התנהגות שאינה משדרת חפות

התנהגות שאינה משדרת חפות

אדם זכאי עד שהוכחה אשמתו, וזה נכון גם לנשיא המדינה ולכן אני שולל חריצת דין עוד לפני הגשת כתב אישום. מצד שני, התנהגותו של נשיא המדינה אינה משדרת חפות. אדם ולא כל שכן אדם במעמדו של הנשיא הטוען שלא עבר כל עברה, היה מחזיר התקפה שערה, מה שנקרא בפי העם "שורף ת'מועדון", על מחול השדים שמתחולל סביבו ועל ההאשמות הקשות בהן הוא חשוד לכאורה. ואילו כאן אנו פוגשים באדם ממלכתי מדי ומאופק מדי, שאפילו מוכן בקלות שכזו לוותר על השבעת הנשיאה החדשה של בית המשפט העליון בטענה שאינו מעוניין לעורר מחלוקת. ההתנהגות האנמית והלא כל כך אנושית, דווקא מחשידה אותו יותר והלוואי שאתבדה.

czar

New member
דבר והיפוכו

אמרת משפט ומיד הפכת אותו. נשיא המדינה במקום מאוד מורכב, על פניו (ורק עפי דעתי האישית) הכל הולך ונסגר עליו, הוא מגיב רע מאד וזה בדכ עפי עצת יועציו. לא יודע מה מסתתר שם אבל הוא אכן זכאי כל זמן שלא נחרץ דינו. אגב, אם אני או אתה היינו נחשדים באותם חשדות, לא היו כותבים עלינו שורה אחת בעיתון, שפטו אותו וחרצו דינו בכלל בלי לחשוב שבכז יש אדם ומשפחה מאחורי הסיפור. לדעתי גם התקשורת איבדה את עצמה לדעת, וזה לא רק כאן, זה גם בסיקור המלחמה, המעורבים בה בכלל זה הדרג המדיני והצבאי, הרמטכל ונושא המניות....מתי שהוא התקשורת תיענש על שאת פתיחות שלה היא מנצלת בכוחניות ומכתיבה את חיינו. זאת דעתי.

על נשיא ותקשורת

בנוגע לפרשת הנשיא. לא אמרתי דבר והיפוכו. התייחסתי לתגובותיו של הנשיא וגם אתה ציינת שתגובתו רעה מאוד ובזאת אני מסכים איתך. אם היה לוקח חופשה ארוכה לצורך ההתמודדות עם החקירה המשטרתית, הייתי מבין וגם הציבור היה מבין. אך להיעדר רק מהשבעת נשיאת בית המשפט העליון נראה לי מאוד מאוד תמוה. היום זה טקס ההשבעה ומחר פגישה עם דיפלומטים זרים ומחרתיים סיור בגני ילדים ובבתי ספר וכו'. אם הכל עלילה זדונית לצורך סחיטה כפי שהוא טוען, מדוע אינו דופק על השולחן ואומר: לא חטאתי ולא פשעתי ואין סיבה שאמנע ממטלה זו או אחרת של נשיא המדינה, אלא אם כן הדברים שונים ממה שהוא מנסה לצייר. ובנוגע לתקשורת. אני חולק עליך שהיא כוחנית ומכתיבה את חיינו. התקשורת חיונית ביותר במדינה דמוקרטית ופתוחה. גם התקשורת נגועה במחדלים וצריך לבקר אותה. ציון מקומם המדוייק של נפילות הטילים הוא אחד מהמחדלים הללו. אך בל נשכח שהתקשורת מבצעת עבודה עיתונאית מהמדרגה הראשונה והיא זו שסיפרה לעם היושב בציון על כל אותם מחדלים נוראים בזמן המלחמה: חוסר מוכנות, חוסר בציוד ובמזון, הוראות סותרות חוזרות ונשנות וכו'. אם בסופו של דבר כמו שמסתמן, תקום וועדת חקירה אמיתית לתקשורת יש יד ורגל בכך. לסיכום: התקשורת היא כלב השמירה של הדמוקרטיה וצריך לשמור גם עליה.

s h o o s h a

New member
אשמה או חפות

אני לא בטוחה ששיטת 'שריפת המועדון' היתה מועילה או גורמת לכבוד הנשיא להיראות או להישמע פחות אשם. אולי דווקא ההתנהלות הזו היא הנכונה...את המלחמות לנהל במקומות שהן אמורות להתנהל- בבית המשפט ולא מעל גבי כל כלי תקשורת. היום מגיב הנשיא ב'ידיעות אחרונות' ומספר על התחושות המעיקות נוכח החשדות המועלים כלפיו, על המשפחה שנשארת מאוחדת ועל יחס התקשורת אליו בימים אלו.

הזוייה

New member
הנשיא מבייש את

מעמדו ואת כבוד הנשיאות ולכן נוצר סביבו מחול שדים. 7 נשים התלוננו עליו והיועץ המשפטי כבר סבור שקיימת עילה. אני בעד חפותו למרות שלאור מצבו ודבריו המוציאים אותו באור לא וורוד בכלל, הסיטואציה שאליה הוא הגיע, חוסר שימת ליבו לחוקים פעוטים שהיו אצל הקולגות שלו, הותירו אותו כמו שנאמר עם "התחתונים ביד".

למעלה