התנהגות בלוויה.

התנהגות בלוויה.

אתמול התקיימה לווייה של אחיו התאום של בעלי.אשתו וילדיו לא הסכימו שבעלי ו/או האח השלישי יגידו קדיש,לא נתנו לבעלי לאחיו ולחמתי להתקרב כשהרב אמר קדיש, לא נתנו להם להתקרב לקבר , ולא הסכימו שיעשו להם קריעה.והרב הסכים לזה.רק אחרי שכולם הלכו התקרבנו לקבר להתייחד ולהניח זה פרחים. בעלי אחיו וחמתי יושבים " שבעה " בבית, מאחר וגיסתי לא הסכימה שהם ישבו איתם. האם כבוד הרב צדק בהסכימו לכך ?

אופירA

New member
מנהל
יש שם כעס גדול

לא אני ולא הרב יודעים על איזה בסיס הכעס. רק יודעים שמישהו שם מבטא כעס, ומחפש לריב. אז הרב ניסה לחפש למנוע את הריב, וביצע את טקסי האבילות למשפחה המקורית רק אחרי שהלכו אלו שמחפשים לריב - אם משום שפגעו בהם בעבר באופן שהם לא מצליחים למחול, ואם משום שהם מחפשים לריב כי הם מחפשים לריב ולא מעוניינים למחול. מה היה יוצא לכם אם הרב היה מתעקש והיו צעקות וכעסים מיותרים שאינם נחוצים עפ"י ההלכה? לנפטר היה יוצא צער גדול מאוד מהמריבות בזכות פטירתו, והרב ביקש למנוע זאת. משל למה הדבר דומה? לילד שהוריו מתגרשים, בגלל כעס גדול שיש להם אחד על השני. אחד ההורים אינו בוגר בנפשו, ומעביר את הכעס דרך הילד, והילד נפגע קשה בנפשו עקב כך. רואה זאת ההורה השני, ומסכים לוותר על זכויותיו ולהיות נפגע במערכת היחסים הזו, במקום להילחם על הצדק, במטרה שהילד לא ייפגע ולא יינזק. הוא מסכים לקבל את ההשפלה כדי להציל ממנה את הילד, חסר האונים. גם הנפטר חסר אונים, וכשמישהו מתעקש להיות "צודק", לשני כדאי לוותר על הצדק באותה סיטואציה, כדי להציל את חסר האונים.

טעות בדבריך

טעות גדולה,לא חיפשנו להיות צודקים, .ונכון שיש שם כעס גדול, אבל למנוע מהאם ומהאחים להתקרב ולהיפרד ?טכסי האבילות של המשפחה המקורית כמו שאתה כותב נעשו גם נעשו בנוכחות כל האחרים אולם לא לאמא של הנפטר ולא ולאחיו.האם לאם הנפטר אין את "הזכות" להיפרד ממנו ? איפה זה כתוב ?ואם כבוד הרב היה כל כך חכם באדם , למה אחרי שהנפטר נקבר ואשתו וילדיו הלכו לא פנה לאמא ולאחים כדי לעשות קריעה? האם טכס הקריעה אינו אחד מסממני האבל ? תודה

נראה לי שזה נושא

שיש לפתור מול הרב....ולא נושא לדיון רחב משום שמדובר בפעולה תחת לחץ בעת משבר על פניו הצדק איתך..אך מה זה נותן לך לדעת את דעתי... עדיין לא מאוחר לדבר עם הנפשות הפועלות אף פעם לא מאוחר לעשות תיקון. (ולא בהכרח שהרב הוא החכם באדם....מה קראו לו שלמה?!)

אופירA

New member
מנהל
המשפחה המקורית = האם והאח

אלו בני המשפחה המקורית, לפני שהאח התחתן והביא ילדים לעולם. לאחר שהתחתן והביא ילדים לעולם - הם בני משפחתו הגרעינית, ואילו להוריו ולאחיו אני קוראת: משפחת המקור. מי שמנע מהאם והאחים להתקרב ולחוות את הפרידה מהנפטר היה בני המשפחה, ולא הרב. מדוע התמיהה והכעס שלך הם כלפי הרב? האם רציתם שהרב יתעקש על כך שגם אתם תשתתפו? האם לא היתה סכנה שהמתנגדים יתנגדו ביתר תוקף ותיווצר מריבה? האם שאלתם את הרב מדוע נמנע מכם להיפרד כמו השאר מן הנפטר? ומה היתה תשובתו? אין מניעה לבצע קריעה באופן עצמאי, לא צריך שהרב יבצע קריעה. הקריעה היא פעולה טכנית, בה אתה קורע את דש בגדך. מה היתה התקשורת ביניכם לבין הרב, לאחר שהלכו המתנגדים? מה היתה התקשורת בין המתנגדים לבין הרב? הנכון היה שלאחר שאתם רואים מה קורה, במקום שתתמהו על הרב ותכעסו עליו בגלל ציפיות לא ברורות, תפנו אליו ותבקשו לו לעזור לכם לאחר שיילכו כל המתנגדים.

עכשיו כשאני קוראת את התגובות

בהחלט נתתם לי חומר למחשבה, כי כשאני פניתי לכאן הייתי עדיין בסערת רגשות ראשונית.עדיין כואבת. המון תודה על התשובות והתובנות.

למעלה