התנדבות?

dliel

New member
התנדבות?

שלום אני כמעט בן 20, לא מגוייס...
בסוף יב' המצב הרפואי שלי החמיר (קרוהן) ונכנסתי לניתוח, שלא הלך כמצופה וגרר יחד איתו עוד ועוד תהליכים ארוכים ומרובים. ורק לפני חודשיים סיימתי עם זה ברוך השם ועברתי את הניתוח האחרון..
בזמן שבין הניתוח האחרון לניתוח הראשון שהיה בקיץ ירדה לי המוטיבציה להתנדב, והחלטתי לעשות משהו עם עצמי ולהתחיל ללמוד, אז התחלתי. כרגע אני סטודנט ובעוד כמה חודשים מסיים שנה א'..
אפילו שנראה שהחלטתי והכל זורם וטוב, יש לי תחושה של פיספוס ודחף ורצון עמוק שאוכל אותי בפנים שכן רוצה להתנדב ולעבור את זה כמו כל נער במדינה שלנו.
ולכן עוברות בי מחשבות האם כדאי לחשוב על דחייה של המשך הלימודים (לאחר שאסיים שנה א') ולהתנדב למשך שנתיים ואז אשתחרר יחד עם החברים שלי (שהתגייסו לפני שנה) ואוכל להמשיך את הלימודים לאחר מכן....

השאלה הגדולה היא למה לעזאזל לעשות את זה?! אני מפחד שאני אעשה את זה ולבסוף אתחרט ולא אהיה מרוצה מהתפקיד שאקבל. ואני רוצה תפקיד שאני גם אהנה ממנו וגם יתרום לי להמשך שאני אלמד ממנו משהו ולא סתם להיות גורס ניירות... אז איך אפשר למצוא משהו כזה?
(רציתי משהו בתחום שאני לומד כרגע אבל אני מבין שזה בעיה כי זה דורש להתחתן עם הצבא למשך 6-7 שנים וגם זה סגור למתנדבים.. ( אני לומד מדעי המחשב..))..
לא יודע מה לעשות עם עצמי! אם לעזוב את זה ולהמשיך ללמוד או ללכת על זה ולדחות את הלימודים.... :\\\

יום טוב

hillator

New member
תשובה

א. ברוכה הבאה ורק בריאות ושתרגיש טוב.
ב. יש הרבה תפקידים למתנדבים תחילה אתה מתחיל בהליך הרפואי ואחר כך מתאימים תפקיד. לא כל התפקידים בצהל הם "להזיז מסמכים ממקום למקום"
בשלב הראשון אתה מגיש בקשה להתנדבות.
ג. בנוגע לעתודה וכל זה זה לא אפשרי למתנדבים במצב הנוכחי היום(גם לא אקדמיזציה)
בברכה

dliel

New member
כן אני מכיר..

תודה, נחמד להצטרף :)
אני מכיר את התהליך ומה עושים. כבר הייתי בזה, קיבלתי אישור קיבלתי תפקיד.. הייתי אמור להתגייס ועיכבתי ועיכבתי עקב המצב ולבסוף ביטלתי... בפעם האחרונה שדיברו איתי אמרו לי לשלוח להם מסמכים עם עדכון רפואי כדי שאני אוכל להתגייס בגיוס הקרוב (בזמנו). אז אני מאמין שרק אישורים בודדים מהרופא וזה מסודר..
בשביל התפקיד שהייתי אמור להתגייס אליו חתמתי שאני מוכן לשרת 3 שנים, לכן אני לא רוצה שוב אותו.. מעדיף שנתיים אלא אם כן זה משהו שממש שווה לתת שנה נוספת בשבילו..

האם זה אפשרי לקבוע פגישה (לקבל זימון) כמו שהיה בצו ראשון שבודקים מה מתאים מה האופציות העדפות וכו'...

hillator

New member
כן בטח

תפקידים של שנתיים יש הסתיגות קלה, כי נדמה לי שיש קורסים שידרשו שירות צבאי מלא (כלומר 3 שנים). ואז לא תוכל לצאת לתפקידים האלו.
יש לך כיון כללי מה אתה מעוניין?
ולגבי האישורים הרפואים איך שלא מסתכלים על זה זה עניין של כמה חודשים(מעבר ניירת וכו)
בברכה

dliel

New member
מעניין..

