התנהגות של רופאה

התנהגות של רופאה

לאחותי יש גרורות בריאות אחרי סרטן שד לפני שש שנים. סיימה קורס טיפולים כימיים קשים מאד! אחרי בדיקת סי טי גילו שמספר התאים לא השתנה אך הם קטנו. ומתחילה שלב נוסף של טיפולים מדי שבוע (לא כימו) שאלה את הרופאה (כשעל ידה יושב בנה להקשיב לכל מילה) עד מתי אזדקק לטיפולים? ומתי יהיה לזה סוף? היתה לה תשובה אחת "את לא תצאי מזה!!" איך אומרים כזה דבר? ואיך אדם חולה אמור ל"תחזק" כדי לנצח?? הם היו בהלם מוחלט! עכשיו עוברת לרופאה מבית חולים הדסה הר הצופים להתייעצות נוספת. הם מדוכאים וגם אנחנו!

paranoize

New member
פשוט נורא

לדעתי, לרופאה הזו אסור להיות רופאה!!!! חד וחלק, איזה חוסר רגישות, מזעזע ממש. תמיד טענתי שרופא, ובפרט במחלקות האונקולוגיות בראש ובראשונה צריך להיות בן אדם, ולצערי הרב, גם מתוך הכרותי היטב את הרופאים, (אני עובדת בחברת תרופות) בודדים הרופאים שאכן הם בני אדם, הרוב המכריע חסר רגישות ואטום. מקווה שבהר הצופים תפגשו רופאים רגישים ונחמדים יותר. רפואה שלמה

מיליתו

New member
מעניין מי זו...

אני חושבת שהרופאים נמצאים בדילמה תמידית. אם יגידו שיש תקווה, כשלפי הידע שמצוי בידם, אין, הם יצאו שקרנים. אם יגידו שאין תקווה, הם מייאשים ומדכאים. רוב הרופאים מנבים למצוא את המסלול הנכון להגיד אמת וגם להשאיר תקווה מסויימת. אני כבר עמדתי כמה פעמים מול רופאים שאמרו שפשוט אין שום סיכוי. הם לא עשו את זה מרוע. הם עשו את זה כי זה מה שהם האמינו בו, ועשו את זה במירב הרגישות. רופא שהייתי אצלו לא מזמן אמר שאין לו שום דרך לטפל במחלה שלי, אלא רק בסיבוכים נקודתיים, ואני צריכה להמשיך איתה עד שאולי תמצא תרופה בעוד כמה שנים. (למעט רופא אחד שלדעתי עשה את זה משיקולים אינטרסנטים כדי לא לפגוע בשם המוביל שלו... והחליט שאין סיכוי ולכן הוא גם לא ינסה ולא ידבר איתי). לא נפגעתי ממנו (למרות שצעקתי עליו, מסכן...), והוא עשה את הדבר הנכון ו"ניער" אותי כי ההתעקשות שלי להמשיך בטיפול שלא הועיל והזיק מאוד, היתה טפשית. לפעמים, זה משהו שרופאים צריכים להגיד. מובן, שיש כעס על רופא, אבל אחר כך מבינים שזה לא כעס על הרופאה, אלא על המצב. ותמיד התגובה קשה. אין לי מושג באיזה הקשר נאמרו הדברים, אבל כמו שאת מציגה את זה הם כניראה היו קשים, וחבל. בכל אופן, תמיד כדאי להתייעץ ולשאול, ולנסות טיפולים אלטרנטיביים (שלדעתי, הם פשוט הצלה). רק בריאות וגמר חתימה טובה.

השאלה היא באמת

איך דברים נאמרים. כי מתוך כל כך הרבה מילים שהיא יכלה לבחור להגיד את הדברים, היא אמרה אותם כך שזה נשמע ממש רע, בעיקר בגלל תחושת חוסר הרגישות שמתקבלת מזה. מכיוון שלא היינו שם, אז אין לנו את כל הסיטואציה ויכול להיות שזה הכי טוב שהיא יכלה להוציא מעצמה באותו רגע. מצד שני, פגשתי כבר במספיק רופאים חסרי רגישות שאני יכולה להאמין שזה גם נאמר בלי שום קשר לאיך התנהלה השיחה ביניכם. אני מסכימה עם ההחלטה ללכת לרופא אחר. מאד חשוב שתהיה כימיה טובה בין רופא ומטופל. חשוב שמטופל ירגיש בנוח לשאול שאלות וגם "להטריד" כשצריך. אני בהחלט לא חושבת שרופא שמוצמד לחולה זו גזירה משמיים וצריך לסבול כל מיני קריזות וחוסר רגישות וטקט מצד רופא. מעניין לשמוע מה יהיה בחוות הדעת הנוספת.

נורא ואיום../images/Emo4.gif

הרופאה הזו לא אנושית, חבל... כולם מפסידים- גם היא וגם המטופלים שלה... אני ממליצה לך לקנות לה את הספר "אהבה רפואה ונסים" שכתב רופא אונקולוג, דר' ברני סיגל. זה רופא שהעיז והפך להרבה אנשים את החשיבה משלילית לחיובית. שנה טובה לכם, שנת בריאות אהבה ואור! גמר חתימה טובה, אילת.

רופאה בלתי אנושית

אחותי גיבורה גדולה! מתנהגת נפלא היא מחזקת אותנו וכולנו מלאי הערצה! היא קראה גם את הספר של לי אמסטרונג והוא מאד עזר לה להביט בחיוב להתמודד ולא לוותר! ישנן אסטרטגיות שלקחה משם ומאד עזר לה.גם קראה את אהבה רפואה ונסים וחושבת תמיד חיובי! אין ספק שעובדה זו מחזקת אותה ומבריאה אותה למרות לצערי באמת לא ניתן להבריא מגרורות בריאות. אבל אולי יצליחו להאריך לה את החיים ובינתיים ימצאו משהו?? היא רוצה להתנסות במחקר שמתקיים בהדסה הר הצופים על השתלת לאוקוציטים דבר שלא מזיק בכלל. נקווה שהרופאה החדשה תעזור לה ואולי תאבחן טוב יותר! הרופאה הבלתי אנושית שדברתי עליה עובדת בבית חולים מאיר! ואין ספק שתגובה כזו יכולה לעשות פעולה הפוכה ממה שהיא כרופאה רוצה... שנהיה בריאים כולנו גמר חתימה טובה נורית

למעלה