התנדבות

eran544

New member
התנדבות

שלום לכם :)
שמי ערן, בן 18, סיימתי י"ב השנה ולפני כשבועיים קיבלתי פטור מצה"ל מסיבה רפואית (הסיבה שהם רשמו לי זה דלקת כרונית בכבד, אבל בפועל העבר הרפואי שלי הרבה הרבה הרבה יותר מסובך), ואפילו היום קיבלתי בדואר את תעודת הפטור שלי.
אני מתלבט מאוד לגבי ההמשך עכשיו... מבחינתי לעשות שירות למדינה זה חובה, וכבר מילאתי מנילה קרבית לפני שהתחיל כל הסיפור שלי שהוביל לפטור. ההתלבטות שלי זה בין שירות לאומי להתנדבות ואני רוצה לדעת מה האפשרויות שלי לגבי ההתנדבות ולקבל קצת מידע כי מה שנתנו לי בדפים בועדה הרפואית לא ממש סיפק אותי ואשמח לשמוע ממישהו שמבין, עדיפות למישהו שעבר/עובר את זה.
אני בנוסף לא פראייר, אני מעוניין לעשות תפקיד מאוד מעניין ומשמעותי למדינה (ככה שפקידות בקריה לא באה בחשבון מבחינתי) ואני רוצה לנצל את ההזדמנות שאני על תקן "מתנדב" כדי לקבל את מה שאני רוצה. הייתי שמח לדעת גם איך מגיעים לתפקידים כאלו.
חיפוש בגוגל הביא אותי אליכם ומחקירה של הפורום אתם נראים רציניים, אז אשמח שתעזרו לי :)

Run for a Fall

New member
שלום

קודם כל ברוך הבא.

אני חושב שיעזור אם תשאל שאלות ספציפיות יותר כדי שנוכל לעזור לך, כי לבקש "עוד מידע" זה כללי מדי וקצת קשה לענות על זה חח. בכל מקרה הייתי ממליץ לך להסתכל ב"מאמרים" - יש המון מידע שיכול לעזור לך שם. אני מתנדב אבל את הפטור שלי קיבלתי בזמן השירות הסדיר, ככה שהתהליך שעברתי קצת שונה.

בכל מקרה, לגבי התפקידים - בפני המתנדבים פתוחות המון אפשרויות לתפקידים משמעותיים ומגוונים מאוד. יש מתנדבים שהגיעו ליחידות קרביות (נדיר אמנם), יחידות מסווגות במודיעין, מתנדבים קצינים וכו'. כל עוד התפקיד עומד במגבלות הרפואיות שלך - הוא פתוח בפניך (להוציא ממר"ם שדורש אישור מיוחד ועתודה).
כחלק מתהליך ההתנדבות, אתה תעבור ריאיון בו תישאל איזה סוג של תפקידים (או אפילו איזה תפקיד ספציפי) היית רוצה לעשות בצבא. לאחר מכן, בתא מתנדבים ימצאו לך תפקידים שיתאימו לרצונותיך ומגבלותיך הרפואיות (ולא לשכוח שמהסעיף הזה אי אפשר להתעלם).
בנוסף, אתה יכול גם לחפש תפקידים לבד - בפורום לדוגמה מתפרסמות המון הצעות לתפקידים, אז שווה לבדוק מדי פעם. זה שאתה מתנדב ממש לא אומר שתסיים בתור "פקיד בקריה" !

בהצלחה.

Queen Erised

New member
היי!

גם אני מתנדבת על דלקת כרונית בכבד *הייפייב*.
כמו שנאמר לך, אם תשאל שאלות ספציפיות יהיה קצת יותר קל לעזור לך. בעיקרון, שוב, כמו שנאמר, התפקידים פתוחים בפנייך ובתור אחת עם המחלה הזו (למרות שאמרת שהעבר הרפואי שלך יותר מסובך, אז אני לא באמת יודעת ספציפית עליך), אין לי שום מגבלה רפואית כך שאני אישית יכלתי להגיע לכל תפקיד - תפקידים רציניים ואיכותיים בבסיסים סגורים או פתוחים. כמתנדב באמת יש לך פריולווגיה להגיע לתפקיד שיעניין אותך מצד אחד ויהיה תורם מהצד השני. הבעיה היא שיש כל כך הרבה תפקידים ודי קשה למצוא את עצמך בתוך כל המגוון... אם יש לך כיוון זה יכול לעזור. תחשוב קצת עם עצמך,תחפש באינטרנט, תשאל אנשים וכו'.

