התנהגות של נחשים

התנהגות של נחשים

את הצפע הזה שחררתי אתמול, והוא ממש דיגמן לי מול המצלמה!

שימו לב למה שהוא עושה כאן

הרחבת הצואר ממש בדומה לקוברות וזה תוך כדי זחילה.

naja

New member
אצלי בעיקר בשיחרורים.

אבל אני חושב שזה בגלל שבלכידות אני לא מאפשר להם לעשות את זה, אלא לוכד ומאפסן הכי מהר שאפשר. זכור לי מקרה מלפני שנתיים שצפע גדול מאוד חצה דרך עפר וכשהתקרבתי אליו הוא מייד שיטח את קידמת הגוף תוך התרוממות קלה מהקרקע והמשיך כך עד שהגיע אל שיח בצד הדרך.

naja

New member
../images/Emo45.gif

שכחתי לציין את הסיוע האוירי בצורת פיאט אונו שחיפה עלי מאחור.

gaichuk

New member
תופעה מוכרת

נתקלתי בלא מעט פרטים שהתנהגו ככה . המשותף לכל המקרים היה שלנחש לא היה איפה להסתתר ונאלץ "לפרוץ" דרך. כולם אגב היו פרטים גדולים ולא זכור לי מקרה של "מיקרו" שעשה את זה. צפע בהיר יחסית. באיזה אזור נלכד? ידוע לך אם זו נקבה?

נפוץ בצפעים

בזמן מצוקה, שאין להם מסתור קרוב ומונעים מהם להתרחק ממך יתנהגו כך. הועלתה נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה עד היום, לא זכור לי פרט צעיר שהתנהג ככה.

זה פרט נוסף בנחשייה של שדה בוקר

הצפע שבתמונה ביצעה הקשה ולא עזב את העכבר בניגוד לרוב המיקרים בהם הם מקישים ועוזבים מייד.

gaichuk

New member
אותה השאלה ששאל יונתן...

את זה רואים הרבה כשמאכילים בציפורים או אפרוחים . אי-שיחרור הטרף לאחר ההכשה קורה כשיש עוד פרטים בטרריום או אחרי תקופה ארוכה ללא מזון. בדר"כ הכשה כזו מחדירה כמות גדולה יותר של ארס לדעתי כי הטרף מת בזמן קצר בהרבה מבמקרי הכשה ושיחרור. חולה על האישונים שלהם...

naja

New member
למה בלי סיפור מעניין?

נלכד בתוך בריכת דגי נוי קטנה בכוכב יאיר, כחודש לאחר שנחש נוסף נלכד בה בזמן נסיון צייד של דגי זהב קטנים.

weinman

New member
../images/Emo207.gifעוד צפע מהיום בלילה

נצפה במהלך סיור קצר בחולות ראשל"צ. נראה לאחר מעקב קצב אחר עקבות בחול. לא שיתף פעולה ונסוג פנימה לאחר צילום אחד. פרט צעיר באורך של לא יותר מ 40 ס"מ. מלבדו לא נראו עוד נחשים, למעט כמה עקבות לא מזוהות. וגם שממית בתים קטנטנה שרצה על שיפולי אחת הדיונות.

אתה בטוח לגבי השממית בתים?

השממית החיה שם על הדיונות היא ישימונית מצויה (עד היום לא ניתקלתי שם בשממית בתים על הדיונה)

weinman

New member
לא מפתיע באזור הזה

משום שהוא כל כך מופרע . מקום התצפית היה סמוך לכביש הפנימי לשיפדן. הנה תמונה של שממית בתים בוגרת שצולמה סמוך למקום לפני כמה חודשים http://www.tapuz.co.il/Albums/media.asp?u=113868&a=225211&mediaId=728323 זו צולמה מתחת למחסה סמוך לשרידי הדיונה באתר פסולת לא חוקי. שים לב ציינתי שהשממית (כ 3 ס"מ) נראתה בשיפולי הדיונה. בקטע הזה כמות הצומח (בעיקר ח"ש יבש) גדולה והיא נעה בזריזות יתרה בין הקטעים החשופים לעשבים. לצערי היא לא שיתפה פעולה ולא הצלחתי לצלם אבל ראיתי אותה ממרחק של ס"מ ספורים.

למעלה