התנדבות

benjer

New member
התנדבות

אני כבר בן 18 כיתה י"ב ,שנה שעברה תחילת כיתה י"א הלכתי לצו ראשון וקיבלתי פטור רפואי בגלל איזה בעיה רפואית ..
בהתחלה חשבתי לא להתנדב כי זה נראה לי סתם נכה הטירונות מתנדבים בכלל עלובה ברמות ולא נשמעת כמו טירונות אפילו ..
בקיצור יש לי כמה שאלות:
1.אם אני יתחיל את התהליך התנדבות עכשיו אני יספיק להתגייס בהפרש קטן מחברים שלי?
2.יש בכלל טעם להגיש חריג ח"יר?
3.איזה תפקידים כדאי לי ללכת עליהם? הבנתי שכמתנדב אני יכול לבחור את התפקידים שלי זה נכון ? הקבא שלי זה 52
4.אם אני מתנדב ואני ירצה פשוט לעשות נגיד שבוע שבוע טבח רק כדי לעשות צבא חפיף ,אני יוכל?
5.יש אפשרות לעשות טירונות רגילה?
6.למי שמתנדב יש תאריך גיוס מיוחד? כאילו שמעתי שיש איזה 2 תאריכים בשנה של מתנדבים והם מוכרזים גם יום מתנדבים ואני לא רוצה שחברים ומשפחה ידעו שאני מתנדב ..

שלום לך

יש לך אפשרות לעשות גם טירונות רגילה אבל הגיוס שלך הוא יהיה גיוס מתנדבים בכל מקרה...כן זה ביום מרוכז ורק למתנדבים אבל אם אפשר לשאול למה אתה רוצה להסתיר את זה?...מה רע בלהיות מתנדב? לא חושבת שזה משהו שאתה צריך להסתיר או להתבייש בו 0_0
מיכל

benjer

New member
הבעיה היא

שכן מתבייש להיות מתנדב כי לא מעוניין שידעו שיש לי בעיות רפואיות או משהו ....
מה אני צריך לעשות בשביל לקבל טירונות רגילה?
ובשביל להגיש בקשת התנדבות צריך גם המלצות ממורות או משהו ..?

תקשיב

בכל שנה מתגייסים הרבה מתנדבים לצהל ואין מה להתבייש...חיילים רגילים מתחננים שיהיו להם פטורים כמו שיש למתנדבים לפעמים...

גם אם אתה עושה טירונות 02 רגיל לדעתי אתה עובר קודם טירונות מתנדבים וכד די לקבל אישור אתה עובר וועדה רפואית אתה צריך להביא אישורים על המצב הרפואי הנוכחי שלך

יש בפורום במאמרים הצעות תפקידים תראה שם אולי תמצע משהו בכיוון ותשנה קצת את צורת המחשבה שלך

אגב לדעתי יש ייותר משני מחזורים של מתנדבים בשנה כי אחד היה היום והבא הוא ב27 לפברואר אני מששארת שיהיו עוד

חן2321

New member
כמה דברים

יש יותר מ 2 תאריכים (נראה לי 6 בשנה אבל אל תתפוס אותי במילה)
דבר שני, טירונות מתנדבים אכן לא כמו טירונות רגילה בסה"כ 5 ימים , טירונות עיונית. בסוף הטירונות שתשבע עם כל המתנדבים האחרים ותקבל את התנך תגיד אם זו טירונות "עלובה ברמות"
ודבר נוסף אתה לא צריך להסתיר מאף אחד את זה שאתה מתנדב ההפך, יש לך פטור ביד ואתה פשוט יכול לא להתגייס (מה שהרבה היו רוצים) אבל אתה החלטת שאתה כן מתגייס ותורם מעצמך.תאמין לי מעריכים את זה.
לדעתי אם תוותר על ההתנדבות בצבא (ושירות לאומי ד"א) את זה אתה תצטרך להסתיר מהחברים ומהמשפחה.