מה שמעניין כמו שאמרתי זה בעיקר המחשבים, תכנות.. אבל כנראה שאבוד..
מה שעוד מעניין זה לעשות משהו עם ריגושים מעניין, להיות מעורב במבצעים, פעילויות ובמה שקורה בפנים (עד כמה שאפשר).. (עברתי סיווג בטחוני חח)..
או לעשות משהו כיף, להנות (אפשר משהו פיזי בטוב טעם..) נגיד איזה מדריך של משהו אקסרימי כייפי (צניחה צלילה קליעה סנפלינג חחח וכו' לא יודע לא מכיר..)

מובן הכיוונים פחות או יותר? חח

hillator

New member
ככה

א. אבקש לשרשר לטובת הסדר.
ב. להגיד תפקיד עם אטגריים זה מאוד כללי, קשה לי לאמין שאם עברת ניתוח לפני לא מעט זמן מישהו יתן לך להיות מדריך צלילה.. הם פשוט לא יקחו אחראיות.
ג. מה לגבי להיות תוכניתן שחור?

dliel

New member
אוקי..

א. אני מאמין שאת צודקת, למרות שזה דבילי, הרי את הניתוח עשיתי בשביל שאני ארגיש טוב יותר. וזה המצב אני מרגיש הרבה יותר טוב מלפני שנה..
אולי את יודעת ומכירה (יותר טוב ממני זה בטוח) תפקידים נוספים בכייון? שהם מרגשים אטגריים ובכל זאת לא הכי פיזיים.. ד"א אני מאוד אוהב את הים אם את יודע על תפקיד
שקשור.. (כגון: מדריך צלילה חחח :) )...

ב. טוב אז לפי חיפוש זריז וקריאה קצרה בגוגל על תוכניתן שחור. הבנתי שזה תפקיד שלא ממש מוגדר.. והבנתי שזה לתכנת ללא קורס בכלל (יש הדרכה? אין?).. אני לא יודע עד כמה זה מתאים לי כי חוץ מהשנה הראשונה של התואר (שזה בעיקר מתמטיקה) אין לי שום ידע בתחום.. אם תוכלי לפרט ולהרחיב לגבי מה שידוע לך על תוכניתן שחור..

תודה :)

hillator

New member
ככה

תכניתן שחור אתה תכניתן ביחידה לכל דבר אבל לא עשית קורס תכנות
משמה:
1. לא תעשה קבע תשרת רק שנתיים
2. לא תעשה את כל מבחני התכניתנים למינהם(מהט וכ'ו)
אתה מכיר מישהו ב8200 או 8100 או אופק?

dliel

New member
לא מכיר..

א. תכניתן בכל יחידה שאני אבחר (במידה ואפשר) ?
ב. הציפייה היא שאני אעשה תעבודה על רקע ידע שיש לי מלפני הגיוס או שיש איזה הדרכה?
או במילים אחרות מה אני כן אעשה?
ג. אני מכיר מישהי ששירתה ב8200 שהשתחררה כבר.. לא יותר מזה..

hillator

New member
שלח לי מייל

אני אנסה לענות לך יותר מוסבר כי זה מידע לא לכאן
[email protected]
כפי שאתה לפני יומים האיפון שלי קרס והיום קניתי גלקסי אז מאז אני די שוברת כאן את הראש.. אבל ברגע שאני אתאפס על הבלגן אני יענה

lavifighter

New member
תנסה להגיע(אפילו בעזרת קשרים) לראיונות

יש מלא תפקידים תכנות שלא צריכים ידע מוקדם(שמלמדים מאפס כמעט) או שצריכים מעט, בכל היחידות הרלוונטיות(כולל מודיעין או כל דבר אחר).
אם יש לך סיווג זה יהיה הרבה יותר קל.

אייני

New member
אני ממליץ לנסות לברר על עוד אפשרות אחת -

ברר עם תא מתנדבים אם זה אפשרי לסיים את התואר - ואז להתגייס. בסה"כ - זה ישתלם מאוד גם לך וגם לצבא. הצבא יקבל ככה עתודאי שהוא לא היה צריך לשלם עליו שקל, ואתה מצד שני - לא תצטרך לדחות את הלימודים שלך (ותאמין לי - זה קשה מאוד לחזור אליהם אחרי דחייה), ובנוסף אין צורך לפרט על הניסיון האדיר שתזכה לו בזכות הצבא.

