התנהגות רכבים בחציית מסילת רכבת

סלע 1

New member
התנהגות רכבים בחציית מסילת רכבת

יש משהו לא ברור לי באופן בו נהגים ישראלים חוצים מסילת ברזל, ושאלתי את עצמי האם אני זה שטועה או שמא אלו כל השאר. משום מה, נהגים בארץ יכולים לנסוע במהירות, לחתוך לא לשמור מרחק וכו', אבל כשמגיעים למסילת ברזל הם מאטים למהירות של 10 קמ"ש בערך וחוצים את המסילה לאט וב"זהירות" (כולל לאט ו"בזהירות" כשהמחסום יורד). כל הצורך הזה להאט למהירות של 10 קמ"ש בחציית מסילת ברזל ממש לא ברור לי, ביחוד כשמדובר ברכבים פרטיים. מנסיוני האישי, כאשר אני חוצה מסילת ברזל במהירות של 35-40 קמ"ש, כפי שאני מעדיף לעשות בדרך כלל, מבלי להאיץ ומבלי להאט בזמן החציה עצמה, הגלגלים למעשה "מרחפים" במעבר על המסילה ורועדים הרבה פחות מאשר בנסיעה מאד איטית. מעבר לכך זה גם ניראה לי בטיחותי הרבה יותר. בנסיעה במהירות כזו זמן השהות של הרכב על המסילה קצר הרבה יותר ובכך אני חושף את עצמי הרבה פחות לסיכון של התנגשות, ויתר על כך הסיכון שאני אתקע על גבי המסילה שואף ל-0, משום שהרכב נכנס למעבר הרכבת בתאוצה בה אין כל אפשרות שלא אעבור את המסילה גם אם המנוע מסיבה מסתורית כלשהי יכבה באמצע. ועכשיו שאלתי היא: לכאורה ניראה לי שמעבר מסילת רכבת בצורה כזו גם יותר בריא לרכב וגם יותר בטיחותי מאשר מעבר בגלישה איטית. יכול להיות שאני מפספס משהו ואני זה שטועה בשיקולים שלי כשכל השאר צודקים?

Sea Urchin

New member
יש לך גם שדה ראיה מספיק טוב

כשאתה מתקרב למסילת הברזל? כי צריך לבדוק שלא מתקרבת רכבת גם אם יש מחסום והוא מורם, או אם אין מחסום בכלל.

סלע 1

New member
מתי בפעם האחרונה עברה רכבת

מבלי שהמחסום ירד ומבלי שהרמזור האדום של הרכבת היבהב? ולעומת זאת, רכבים נתקעים על המסילה על בסיס שבועי. בכל מפגשי מסילת הרכבת באזור שלי יש מחסום+רמזור. מסופקני אם האטה תעזור, אם שדה הראיה אכן מוגבל. אם באמת מדאיגה אותך האפשרות שתעבור רכבת מבלי שהמחסום ירד והרמזור יעבוד, אפשר לפתוח את החלון ולהנמיך את הרדיו ... גם אם שדה הראיה מוגבל אפשר לשמוע את הרכבת ממרחק רב.

Sea Urchin

New member
לשאלה הראשונה:

זה היה יכול לקרות בזמן הפסקת חשמל. ולהצעתך: התכוונת ברצינות? אני ממש לא בטוח שאם אסע בחלון פתוח או סתם אעמוד בקרבת פסי רכבת אשמע אותה ממרחק רב.

סלע 1

New member
כן, ברצינות גמורה

אולי אתה ממש לא בטוח, אבל לאחר שנים שגרתי לא רחוק ממסילת רכבת אני יכול לומר בוודאות שאפשר לשמוע רכבת ממרחק רב יותר משניתן לראות אותה מתקרבת.

למעלה