שיהיה בהצלחה.

נ ו ע ה 12

New member
כן, יש כ-5-6 גיוסים בשנה.

אני לא רואה שום סיבה להסתיר, ועל כך יש לי הרבה מה לפרט, אבל בלי קשר זה פשוט יהיה קשה להסתיר את זה...

נ ו ע ה 12

New member
טוב אני כתבתי את ההודעה לפני שעה +

ורק עכשיו היא נשלחה... מוזר. סורי.
תעבור לתגובה של מתן

Run for a Fall

New member
אהלן

קודם כל חשוב לי להבהיר שאני מבקש לא להשתמש בתיאורים של "נכה" "עלוב" וכו'... אני בהחלט מבין אותך, זה קשה פתאום שהצבא מתייג אותך בצורה שגורמת לך להרגיש "נכה" גם כשאתה בפועל ממש לא! וזה לגיטימי לבטא את הכעס מזה אבל אני חושב שצריך לבטא אותו בצורה שלא תפגע במתנדבים אחרים.

אני שמח שלמרות שחשבת לא להתנדב, אתה מעניין ובודק, אני רואה חשיבות ענקית להתנדבות ואני שמח שאתה חושב על הכיוון.

1. בעיקרון יש סיכוי סביר שכן, אבל אף פעם אי אפשר לדעת. כל מקרה הינו אינדיבידואלי וקשה לתת הערכה מדויקת לזמן שהתהליך ייקח. מדובר על מספר חודשים.

2. אני לא מכיר את הבעיה הרפואית שלך וגם אם הייתי, היה קשה לי לענות על השאלה. בתיאוריה - אפשרי, היו מתנדבים שהגיעו לחי"ר אבל זה על גבול הבלתי אפשרי.

3. אתה בהחלט יכול לבחור את התפקיד. קב"א 52 - אלו נתונים מצוינים, שמייעדים אותך לקצונה (וכן, למתנדבים גם זה אפשרי !) אתה יכול להשתלב בכל התפקידים העורפיים בצה"ל ואפילו בתפקידי תומכי לחימה בתנאי שהמגבלות שלך מאפשרות את זה - במערכים חשובים ומשמעותיים כמו מודיעין, תקשוב, כ"א וכו'. אתה גם יכול להתמיין כמו מלש"בים אחרים לחילות מסוימים. הכל תלוי במה אתה מתעניין ומה אתה רוצה לעשות בצבא.
חשוב לי שתבין שבסופו של יום, להיות מתנדב, זה בדיוק כמו להיות חייל עם פרופיל עורפי (64,45), רוב הסיכויים שאתם תשרתו באותו תפקיד, ולאף אחד באמת אין מושג שלך יש פרופיל 25 (מתנדב) ולו פרופיל אחר. הכל פתוח בפניך כל עוד תואם את המגבלות הרפואיות.

4. בוודאי, אם זה מה שאתה רוצה.

5. כן. כשייפתח לך תיק במדור מתנדבים, אתה צריך לבקש מהם לעבור טירונות 02. כשיבחנו את בקשתך, הרופא ייבחן האם אפשרי להעביר אותך טירונות 02 בהתאם למגבלותיך הרפואיות.
אבל לגלות לך סוד קטן... אני התגייסתי "כרגיל" ועשיתי חצי טירונות 02 (אחרי זה המצב שלי החמיר לצערי) ו-וואלה... לא להיט! לא רק שהמצב שלי החמיר מאוד וסתם קלקל לי את המשך הדרך במובן מסוים (שלא נדבר על החמרה בריאותית שזה לכל החיים), זה בהחלט לא היה חוויה משמעותית מי יודע מה
בהחלט הייתי מסתפק בטירונות מתנדבים אם הייתי יכול חח.

