התנהגות מוזרה או אופיינית לגיל?

פיצית30

New member
התנהגות מוזרה או אופיינית לגיל?

הילד שלנו בין 9.5 חודשים, מקסים אמיתי. מקדים את זמנו מבחינה מוטורית והתפתחותית בכלל. בשבועות האחרונים שמנו לב לשני דפוסי התנהגות משעשעים ובלתי מוסברים. הראשון הוא שבכל פעם שאנחנו בונים מגדל מקוביות, הוא עוזב את עיסוקיו וזוחל במהירות כדי לפרק את המגדל. העניין השני קשור לספרים - הוא אוהב מאוד שמקריאים לו סיפורים, אבל הספר חייב להיות בידיים שלו, תוך שהוא מדפדף בו קדימה ואחורה ללא הרף. האם מדובר בהתנהגות מוכרת ואופיינית לגילו? האם יש הסבר כלשהו להתנהגות זו?

hilapila

New member
שלי עושה בדיוק את אותם הדברים!

מזל שאני יודעת את "איה פלוטו" בעל פה אחרת אין מצב שהייתי מצליחה לקרוא אותו כשהיא מדפדפת ככה
וחוץ מזה הטריק עם מגדל הקוביות הוא אליפות כי כש"בואי לאמא" לא גורם לה לזחול אלי, אני בונה מגדל קטן ותוך פחות מכמה שניות היא אצלי

טאש

New member
מעבר לכך שההתנהגות מוכרת ובריאה,

אני יכולה לספר לך שבילד שני היא מובילה גם למצבים לפעמים מצחיקים ולפעמים כואבים.... (כשאני בונה לה אני בקושי מספיקה להניח 2 קוביות זו על זו והיא כבר שולחת ידיה בצחוק מתגלגל) כשהבן שלי בונה מגדלים והקטנה עם דחף בלתי נשלט להרוס אותם לפעמים הוא משועשע ומתאתגר - כמה הוא יצליח לבנות לפני שהיא תהרוס ולפעמים....לפעמים הוא מתרגז נורא (ובצדק) שהוא מבקש ממנה לא להרוס ולתת לו לבנות בנחת והיא - כמובן בלי רצון להכעיס אותו, פשטו לא מסוגלת להניח למגדל לעמוד על תילו. (אח"כ היא מייד באה לנשק אותו, כי היא מראש יודעת שהוא יתרגז....) הצעה: אם יש לכם דרך להסריט אותו בפעולה (עם מצלמת טלפון סלולארי אפילו), שאם יהיו לו אח/ות קטנים - הוא יראה שגם הוא היה נוהג כך...

למעלה