בכל מקרה אם יש לך עוד שאלות על התהליך או שיש לך בראש איזה תפקיד או כיוון שבא לך ללכת עליו, אשמח לעזור. בהצלחה!

eran544

New member
מצטער שלא הייתי ברור, עכשיו אהיה יותר ספציפי

אבל לפני הכל - הייפייב חזרה :p למעשה אין לי בדיוק אבחנה למצבי שהתחיל לפני 10 חודשים בערך, אבל הממצא הכי טוב שלהם היה גרנולומות (סוג של דלקת) בכבד ולכן על זה שלחו אותי לפטור. מצבי כיום הרבה יותר טוב, אבל אני עדיין לוקח איזה מיליון תרופות, מה שכן הרופא שלי אמר שאין סיבה שלא יאשרו לי גיוס בתור מתנדב, ובכללי כרגע שלומי טוב ואני מתפקד מצוין תודה לאל. הייתי שמח להיות רחוק מהבית, אבל אני חושב שבגלל שאני עדיין זקוק למעקב של בי"ח בילינסון ותל השומר למשך תקופה כנראה לא יאשרו לי ואני חושב על לנסות את הקרוב לבית.

אז לעניין - כשעשיתי את הצו ראשון, לפני שכל הסיפור שלי התחיל, קיבלתי פרופיל 97 וניסיתי את מזלי במודיעין, הם שלחו לי זימון למסלול גאמ"א אבל חברים שלי אמרו שהם מחפשים את ההאקרים המטורפים והגאונים ביותר בשביל המסלול הזה, אז הבנתי שאין לי סיכוי, למרות זאת מילאתי את השאלון באינטרנט (בתור אחד עם קצת ידע במחשבים) והם החליטו שזה לא מספיק להם בשביל לזמן אותי אליהם (קצת הפתיע אותי בהשוואה למישהי אחרת עם קצת פחות ידע במחשבים שבכל זאת קיבלה לשם זימון לאחר שמילאה את השאלון באינטרנט, ואז נפלה בשלב המיון הראשון). מה שכן המסלולים של המודיעין מאוד מעניינים אותי ואני אשמח להגיע לשם בתור מתנדב במסלול אחר. הבנתי שזה עדיין תלוי באיתור שלהם אבל אם מישהו יודע יותר טוב לגבי מתנדבים ומודיעין אשמח לקבל עזרה.
אם בכל זאת לא ילך לי במודיעין אני הייתי רוצה ללכת לכיוון של מחשבים שלא מחפשים האקרים מטורפים ולכן חיל תקשוב נראה לי כמו אופציה טובה (יש עוד?), מה שכן בגלל המחלה שלי החמצתי הרבה מאוד ימי לימודים במהלך כיתה יב' ובסופו של דבר לא ניגשתי לבגרות במחשבים ובפיזיקה השנה (היה לי עוד מורחב אז יש לי תעודת בגרות מלאה אבל מאוד מינימלית שאני מאוד רוצה להשלים בשנה הבאה)
לגבי התהליך, הלכתי למאמרים כפי שהציע לי Run For a Fall וזה עזר לי לגבי כמה שאלות שהיו לי ונכון לעכשיו השאלה היחידה שיש לי, סתם מתוך סקרנות היא האם הטירונות זה בנים ובנות ביחד? כי טירונות רגילה זה לא ככה.

בכל מקרה הוספתי את הפורום למועדפים ואני אתחיל להתעדכן ולהיות פעיל בפורום.

Run for a Fall

New member
אז ככה,

בקשר לבגרויות שאתה צריך להשלים, תהליך ההתנדבות הוא די ארוך אז הייתי ממליץ לך לנסות להשלים את הבגרויות עוד לפני שתתגייס (סתם בתור עצה
).

