התנהגות ברמזור ירוק מהבהב

התנהגות ברמזור ירוק מהבהב

אני פשוט חייב לספר את זה. היום, בפניה שמאלה מרחוב כנפי נשרים לבריגדה היהודית בהרצליה, האור הירוק התחיל להבהב. האטתי את הרכב ועצרתי בהבהוב האחרון של הירוק. הרכב שהיה מאחורי, ואם הייתי נכנס לצומת היה צריך לעצור על פי החוק, נקט באמצעים הבאים: 1. מעבר לנתיב שלימיני. 2. עצירה במקביל אלי. 3. מבט שמאלה. 4. האצה וכניסה לצומת באור אדום. אחלה של תרבות נהיגה ...

wil

New member
הוא מטומטם.

אבל גם אתה לא 100% בסדר. לא מצפים ממך לעצור כאשר עדיין ירוק - היית יכול להאיץ קצת ולחצות את הצומת עוד בירוק. (ירוק מהבהב מבחינת חוק=ירוק לכל דבר) הנהג ההוא כנראה בנה על כניסה לצומת בשבריר הירוק האחרון או תחילת הצהוב - לא נורא כל כך. ההתנהגות שלו אחרי שעצרת מחפירה, אבל ראיתי דברים דומים כב מספר פעמים, דוגמא: אני נוסע מערבה ברח' קפלן, מתקרבים לרמזור של אבן גבירול. תנועה כבדה, מתקדמים אבל לאט. הרמזור מתחלף לצהוב, הנהג שלפני (שהיה כבר ממש לפני הצומת) בולם (נדלקו אורות בלם) עד כמעט עצירה, ואיך שהרמזור מתחלף לאדום הוא נותן גז וחוצה את הצומת. אם היה מחליט לחצות מלכתחילה היה מספיק לחצות בלי לעבור באדום. אגב, פגשתי אותו 3 רמזורים אח"כ (אני כמובן חיכיתי מחזור אחד ברמזור של גבירול) ושאלתי אותו למה עבר באדום - הוא הכחיש נמרצות למרות שהבהרתי שאני לא שוטר ולא כלום.

בסדר, אז הייתי לא בסדר

פשוט לא חישבתי אם אספיק או לא אספיק להיכנס כשהרמזור עוד ירוק. אני רק מקווה שנהגים שעושים אותו הדבר יקראו ויפנימו שיש להם בעיה (אני מאמין שהם לא עד כדי כך מטומטמים). ואותו נהג שראית בכרך לא אמור להיכנס לצומת בצהוב.

isra533

New member
שפה לא ברורה

ירוק מהבהב ברמזור אומר לנו שהרמזור עומד להתחלף, ועל הנהג להחליט עם הוא יספיק לעבור. כיון שההחלטה שונה מנהג לנהג, השיקול אם לעבור או לא צריך להיות, האם הנהג יכול לעבור את הצומת בצורה בטוחה מבלי לסכן את עצמו ואת הסובבים אותי. אם נהג לא מרגיש בטוח במעבר בטוח הוא חייב לעצור ולחכות לפעם הבאה. רמזור כתום אומר לא להכנס לצומת (או לפנות את הצומת אם נכנסת) בזמן הקצר ביותר כי עומד להופיע אור אדום שבו אסורה הכניסה לצומת. רוב המעברים בצמתים באור אדום נובעים מחוסר ההבנה שאור כתום זה לא זכות מעבר בצומת אלה התרעה על אור אדום.

שיקול דעת ועצה

אם עצרת את הרכב לפני הרמזור בזמן שעוד היה הבהוב ירוק סימן שעצרת טרם הזמן הנכון. כשאני נוהג והירוק מהבהב אני מעריך את כל הגורמים ועובר בהבהוב או שאני מחליט לא לעבור, וכשאני עוצר האור כבר כתום, בטח שלא מהבהב. אם עצרת והאור הבהב עדיין (הבהוב אחרון) זה אומר שיכלת לעבור את הצומת כחוק. אני יכול להגיד לך לפחות, שאל תפחד מאור ירוק מהבהב, סע רגוע ותעבור את הצומת. אם באת מרחוק והוא כבר הבהב דע לעצור בהדרגה ולא פתאום. זה ההבדל הדק בין מישהו שיכנס בך מאחורה לבין החלטה נכונה. כך או כך, תחשב את נסיעתך כך שתעבור עם הרכב כשהירוק מהבהב ולא כשצבע כבר התחלף לכתום. ואם הבנתי נכון את המצב שלך - אז עצרת מוקדם מדי כשעדיין היה לך ירוק. לא נורא.

למעלה