התנהגות לא ברורה

ORANIUM51

New member
התנהגות לא ברורה

אני אם חד הורית, אתמול הזמנתי לבתי בת ה7 חברה מהכיתה הן שיחקו יחד ולאחר מכן ישבו לאכול ובתי החלה להשתטות בפני חברתה משהו שחוזר על עצמו גם עם חברות אחרות כמו לפתוח את הפה כשהוא מלא ודבר נוסף שהדאיג אותי מאוד ששמעתי את חברתה אומרת איכס, וכששאלתי מה קרה היא אמרה לי שבתי הורידה בפניה את המכנסיים והראתה לה את הפות מאוד כעסתי וקראתי לבתי לחדר על מנת להבין את פשר המעשה ולאחר ששידלתי אותה לענות היא אמרה"טוב היא גם בת, ואני רוצה גם שהיא תהיה חברה שלי !!! ברצוני לציין בנוסף שגם כשאירחתי למשל בסופי שבוע בני דודים פחות או יותר בני גילה שמתי לב שכשהיא יוצאת משהשירותים או מהמקלחת היא לא ממהרת להתעטף וכאילו היא ממתינה או מצפה שיראו אותה ככה עירומה וזאת למרות שבכל המקרים שציינתי אני מעירה לה מס' פעמים . אני מרגישה שהיא אוהבת לעשות דווקא בהנהגות שטותניקית לאבד את הראש ולחשוף את בטנה ואיבריה האינטימיים.

ORANIUM51

New member
עינת, תשובתך מאוד חשובה לי אודה לך אם תתייחסי

לשאלתי. תודה

איך?...

שלום רב, איך בתך מתנהגת בבית הספר? או כאשר את לא בקרבת מקום? עינת גבע, מכון אדלר.

ORANIUM51

New member
תשובה

כשהיא לבד היא יותר ביישנית, בד"כ בהפסקות של ביה"ס היא מעדיפה לשחק עם חברות שהיא מכירה אני יכולה לתת לך דוגמא שיש לה חברה אחת שהיא מעדיפה לשחק רק איתה אולם מאחר ויש בכיתה ילדה שטלתנית ודומיננטיות יותר שמעדיפה לשחק עם חברתהּ ולא איתה נוצר מצב שהיא נשארת לבד ואני מדברת איתה שתנסה לשחק עם חברות נוספות ולא תהיה תלויה רק בחברה אחת .(למרות שמבחינתה היא רוצה רק אותה ויכולה לשחק איתה כל הזמן ולא לרצות אף אחת אחרת) היא אומרת אבל כל הבנות תפוּסוּת ואין מי שישחק איתי וזה כדיי לתרץ את זה שהיא מעדיפה לשחק עם אותה חברה.שאיתה היא מרגישה מאוד חופשייה ומדברת עליה הרבה גם אחריי ביה"ס.(אני אומרת לה לראות מי מהבנות משחקת לבד ואז להצטרף אליה וככה היא התחברה לילדה נוספת בכיתה) לפי מה שהבנתי ממורתה היא משחקת גם עם בנות אחרות בהפסקות. אולם ממה שאני יודעת היא נגשת אליהן רק אם הן פנויות משמע לבד (וכמובן כשחברתה תפוסה ) .ושוב אציין גם כשהיא רוצה להזמין חברה הביתה היא תמיד מעדיפה את חברתה (הן חברות כבר מהגן) או לחילופין בנות שהיא כבר מכירה .אני מבקשת ממנה ליזום עם חברות חדשות ע"מ שיהיו לה חברות נוספות .במקרה הזה שציינתי אותה חברה מהכיתה שלה ביקשה ממני לבוא לביתי הביתה ודוקא שמחתי שיש עוד בנות שהיא התחברה אליהן. באופן כללי היא מרגישה מאוד חופשיה עם חברות שהיא מכירה אותן טוב. ועם חברות חדשות יותר היא מרגישה קצת נבוכה.

התנסחות מחודשת ...

שלום רב, אני מתנצלת לא שאלתי את השאלה טוב. התכוונתי האם ידועים לך מקרים של התערטלות גם כשאת לא בסביבה? ובקשר לחברות. אני חושבת שחברה אחת טובה זה מספיק טוב. מה שחשוב זה איך הילדה מרגישה. ממומלץ להתחבר אליה. פעמים רבות מתוך כוונות טובות, אנחנו לוחצים ודוחקים בילדים שלנו להיות כמו שאנחנו חושבים שיהיה להם טוב, או מי שאולי אנחנו היינו רוצים להיות. לילדים שלנו יש נטיות, צרכים, נסיבות חיים ורצונות משלהם בקשרים חברתיים. אני ממליצה ללוות אותם בשביל שלהם. לשמוח על מי שהם ועל הבחירות שלהם. לסמוך עליהם ולעודד אותם. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה