לטובה - ליאורלילי.
טובה, בגלל איזה פגם באופיי, אינני בן אדם של רגש ואינני יודעת ל"השתפך", לכתוב מילים חמות של חמלה ואמפטיה. כזו אני. (ואני מקנאה בענתי, למשל, על החום הרב, האהבה, הלב הגדול שלה והרצון לעזור לכל העולם) אבל אני עוקבת בעניין אחרי כל המסרים בפורום, ובעניין מיוחד אחרי המסרים שלך. אני מתרשמת שאת פשוט אישה ענקית. קצת על הרקע שלי (אני קוראת לזה הטלנובה הפרטית שלי) יש לי אחות מונגולואידית, בת 49, חולה כיום באלצהיימר, שלב שלישי. צמח. חוסה במוסד מיוחד. אבא עיוור, סוכרתי, דכאוני בן 88. בבית עם מטפלת. אימא בת 87, חולת אלצהיימר שלב שני, בעיות בלב. בבית עם אבא והמטפלת. דבריך לגבי בנך נגעו בי ישירות. אני כותבת את המסר בפורום (ולא במסר אישי), כי מה שכתבת, ומה שאני רוצה להעיר, נכון לגבי כולנו: גם אצלנו (אצל הורי) היה בית פתוח "למרות" האחות המפגרת. המחלה - הלקוי - של אחותי אף פעם לא הוסתר. הורי הזמינו חברים הביתה, נסעו איתה, הסתובבו איתה. אני לקחתי אותה לפעולות בתנועה, הבאתי אותה לארועים כיתתיים וכו'. כל חברי היכירו אותה, דיברו איתה ולמדו מה התופעה. (אני מדברת על 40 שנה לאחור, שאז עוד נהגו להסתיר חריגים בבית). אני חושבת שהמשפחה שלי תרמה - שלא בכוונה - רבות להעלאת המודעות לנושא פיגור ותסמונת דאון ("מונגולואידים"), לפחות בסביבה הקרובה שלה. כך עלינו לנהוג גם עם אלצהיימר. לא להסתיר, לספר לחברים ואנשים, לדבר על הקשיים, לספר על התופעות, לתאר את ההתמודדות. ככה מעלים מודעות בסביבה הקרובה. כיוון שיש כל כך רבים כמונו - אם כל אחד "יחנך" את סביבתו הקרובה - המודעות תעלה. (כמובן שכתבה אחת על אפי ארזי עושה במכה את מה שאנחנו נעשה בדרכנו שנים, אבל שתי הדרכים חשובות !!)