התנהגות חולה דמנטית

nkh 112

New member
התנהגות חולה דמנטית

אמי בת 82 אובחנה כחולת דמנסיה ולא ידוע לי מאיזה סוג כי הרופאים שראו אותה כולל גריאטר ופסיכוגריאטר לא נתנו אבחון מדויק. בבקרים היא "הפוכה" לגמרי ,עצבנית מאוד ומתיחסת לא נחמד הן לאבי שהוא עצמו סיעודי בן 85 אך צלול דעה. פעם שניה שהובאה ארצה מטפלת זרה (הראשונה בקשה לעזוב לאחר שבועיים בלבד). ואמא מנסה להוכיח שאין בהן צורך כי היא היתה כנראה מעדיפה שאנחנו הבנות נשהה שם ( אני ואחותי גרות בעיר אחרת). אני חוששת שגם המטפלת השנייה שהיא פיליפנית נחמדה לא תוכל לשאת את ההתעמרות ( ולא בטוח שאמא מודעת למה שהיא עושה). הרופאה הפסיכוגריאטרית בקשה לתת תרופה הנקראת דקפלט (אולי דומה) ובקשה לא להשתמש ב ואבן, אך הרופא טען שיש לתרופה הראשונה תופעות לוואי ומצד שני היא גם הפסיקה לקחת ואבן.מה לעשות כדי לגרום ליחסה להשתנות ובכלל כיצד להרגיע אותה? אודה על תשובה בהקדם.

ronnyw

New member
מצב דומה

שלום לך. היינו בסיטואציה דומה: אמא עם אלצהיימר, אבא כמעט עיוור וחולה סכרת. אמא התנגדה למטפלת מכל וכל, בטענה שהיא עצמה מתפקדת במאה אחוז (מה שהיה לגמרי לא נכון, כמובן.) השיטה שלנו: הסברנו לה (פעם, ועוד פעם, וגם היום, אחרי כשנתיים, היא נזקקת לפעמים להסבר זהה) שהמטפלת היא עבור אבא ולא עבורה. המטפלת חייבת להיות צמודה אליו כדי לעזור לו לאכול, להזריק לו איסולין (טעון מנצח, כי את זה אמא באמת לא יכלה לעשות, ואפילו הבינה את זה...) למנוע ממנו נפילות וכו'. כלומר: השיטה שלנו היא לספר לה שהמטפלת היא עבורו ולא עבורה. האם זה "יעבוד" גם אצלכם? שלא תחשבו שזה פתרון מושלם: אמא ממשיכה להתעמר בה, טוענת שהיא מטונפת, בזבזנית, לא יודעת לבשל כלום, אוכלת וישנה כל היום - מה שאת רק רוצה. היו הרבה משברים, היתה החלפת מטפלות, היו בכיות (ובזמן האחרון גם אלימות). אבל אנחנו פשוט לא מוותרים. (בכלל, אחד הדברים שעלינו ללמוד זה איך "לכפות" דברים על הורינו. זה יכול להיות מטפלת, מעון יום, טיפול רפואי - הכל הולך קשה, מול התנגדות. אז להיות נחוש, לבלף אם צריך ולא להרפות!!) ויש גם חשיבות ליכולת האישית ולאינטואיציה של המטפלת: תנו לה הכנה מתאימה, תסבירו לה למה עליה לצפות, אל תתביישו "להזהיר" אותה מפני שגעונות של האימא, (די קשה לספר לאדם זר כמה אימא שלך מטורללת.), ואל תתבישו להפליג בתאורים. כשיש משבר תגידו לה שאתם לצידה, תבינו כמה קשה לה (ובאמת קשה לה), תנו בונוס אם צריך ועוד. כיום, אחרי שנתיים, אני לא יודעת איך אפשר היה בלי המטפלת. אני חושבת שגם הורי חשים בכך. בהצלחה.

zs1957

New member
תגובה ל- nkh112

לחולי דמנציה יש בעיות התנהגות ולא פעם הם אלימים מילולית ופיזית. ניתן לרסן זאת ע"י כדורים שהנוירולוג או הפסיכוגריאטר יתן לה. עצתי בקרי במרפאת זיכרון בבי"ח הקרובה למקום מגורייך. שם תקבלי מענה לשאלותייך וכן טיפול טוב לאמך.כמו כן מומלץ לפנות לעמותת אלצהיימר לקבל חומר. וכן להיות חברה בעמותה ולהשתתף בקבוצת תמיכה במקום מגורייך. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
התנהגות חולה דמנטית

יש להתייעץ עם הפסיכוגריאטר כדי לתת כדורי הרגעה. זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר

למעלה