6. יש יותר משני תאריכים וכן אלו תאריכים של גיוס מתנדבים. אני יודע שזה נראה כרגע מביך להיות מתנדב אבל אתה לא מאמין כמה אנשים מעריכים, אנשים לא רואים אותך בתור "נכה" או "חולה" - אלא בתור מישהו אמיץ וחזק שלמרות הקשיים הלך ותרם מעצמו כשאחרים בוחרים שלא, וחשוב לי שתבין את זה. המבוכה מ"מה אנשים יגידו" - נמצאת רק אצלך בפנים, בחוץ - התמונה שונה לגמרי!

שוב אני מזכיר להתנסח בצורה פחות פוגענית בפעם הבאה... כי זה בהחלט יכול לפגוע באחרים.

שיהיה המון בהצלחה ואנחנו פה

benjer

New member
תשובות

1. כמה חודשים בערך..?
2. אוקיי תודה ..
3.אף אחד לא יידע שאני מתנדב? קשה לי להאמין ..
4. תודה
5. ואני יעבור טירונות רגילה עם נשק והכול ..? וההמצב הרפואי שלי לא קרוב אפילו למצב שאני לא יוכל לעשות טירונות 02 ..ומתי אני צריך לשלוח את הבקשה וכמה זמן עד שמאשרים וזה..?ואחרי הטירונות אני ישובץ בבסיס שלי? יש סיכוי שבטירונות אני יהיה עם מישהו שיהיה גםבבסיס איתי?
6. אבל אני לא מעונייין שחברים ואנשים ידעו שאני מתנדב רוצה להיות חייל רגיל וזהו ..אתה אומר שנאי לא יוכל לשמור בסוד שאני מתנדב?

לפני כמה חודשים

העלו לכאן וידיאו מההשבעה של המתנדבים בחודש ספטמבר נראה לי...הם שרו את התקווה בשפת הסימנים. הסרטון הזה ממש עושה משהו אני חושבת שאם תראה אותו תשנה את דעתך בנוגע לכל זה
(למישהו אגב יש את הסרטון?)

eran544

New member
בתור מתנדב, אתה תהיה חייל רגיל לכל דבר

לא יהיו לך שום הנחות (מעבר למה שרשום בפטורים שלך).
אני מבין את הצורך שלך לא להסביר מה הבעיה הרפואית לכל העולם ואשתו, וזה לגיטימי לגמרי, ואף אחד מהחברים שלך לא יכריח אותך לספר מה המגבלות הרפואיות שלך (שזה גם אסור ע"פ חוק), אבל לדעתי זה לא סיבה להסתיר את היותך מתנדב.
האנשים ביחידה (חוץ מהמפקדים הישירים, וזאת על מנת שהטיפול בך ביחסי מפקד-פקוד יהיה מיטבי, ותסמוך עליי שכדאי שידעו) לא חייבים כביכול לדעת בכלל את העובדה שאתה מתנדב, אבל אני מניח שיש סיכוי לא רע שזה יתגלה בשלב כזה או אחר. אצלי למשל, לא סיפרתי לכולם אלא למי ששירת יחד איתי על הבעיות הללו, אנשים אחרים התפלאו לשמוע שאני מתנדב בגלל שבסה"כ אני חייל מן המניין ועושה את העבודה כמו שצריך לעשות. לעומת זאת - המשפחה, שידעה שאני הולך לקבל פטור (כי הרופא שלי בבית חולים הכריז על זה בצורה מאוד ברורה שאין לי סיכוי לצאת בלי פטור) וההנחה שלי היא שגם המשפחה שלך יודעת על הבעיות הרפואיות ועל הפטור, מה תגיד להם שפתאום תתגייס לצבא?
החברים שלי מחוץ לצבא, מעבר לכמה קריאות בצחוק של איזה פראייר קיבלו את זה בכיף ואין להם בעיה עם זה ואף אחד לא ראה אותי כ"מוזר" או משהו.
אם אתה רוצה להתנדב, אתה חייב לעשות את זה בראש מורם, ולהרגיש טוב עם זה, ולדעתי, גם לא להסתיר את זה בכוח. אם אתה לא רוצה להיות מתנדב ולהתגייס בכל זאת, תנסה להעלות פרופיל (ואין לי מושג אם זה יצליח במקרה שלך ואם זה שווה את הניסיון).

