התנהגות עם עובד ששונא אותך( או את מה שעשית לו

אליטיסט

New member
התנהגות עם עובד ששונא אותך( או את מה שעשית לו

בישיבה מחלקתית צוינו לשבח מספר עובדים, אני ציינתי אחד לשבח, עובד נוסף שלי שמאד רצה שאציין אותו - אני מניח שנעלב אך עדין לא פגשתי אותו. מבקש טיפים איך להתמודד איתו - כמובן שאם ישאל אסביר לו מעט משיקולי. העניין הוא שהעובד מאד אינטלגנטי אבל פרובלמטי ביחסי אנוש וכל העלבות כזאת גוררת "בכיות" וכעסים. איך הדרך להתמודד מלבד כמובן התקשורת הישירה איתו, אין דרך אגב מצב שאמליץ עליו בעתיד כי אני כבר עוזב את התפקיד.

אכן בעייה

צריך לשים לב במיוחד לעובדים רגישים לנושאים של קרדיט או הכרה בעבודה. בכל מקרה, תסביר לו מה הסיבה שלא בחרת לשבח אותו. במידה ואתה לא מעוניין לחשוף אותו לסיבות - תנצל את המצב להעביר לו פידבק על דברים שאתה רוצה שישנה.

היי

האם אתה עוזב רק את התפקיד? או שגם את החברה? זה הזמן לומר לעובד את האמת, הן על יחסי האנוש שלו, והן על הסיבות שהובילו אותך לא להמליץ עליו. כמובן בצורה של ביקורת בונה, מתוך אכפתיות, והתחשבות עד כמה שניתן.

orenapl

New member
2 נקודות

שלום אליטיסט שתי נקודת להתייחסות בעקבות דבריך: 1. לדעתי, נכון להגדיר מראש לכלל העובדים מהם הקריטריונים לפיהם ממליצים עליהם כ"עובד מצטיין". ברגע שכל הקריטריונים גלויים קל יותר להסביר את השיקולים לבחירת עובד אחד על פני השני. זה פחות רלוונטי למקרה המתואר, אך בהחלט עשוי לסייע לך במקום העבודה הבא. 2. מקרה זה הוא הזדמנות לשיחת משוב עם העובד. זה הזמן לשבח אותו על המעלות שלו (שאני בטוח שיש) ולציין את הנקודות לשיפור (עדיך שהעובד יזהה אותם בעצמם). בכל מקרה הייתי מסמן איתו מה צריך לקרות עד המועד הבא כדי שהוא יהיה ראוי להמלצה מהמעביד ומגדיר מטרות מדידות וסיציפיות. גם אם אתה לא תהיה הממונה עליו, זה בהחלט מידע להעביר לבא אחריך. בכל מקרה לא ממליץ לך להתעלם ממנו, אלא לנצל זאת לשיפור יכולות בעתיד. בהצלחה

avital42

New member
סיפור אישי

לפני 17 שנה ילדתי את בני השלישי, וכשרציתי לחזור מחופשת לידה, הבוס שלי לא הסכים להחזיר אותי. הטענה שלו היתה שאני עובדת נהדרת (4 שנים לפני כן קיבלתי פרס עובד מצטייו של ידיעות אחרונות,מטעם מקום העבודה) אך יחסי האנוש שלי גרועים ביותר. הייתי ה"אדם היורה" מוכר לכם. כזו שלכול דבר יש לה מה להגיד, ואף פעם לא בצורה מכבדת וטובה, אלה תמיד מתוך צדקנות וכעס. מכיוון שעבדתי במפעל שיש בו עוד עובדים, ניגשתי ישר לוועד. לא משנה מה קרה שם, מה שחשוב הוא, שאותו בוס לקח אותי לשיחה של 4 שעות. שיחה שעד היום אני זוכרת כל מילה שבה. האיש הזה "הציל" אותי, סוף כל סוף קם אדם ואמר לי את האמת בפנים. אני לקחתי את הדברים שלו הביתה, בכיתי יומים, אבל הבנתי שהוא צודק. אל תפחד לעשות את השיחה הזאת, עשה אותה מכובדת ונכונה, אולי גם לאיש הזה השיחה הזאת תציל, תבדוק איתו האם ההתנהגות הזאת מופיעה בעוד מקומות במערכות יחסים בחייו, חברים משפחה. התכונן לשיחה עם נתונים אמיתים דוגמאות שקרו, אל תחשוש מתגובות כמו צעקות ובכי, לא קל לאדם לשמוע את האמת בפנים, גם אם היא נכונה. תתין לאיש את המקום שלו. תנסה להצדיק כמה מדבריו כדי להעצים אותו בחוזקות שלו. תן לו לחשוב בסוף השיחה איך מתקדמים הלאה. הוא לא חייב לתת לך תשובה במקום. תשלח אותו הביתה לחשוב. בהצלחה

למעלה