום של הוועדה לקביעת פרופיל קבוע באופן פיזי במדור מתנדבים שנמצא סמוך (ככה אני עשיתי). ובכל מקרה תוכל להתכתב עם מדור מתנדבים גם במייל.

בהצלחה!

למעלה