Run for a Fall

New member
תשובות

1. משתנה. יש מתנדבים שלוקח להם בערך 3 חודשים, יש כאלה שלוקח חצי שנה ויש כאלה כמעט שנה... בדר"כ, הממוצע היבש הוא בערך חצי שנה אבל זה נתון להמון שינויים - העברת כל המסמכים לוועדה, תאריך הוועדה ומשך זמן תהליך איתור התפקיד (שיכול לקחת מספר חודשים גם כן).

3. החיילים שישרתו איתך - לא אמורה להיות סיבה שידעו. המפקדים, מן הסתם שידעו, לטובתך גם - כדי שיקפידו לשמור על המגבלות הרפואיות שלך. וגם אם האמת תתגלה - תאמין לי שלאף אחד לא יהיה אכפת אם אתה חולה, עד כמה, מה מי מו, אתה מתנדב, אתה תורם וזה הכי חשוב. התגובה היחידה שהייתי מתקבל היא "מה? למה אתה עושה את זה?"

5. אם תאושר לטירונות 02, כן, טירונות רגילה לגמרי, ויכול להיות שאפילו עם חבריך לתפקיד במידה ותתגייס לתפקיד שיש לו מחזורי גיוס ספציפיים (לדוגמה סתם, גיוס לתפקיד במודיעין שכולם יחד מהטירונות, בקורס ובשירות עצמו).
את הבקשה יש לשלוח בהקדם, למדור פרט בלשכת הגיוס האזורית שלך. משך התהליך והאישור - כפי שאמרתי, משתנה, בדר"כ מספר חודשים (חצי שנה פחות או יותר).

6. סודות נוטים להתגלות. באופן תיאורטי, אם אתה שקרן טוב - כן, תוכל להסתיר את זה ממרבית האנשים. השאלה היא - למה? חשוב שתהיה שלם עם עצמך בעניין הזה. זה תהליך שלוקח הרבה זמן, אבל הייתי מציע בכל זאת לנסות ולשנות את המחשבה.
את המצב הקיים - אי אפשר לשנות. בעיני צה"ל, מתאים לך פרופיל 21. הדברים האלה נקבעים באופן מאוד יבש, לעיתים עם קשר קלוש למציאות - אבל צה"ל הוא מערכת גדולה ומורכבת, ויש לו את השיקולים שלו. ובכל זאת - "נכה" - זו כבר פרשנות שלך.
עכשיו, אתה יכול לקחת את זה למקום של "אוקיי, אני אלחם ואני אוכיח לעצמי ולהם שאני יכול לעשות את זה הכי טוב שאפשר לא משנה מה אמרו" או למקום של הסתרה ובושה שבעיניי זה חבל, כי זה ההפך הגמור.

אני חושב שכרגע הכל נראה לך הרבה יותר נורא ממה שזה באמת, אבל אם באמת חשוב לך לתרום ולשרת - אני מבטיח לך שהעניינים יתבהרו ויראו הרבה יותר טוב בהמשך התהליך.

כמובן, התהליך ארוך ולעיתים מייגע, ולכן חשוב להיכנס לתוך התהליך עם רצון לתת מעצמך, להילחם ולתרום, גם בשירות הצבאי עצמו.

תחשוב על זה...

בהצלחה.

נ ו ע ה 12

New member
קשה להסתיר דבר כזה

יהיה לך פטור נשק, תשרת שנתיים במקום שלוש (זה מה שתהיה מחויב אליו מלכתחילה), תטופל ע"י רפואה אזרחית וכדומה...

למעלה