הבעיה היא, שהתנדבות היא אפשרית רק עד גיל 21. אחרי גיל 21 זה רק במקרים מיוחדים. למזלך - מה שבחרת ללמוד זה בהחלט משהו שחשוב וטוב לצבא - ככה שיש לך סיכוי למרות זאת. אבל אני ממליץ לך לברר את זה מראש עם תא מתנדבים.

dliel

New member
חשבתי על זה..

אבל אני מעדיף לעשות את הצבא קודם, בזמן שהחברים שלי גם בצבא.

אייני

New member
אוקיי, אז תקן אותי אם אני טועה

קראתי את מה שאתה והמנהלת דיברתם ומה שענית לי - אני אכתוב את הרושם שלי ומה אני חושב, אם אני טועה - אני מתנצל, תקן אותי.

כל החברים שלך בצבא, כשכולם נפגשים הם בעיקר מדברים על הצבא ואתה לא הכי קשור, ובנוסף - אתה פנוי הרבה יותר מהם, כי אתה לומד אז אתה למעשה בבית כל השבוע בעוד שרובם מגיעים הבייתה רק בסופי שבוע, או שהם מגיעים כל יום הבייתה אבל עייפים מתים ואין להם כוח כ"כ להיפגש. כל ההייפ הצבאי הזה שמסביבך, פלוס העובדה שאתה כל הזמן פנוי והם לא - גורמת לך לקנא בהם ולרצות להיות חלק מזה. זו הסיבה שאתה לא מעוניין בתפקיד תכנותי רציני שידרוש ממך 3 שנים. אתה מעוניין בתפקיד כייפי ונחמד - שיאתגר אותך ותלמד ממנו אם אפשרי, להעביר שנתיים, להיות עם החברים שלך באותו הייפ, ולהשתחרר איתם ביחד.

לדעתי, וזו דעתי האישית שנובעת מהתרשמות שטחית לחלוטין ולכן ייתכן שהיא שגויה - אתה מוזמן לקטול אותי בהתאם - במצב הזה, חבל על הזמן שלך. אתה עושה את זה מרצון של להצטרף אל ההייפ הצבאי הזה ולהיות עם החברים שלך באותו הראש - זה פשוט מגדיל את הסיכוי שתתפשר על תפקיד ש"נשמע לך סבבה" (ולא תפקיד באמת טוב שחשוב ויעזור וידרוש ממך 3 שנים), ואחרי שנה אתה תשנא את הצבא ותתבכיין על כל רגע ותקווה להשתחרר כבר.

כאילו, מה שאני מנסה להגיד - השיקול של "כל החברים שלי עושים צבא אז גם אני רוצה להצטרף לזה" - הוא בהחלט שיקול, אבל אם הוא השיקול המרכזי שלך - אז זה לא טוב, כי אחרי כמה חודשים בצבא אתה תשכח אותו, ואז תקלל כל רגע שאתה שם... השיקול המרכזי צריך להיות התפקיד שתעשה או התרומה למדינה...

זאת דעתי. אני מתנצל על "ניתוח האופי" שעשיתי לך כאן - בהחלט ייתכן שהוא שגוי. אבל החלטתי שחשוב להגיד את זה בכל זאת בשביל הסיכוי (הקטן אך קיים) שניתוח האופי שלי נכון, כדי לסייע לך לשים לב ולחשוב טוב יותר על הבחירה שלך.

dliel

New member
תגובה..

זה לא סוד שהחברים משפיעים. זה נכון. אך זה ממש לא נכון "שמשעמם לי" או שיש לי זמן פנוי, אפילו להפך זה שכל החברים בצבא מקל עליי וגורם לי להשקיע יותר בלימודים. הלימודים ממש לא קלים ודורשים מאמץ רב ולמידה ככה שאין לי ממש זמן פנוי באמת.
אנחנו במדינה שחשוב לתת ולשרת ולתרום כמו שאמרת. כמו שכל אחד מהחברים שלי יכול לתת ולשרת גם אני צריך (גם אם אני לא חייב מבחינת החוק, ואפילו שעברתי דברים לא קלים מבחינה בריאותית) אני מרגיש שאני חייב את זה, למדינה ולעצמי. הסיבה העיקרית היא (אני לא אשקר ואגיד בשביל המדינה) היא קודם כל בשבילי, אני חושב שבנוסף לתרומה הגדולה שנותנים למדינה, הצבא גורם לנו לעבור תהליך משמעותי וחשוב, משנה את התפיסה שלנו ומעביר אותנו תהליך התבגרות חשוב. ואני רואה בזה כחוויה שכדאי לעבור. זהו מקומו הטבעי של נער בגילנו במדינה שלנו.

