התנהגות מוזרה של דג

• פותח הנושא Drdl
  • פורסם בתאריך

Drdl

New member
התנהגות מוזרה של דג

שלום לכולם וחג שמח! רכשתי היום דגים לאקווריום שברשותי שבו:2 דגי סקלאר, 2 דגי מולי בלון, 3 זכרי גופי ונקבת גופי אחת.נקבת הגופי נעה באופן מוזר מלמעלה למטה במהירות וכדומה. רציתי לדעת מדוע היא עושה זאת? האם זה מהווה בעיה וכיצד ניתן לפתור אותה? האם יכול להיות שדגי הגופי הזכרים נוגסים בה?

man in wall

New member
כעיקרון , עדיף שמספר נקבות הגופי

יהיה יותר מאשר הזכרים. יכול להיות שהם פשוט רבים עליה ומציקים לה. תסתכל אם יש כתם שחור באזור פי הטבעת של הגופית. אם כן אז סימן שהיא בהריון ויכול להיות שהיא תשריץ בקרוב.

Drdl

New member
תודה - ושאלה נוספת.

תודה על התשובה. נראה כי לאחר 3 שעות היא מעט נרגעה , אך נראה כי אחד מהגופים מציק לה. האם יש מה לעשות ? האם יש צורך להעבירה למקום אחר?

man in wall

New member
עדיף להוסיף עוד 2 נקבות לפחות

ככה הזכרים יציקו לה פחות. רק תזכור שגופים הם כמו שפנים , ברגע שהנקבה מגיעה לגיל של 3 חודשים , ויש איתה זכר , היא תהיה כל הזמן בהיריון. אני הבאתי 3 נקבות ו-2 זכרים , ויומיים אחרי זה כבר היו לי דגיגונים. כך שתמיד תראה את הזכר רודף אחרי הנקבה. אבל , אם יש יותר מאשר נקבה אחת לזכר , אז הוא יציק פחות לנקבות. ההצקות יתחלקו על יותר נקבות.

Drdl

New member
המשך

אני חדש בגידול דגים. מה עושים כאשר הנקבה משריצה . האם יש להפריד את הדגיגים- והאם עם הנקבה או בלעדיה. ומה עושים אח"כ עם כל כך הרבה דגים???( האקווריום הוא יחסית קטן).

kobi10

New member
אל תדאג, לא כל כך הרבה דגיגים

מכיוון שבמהלך ההשרצות מתים דגיגים. חלקם ההורים אוכלים, חלקם פשוט לא שורד את המעבר לחיים. בכל מקרה, בעניין השרצות גופים, אם תעקוב אחר הגופית , אתה יכול בתחילת תהליך הלידה להוציא את הנקבה או להפריד אותה לאקווריום חיצוני או לתא השרצה בתוך האקווריום מה שיותר טוב מכיוון שהמעבר למים אחרים לא בריא.

למעלה