התנדבות

טכני1992

New member
התנדבות

שלום רב, קוראים לי דניאל ונכון לרגע זה ממש, אני עדיין חייל.
אך עקב ניתוח שעברתי לפני כחודשיים לתפירת שריר הכתף, הוחלט אתמול בועדה רפואית לשחרר אותי מהצבא על סעיף 24 זמני (לתקופה של 4 חודשים, כי 2 כבר עברו מיום הניתוח)
הבעיה היא שאני עתיד לחתום קבע, אך איני חתום מראש. ועליי לחזור ליחידה כדי לחתום. וכעט זה נשלל ממני. יאמר כי דעות הרופאים בנוגע למצב שלי הם פשוט כך - יכול לחזור לשירות מלא.
ערערתי על ההחלטה אך לוקח להם הרבה זמן לעבד את הבקשה. בנוסף רק מיום השחרור אני יכול לפנות ל"ועדה עליונה" שכיבכול פועלת מהר יותר.
אבל השאלה שלי היא כזאת - אם אבקש להתנדב, מאותו רגע שאני משתחרר מחר.
כיצד כל התהליך עובד? אני מתנדב לתקופה מסוימת? לשנים? או שבועות? ותוך כמה זמן יקח כל הסיפור? הרי אני כבר הייתי חייל בעל תפקיד
יש איזה מספרי טלפון שהאנשים הנכבדים בפורום זה, יכולים להפנות אותי לשם, כי דרך הבקום הם די חסרי תועלת ואינם מתואמים אפילו מבחינת מספרי טלפון יחידתיים.

תודה רבה, דניאל

נ ו ע ה 12

New member
פרופיל 24 - מתוך "שאלות נפוצות" בכלים ומידע

פרופיל 24 - פרופיל זמני. מי שמתנדב עם הפרופיל הזה מקבל שירותים רפואיים מהצבא ולפיכך לא זכאי לדמי רפואה. לחיילים עם פרופיל 24 יש פרופיל זמני, ולכן כחודשיים לפני תום תוקף הפרופיל הזמני עליהם לדאוג לקבל מרופא היחידה הפניה לועדה רפואית לשם בחינתו. במידה ולא יעשה זאת - ישוחרר מהצבא. עם קבלת תוצאות הועדה, על החייל לפנות למדור מתנדבים במיט"ב לצורך טיפוך בהמשך שירותו: אם ייקבע פרופיל 21/24 - הוא ימשיך להיות מטופל כמתנדב ועל בקשתו להתנדבות להיבחן בשנית ע"י ענף מיון רפואי במקרפ"ר. אם הפרופיל עלה - החייל יוחזר לשירות חובה רגיל, על כל המשתמע מכך: טירונות, הכשרה ראשונית, שיבוץ מחדש והארכת שירות לאורך שירות מלא.

Run for a Fall

New member
היי

אתה יכול לבקש להתנדב במעמד השחרור. כלומר כשאתה מגיע להשתחרר בבקום אתה יכול לבקש להתנדב לשירות.

ההתנדבות היא למשך התקופה של ה-24. כלומר אם קיבלת אותו ל-4 חודשים, ההתנדבות שלך תימשך 4 חודשים ואחריהם תגיע לוועדה רפואית שתחליט אם לקבע לך את הפרופיל ל-21 (ובדר"כ להשאיר אותך כמתנדב) או להעלות לך אותו בחזרה לפרופיל של 45 ומעלה (תלוי בבעיה הרפואית).

חשוב לציין שההתנדבות לשירות למשך הפרופיל הזמני מותנית באישור ראשוני של רופא תא מתנדבים - כשתבקש להתנדב בשחרור תופנה לענף רות"ם שם רופא יבחן את המצב ויחליט אם יש מניעה בהתחלת תהליך התנדבות או לא (קבלת תשובה באותו יום). אני לדוגמה הגשתי את הבקשה באותו יום של השחרור (שחרור למשך שנה בפרופיל 24) ודחו אותה בטענה שהמצב הרפואי שלי עוד לא יציב.

המגמה הכללית היא להחזיר את החייל ליחידתו ותפקידו הקודם במידה והדבר אפשרי מבחינה רפואית, ולכן אני מניח שאם יאשרו לך את ההתנדבות ואת המשך השירות בתפקיד הנוכחי, הדבר לא יפגע בשירות הקבע אליו אתה מיועד.

התהליך כולו, במידה ואושר באופן ראשוני לוקח מקסימום חודש.

לגבי מה יקרה עם הקבע אם תשתחרר - קשה לי לענות, כי הנושא הזה הוא תחום אפור... שמעתי על מתנדבים שנכנסו לקבע גם אחרי שנתיים שירות כך שאני מניח שכל עוד התאריך שחרור שלך נשאר זהה יהיה ניתן להכניס אותך לקבע בכל מקרה. שוב - אני ממש לא בטוח, מומלץ לברר עם הגורמים המתאימים (שלישות בעיקר).

למעלה