לגבי חיל תקשוב - כשהתגייסתי הייתי מיועד לקורס נתמ"מ שם שהצריך חתימה לשנה קבע (בסוף בשל המגבלות הרפואיות לא יכולתי לחזור לתפקיד הזה) והגעתי אליו דרך מיונים קדם צבאיים (אגב, ידע מוקדם לא נחוץ - אפשר להתקבל רק על סמך המבחנים הקדם צבאיים, ככה שאם יש לך תעודת בגרות מלאה, זה כל מה שאתה צריך). מכאן, אני יודע שיש לחיל הזה המון תפקידים איכותיים (וגם פחות איכותיים, בגלל זה חשוב לברר טוב טוב ולא לקפוץ ישר על כל דבר עם שם מפוצץ חח...) בתחום הזה, וזה בהחלט רעיון טוב לבקש תפקיד בחיל תקשוב. בנוסף, אם הכיוון שלך הוא מחשבים אז יש אופציות פתוחות בפניך, לא רק בחיל תקשוב - גם בחיל הים, חיל המודיעין וחיל האוויר יש המווווון תפקידים איכותיים ומעניינים מאוד בתחום זה.

לגבי הטירונות - נראה לי שזה באמת בנים ובנות יחד, אבל לא עברתי טירונות מתנדבים (עברתי טירונות רגילה) אז עדיף לחכות לתשובה ממישהו שעבר את זה.

שוב בהצלחה

AngeL108

New member
היי

בתור אחת שגם נעזרה בפורום הזה אני שמחה שיש לי את ההזדמנות לנסות לענות לך
דבר ראשון שהאמת גם אני התעניינתי לגביו זה לגבי הטירונות, אכן טירונות מתנדבים היא כן מעורבת:)
אבל יש מתנדבים שלא עוברים טירונות ומהבקום עוברים ישר אל היחידות שלהם.
אני התגייסתי לפני חודשיים(בדיוק מהיום חח) ואני כל כך שמחה ובאמת שכיף לי בצבא:) מתנדבים לא תופסים תקן מלא של חייל ולכן יש הרבה יותר סיכויים להגיע למקום ותפקיד שרוצים. מהרגע שקיבלתי את הפטור התחלתי את התהליך של ההתנדבות, שלי אישית לקח מאוד מאוד מהר. אני מאוד אוהבת צילום ולכן ישר התחלתי לחפש אנשים שקשורים לצילום בצבא, חיפשתי באינטרנט טלפונים ופקסים של יחידות הסרטה, שלחתי מיילים, חיפשתי בין כל החברים שלי ואנשים שאני מכירה אנשים שקשורים לצילום ולבסוף אכן אני צלמת צבאית. לדעתי האישית יש גם הרבה יתרונות בהתנדבות ואני ממליצה לך מאוד להתנדב לצבא וגם לחפש לך תפקיד שיהיה משמעותי וטוב עבורך

בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול!:)

eran544

New member
יש לי שאלה בשבילך

היית צריכה במהלך הזמן הזה לנג'ס להם? עם כל המיילים והפקסים ומה שעשית. צריך לנג'ס להם בעיקרון?
צילום הוא לא ממש הcup of tea שלי ולכן אני לא מחפש את הכיוון הזה אבל אם אני ארצה תפקיד מסוים אז גם כן להיות ככה? או אחרת?

AngeL108

New member
אז ככה-

אני התמיינתי לשני מקומות, אחד מהם זה היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין(בתור תפקיד שקשור לאומנות וצילום) והמקום השני זה האיפה שאני משרת כיום. המיונים של מודיעין לא הייתי צריכה לנג'ס אפילו פעם אחת, כל פעם הם יצרו איתי קשר, הזמינו לראיונות, מיונים, ולוועדה הסופית ששם הוצע התפקיד. מצד שני בשביל להגיע למקום שאני בו היום, הייתי צריכה להתקשר לא פעם ולא פעמיים בשביל לסדר לי שם ראיון, וכדי לתווך בין תא מתנדבים לבין היחידה. זה היה לא הכי פשוט, אני מודה, אבל אני שמחה כל כך על זה היום.
אני מאמינה שיש מקומות שפשוט יותר להגיע אליהם, ויש מקומות שצריך קצת "להילחם" כדי להגיע, ושוב המון בהצלחה בכל דרך שתבחר

למעלה