התנהגות לא ברורה

ORANIUM51

New member
התנהגות לא ברורה

אני אם חד הורית ויש לי בעיה עם בתי בת ה7, היום למשל כשביקרנו אצל הסבתא היא הרימה בהתרסה את החולצה שלה עד למעלה וחשפה את בטנה וחזה וכך גם קרה כשישבתי איתה ועם אחותי בבית קפה. , ברצוני לציין כי הנ"ל קרה גם בפעמים קודמות למשל ליד האחיין שלה (בן ה9) או ליד חברה שלה שביקרו בביתנו. אני לא מצליחה להבין ממה התנהגות זו נובעת ומה עליי לעשות ברצוני לציין כי מס' פעמים הסברתי לה את הנושא וחשיבותו אולם למרות זאת הדבר חוזר על עצמו

survivorrr

New member
מה לא ברור כאן?

זה הגיל שילדים מגלים את המיניות שלהם. ככה זה מתחיל. הם מגלים את גופם במשמעויות שלא חוו עד היום. מישחקים ברופא וחולה כבר היו? אם לא - היכונו היכונו. מילא רופא וחולה. אבל יכולים להיות גן משחקים יותר "מיניים". לא צריך להיבהל ולא להתרגש. ההסברים לא יועילו. הדחף להתנסות חזק יותר. לכל גיל יש ההתנסויות שלו. זו ההתנסות שלה כרגע. הילדים של היום חשופים גם למסרים מיניים בתקשורת (טלויזי, אינטרנט). תפקחו על המסרים המגיעים אליה אבל בלי להלחיץ כי תשיגו רק ההיפך. לדעתי בשלב זה תעקבו אבל אל תתערבו אם לא מדובר בדברים מסוכנים. אין סיבה. העובדה שאין אב בבית (ואולי אין אב ברקע) דוחפת אותה להתנסות מול בנים. מה תעשי? תביאי דחליל? רק לראות שהיא עושה דברים "שאת לא היית עושה", אם את מבינה את כוונתי. תוכנת פיקוח על אתרי אינטרנט כבר יש לכם?

הילדה מרימה את החולצה....

שלום רב, את שואלת שתי שאלות ממה ההתנהגות נובעת? ומה עלייך לעשות? ההתנהגות כנראה נובעת מהצורך של הילדה לקבל התייחסות אישית. אני סבורה ובטוחה שבתך מקבלת המון תשומת לב. בבתים שמרעיפים תשומת לב רבה לילדים(ובעיקר בקרב ילדים יחידאים) מתפתח בקרב הילדים תנאי לא מודע :" רק אם יתנו לי תשומת לב כל הזמן אני ארגיש קיימת" . הם לומדים שהשייכות שלהם, תחושת המורגשות והקיום מסופקת רק כאשר הם מקבלים תשומת לב בלעדית ומלאה. ומה קורה אם לרגע קט לא מתייחסים אליהם? הספק במקום הבטוח מכרכם בנפשם. הם מרגישים אבודים. או אז הם מחפשים ,מנסים ומגלים דרך למשוך את תשומת הלב. בתך החכמה גילתה מכרה מניב. היא גלתה שהרמת החולצה מזכה אותה בהרבה אימא. אז למה לוותר? מה עושים? אחרי שהסברת פעם אחת הילדה הבינה. אין צורך בהסברים נוספים או בפעולות נוספות. כעת יש לעזור לה לחפש דרך אחרת להשיג את ההתייחסות שנפשה כה חפצה לה. לכן, במקביל מעניקים לה תשומת לב יזומה בזמן ובמקום שמתאימים לך, כאשר התנהגותה נאותה. וכאשר היא מרימה את החולצה מתייחסים כמו:"שלושת הקופים" : כאילו לא ראית, לא שמעת ואינך מגיבה. המפתח להצלחת התהליך הוא התמדה. בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה