התנהגתי לא יפה

ר-חלי

New member
התנהגתי לא יפה

מיקה שלי החמודה לא נותנת לי לישון בלילה היא בת שנתיים עוד שבועיים היתה חולה בשבוע שעבר ובשלושה לילות האחרונים מעירה אותי המון פעמים חלק מהזמן ישנה אצלי במיטה חלק אצלה במיטה, מקבלת בקבוק לשתות, מחליפה לה חיתול ומה לא.... הלילה העירה אותי כ - 5 פעמים אני לא יודעת בדיוק כי לא ממש תפקדתי בערך ב - 4 בבוקר או 3 רציתי להחליף לה חיתול שהיה מלא לגמרי, היא התנגדה ואני הייתי כבר כל כך עצבנית שפשוט ניסיתי בכח - (אפילו נתתי לה מכה בטוסיק הערום שלה) היא נכנסה להסטריה ירדה מהמיטה חטפה את החיתול המלוכלך וניסתה ללבוש אותו אני לא יודעת למה כבר לא ממש שלטתי והפעלתי יותר כח ובמקביל קראתי לדני לעזרה - הוא בא , די מהר והחליף אותי עזבתי אותם בסלון שם התרחשה הדרמה והלכתי למיטה מיקה רדפפה אחרי וחיפשה אותי בחדרי אני הסתתרתי מתחת לשמיכה והרגשתי רע דני לקח, הרגיע והיא נרדמה הם באו שניהם למיטה שלנו בערך ב 5 בבוקר אני קמה חצי שעה אחרי ורק אחרי שנתתי לה נשיקה וחיבוק (היא לא רצתה לתת לי בהתחלה) היא נרדמה עכשיו אני גם עייפה מאוד וגם זה רודף אחרי כל הזמן בעבודה איך עשיתי לה זאת, ואיך לגלות ממה היא סובלת אז זהו רציתי לשפפוך את הלב.......

רותי ע

New member
קודם כל אל תשכחי שאת

אנושית. והגעת לקצה. גם לי היה מקרה שהתנהגתי "לא חינוכי" אחרי כמה שעות שהוא טרטר אותי. אם זה מקרה חריג, ואני בטוחה שזה המצב, לא ישארו לה צלקות נפשיות.. היא בטוח כבר שכחה את זה. אבל את תזכרי את זה הרבה זמן. אבל רגשות אשמה לא יעזרו כאן. את צריכה לחשוב מה לעשות כדי לא להיקלע לסיטואציה הזו שוב. אולי לפני שאת מגיעה לקצה, לקרוא לבן הזוג. אולי אפילו לעזוב אותה. מה עדיף? חיתול עם פיפי או מאבקי כוחות כאלו שגורמים רק נזק לשני הצדדים? אולי לישון לידה או שהיא תישן איתכם כל הלילה את שתרגיש טוב לגמרי? מקווה שהיום יהיה הרבה יותר טוב מהלילה

סלחי לעצמך ../images/Emo24.gif

גם אמא היא רק בשר ודם. קורה שאדם מגיע לקצה היכולת שלו ומאבד שליטה, במיוחד במצבים של תשישות. גם לי זה קרה ששאגתי על שחרונת כשבעלי היה במילואים והיא לא שתפה איתי פעולה, לא ישנה ובסוף אבדתי את הסבלנות. תסלחי לעצמך. מותר לך לטעות ומותר לך להיות אנושית ופחות ממושלמת. תנצלי את ההזדמנות כדי לחשוב איך תתמודדי אחרת בפעם הבא שזה יקרה (לנתק מגע עד שנרגעים? לקרוא לבנזוג אם הוא בבית? לוותר? מה שמתאים לנסיבות ולאישיות של הנפשות הפועלות)

רחלי..קודם כל חיבוק גדול../images/Emo24.gif

אני מבינה שאת מתייסרת עכשיו..ואין לי ממש מילים לנחם אותך אבל בכל זאת שדון קטן יוצא מאיתנו כשאנחנו עייפים..לא שזה מצדיק .. כדאי אולי לדבר עם מיקה..גם אם את לא בטוחה שהיא תבין..ואת יכולה להגיד לה סליחה ושאת מצטערת. בהצלחה

עייפות בהחלט יכולה להביא לפעמים

אל הקצה. כמו שאת מתארת זו אפיזודה חולפת וככזו תשכח מהר מאוד ע"י מיקה. תנסי לסלוח לעצמך. את רק אנושית. ולכל אחד יש את הקצה שלו.

_גלית_

New member
אוי... פרצתי בבכי כשקראתי ../images/Emo7.gif...

אני מרגישה עד לכאן את הכאב של שתיכן... לא הייתי קרובה ממש למצב כזה, אבל היו לי רגעים שפתאום הבנתי איך דברים כאלה יכולים לקרות...
. אבל את בנאדם ומותר גם לך לאבד שליטה, אפילו שרצוי שזה לא יגיע לפליק
. תחבקי אותה הרבה, בקשי סליחה והכי חשוב תסלחי לעצמך
.

אסור אסור לאבד שליטה

כל כך מוכר מה שאת עוברת, כמה פעמים הרגשתי שאני על סף הפיצוף והיד הייתה בחצי הנפה ולרגע התעשתתי והבנתי שאני מאבדת שליטה- הפכתי את הצד השני של המטבע ופעלתי הפוך. במקום לשדר איבוד שליטה שידרתי חום ואהבה וסבלנות וזה עבד וכל כך שמחתי. כי הפעמים שזה לא קרה הרגו לי את המצפון לכמה ימים שלמים ועשו לי יותר גרוע וגם לילד.

_גלית_

New member
התכוונתי

יותר לתחושה של איבוד שליטה מבפנים ולא לאיבוד שליטה ממש בפועל...
. בתחושה עצמה יש משהו רב עוצמה, קשה ומפחיד..

rachell

New member
הלילה ישנו טוב

אחרי הסיפור עם מיקה אז הלילה אחרי מספר לילות לבנים היא העירה פעם אחת (ככה זה תמיד) - בערך ב - 4:30 שמעתי רעשים, קמתי ומצאתי אותה עם הכרית ביד אחת גוררת את השמיכה ביד השניה וחיוך ענק על הפנים בדרך לספה בסלון , עזרתי לה להגיע לשם הבאתי לה בקבוק לשתות וחזרתי לעוד שעת שינה - כבר שכחתי איך זה לישון לילה שלם. ולכולן ותודה על התמיכה מאתמול

../images/Emo24.gif אני חושבת שזה קורה לכולנו

שאנחנו מגיעים למצבים שבאופן רציונלי לא הייתנו רוצים להיות בהם, ובדרך כלל (לפחות אצלי) זה גם קשור לעייפות...
שירלי

keren1

New member
גם אני לא פעם ולא פעמיים מאבדת

את סבלנותי ומתפרזת בכעס. כעבור קצת זמן שיש לי לחשוב אני ניגשת ומתנצלת בפני דניאל. חשוב שהם יראו שגם אנחנו הגדולים יכולים להתנצל ולא חוששים להתנצל. ביחד עם זאת יש לי משפט שגם דניאל כבר מדקלמת אותו "לפעמים אמא כועסת ולפעמים אמא צועקת אבל אמא תמיד תמיד אוהבת". תנסי אותו. לי חשוב להעביר לה את המסר שלא משנה מה היא עשתה ומה אני עושה אני תמיד אוהב אותה. אני רק יכולה לקוות שכך בעתיד הקרוב והרחוק היא תבטח בי ותוכל לספר לי הכול ואני לא אשפוט אותה אלא אוהב אותה.

למעלה