אני ממש לא מתכוון להתפשר על תפקיד שנשמע טוב ולא מתכוון "להעביר שנתיים", אם לא אקבל תפקיד טוב שמעניין אותי אני אוותר על זה ואמשיך את הלימודים, רשמתי את זה בהתחלה, השיקולים שלי האם כן להתגייס הם בעיקר תלויים בתפקיד שאקבל.
אני כן מעוניין בתפקיד תכנות רציני ולצאת לקורסים, ואין לי בעיה שידרוש ממני 3 שנים (אם הוא אכן שווה את זה). אבל לפי מה שידוע לי (מקריאה פה ומקורות אינטרנט אחרים בלבד) היחידות הרציניות סגורות בפני מתנדבים ואנחנו לא יכולים לצאת לקורסי תכנות. (אם ידוע לך אחרת אשמח אם תאיר את עיניי). הסיבה שאני מעדיף תפקיד של שנתיים היא כי במידה ואתגייס אני יהיה כבר בן 20. ולא בא לי להשתחרר בגיל 23. שוב אלא אם אוכל ללמוד ולצאת לקורסים ולבצע תפקיד שמתקשר ושיעניק לי ידע\ניסיון נוסף בתחום שאני לומד ושמעניין אותי שיעניק לי יתרון כשאשתחרר.

דרך אגב אהבתי את ה"ניתוח"

אייני

New member
סבבה. אז - שיהיה בהצלחה

ואגב - אנחנו כן יכולים לצאת לקורסי תכנות. מה שאנחנו לא יכולים לצאת אליו זה קורס התכנות הארוך של ממר"ם שנמשך חצי שנה. אבל אנחנו כן יכולים לצאת לקורסי תכנות קצרים של כמה שבועות. אני עצמי יצאתי לקורס תכנות של שבועיים בערך. כלומר, אתה יכול להתגייס לתפקיד תכנותי, ואז ללחוץ על המפקד שלך להוציא אותך לקורסים בהתאם.

dliel

New member
תודה ..

זה מה שאני רוצה לעשות.
אני מנסה ליצור קשר עם תא מתנדבים לעדכן אותם בפרטים ולראות מה הם מציעים..

יש לך המלצות ?

hillator

New member
בוא נעשה סדר

כי נאמרו כאן דברים לא ממש נכונים
1. אין אפשרות היום להתנדב לעתודה.
אם מישהו כבר בעתודה ואז מורידים לו ל21 (הלך ברחוב נדרש ע"י מכונית קטעו לו את הרגל) משאירים אותו וזה נקרא מקצוע נדרש.
אם מישהו בא ללשכת גיוס בגיל 21 עם דוקטורט בפיסיקה גרעינית הוא לא יכול להיות עתודאי אם יש לו סכרת נעורים. זה המצב כיום לא נדבר על כמה זה הגיוני או לא. כבר היה לי על כך שלל דיונים עם כל העולם ואישתו.
2. קורס תכנות- חסום למתנדבים. הכוונה לקורס של החצי שנה שנערך בממר"ם.
3. שלל קורסי ממרם וג'ון ברייס לא חסומים. אם המפקדים שלכם רוצים לשלוח אותכם בכיף. אין לזה מספר מקצוע וזה מתקציב היחידה ובהתאם להחלטת מפקד היחידה. אצלי בחידה כל חייל יוצא לקורס כזה אחת לשנה . יש לנו חייל מתנדב (אני מקצוע נדרש אז זה אחרת לי מוזן מספר מקצוע ) מפקד היחידה אישר והוא יצא לקורס.

אייני

New member
מי אמר שניתן להתנדב לעתודה?

ההמלצה שלי לא הייתה להתנדב לעתודה - אלא לסיים את התואר, ולנסות להתגייס עם תואר במדעי המחשב. לא כעתודאי - אלא כחייל חובה רגיל לחלוטין. בסופו של דבר - זה מצב נהדר לצבא. הוא גם לא שילם על הלימודים האקדמאים של החייל, וגם לא ייאלץ להשקיע בחייל הזה בקורסים או לשלם לו משכורת של קצין או משהו כזה...

למעלה