התנהלותכם בהחזרת סלמה

התנהלותכם בהחזרת סלמה

אני צופה קבועה של "מאסטר שף" לאורך כל הדרך, נושא הבישול והאפיה אהוב עלי עד מאוד ואני אישית מבשלת ואופה כתחביב להנאתי ולהנאת בני משפחתי וחבריי.
עד לפני כחודש נהניתי מרוב תכניות "מאסטר שף", עד לרגע שחברתם כל השפים-שופטים להחלטה על החזרת מי מהמשתתפים שהודח, חזרה אל התוכנית.
מלכתחילה זה נראה כ"כ שקוף, שישיבת ההתלבטות שניהלתם, נועדה למטרה אחת בלבד; להחזיר את סלמה!
כל סיפור ההחזרה החל "להתבשל" מרגע שחברת הכנסת הערבייה השנויה במחלוקת - חנין זועבי, הקימה "צעקה" על הדחתה של סלמה שנעשתה כביכול על רקע גזעני.
כ"כ נבהלתם... כי מה לטלוויזיה שמאלנית עם החלטת הדחה על רקע גזעני...?!?!
לרגע חשבתי שתתעלמו, שתכנית בישול תחרותית ומקצועית תהיה נקייה משיקולים פוליטיים, גזעניים ובעיקר שמאלניים, אך לצערי נראה כי טעיתי ובגדול!!!
הגב' סלמה "עלתה" ארבע כיתות במכה אחת... בזמן ששאר המתחרים נאבקו על מקומם, הזיעו בהכנת מנות, ישבה הגב' סלמה בבית וחיכתה שיעלו אותה היישר לרבע הגמר!
אולי תוכלו להסביר לי מה סלמה יודעת לבשל ששי החיפאי אינו יודע?! או כל מודח אחר...
מיד עם חזרתה נראה על הסט כי הגב' סלמה חזרה עם כוחות מחודשים, עם "הזרקה" של ידע וניסיון שהעניקו לה, כדי לבשל מאכלים שמעולם לא הכירה ולא בישלה.
הכינו אותה היטב כדי שתצליח להגיע לגמר!
כל הדיוט יכול היה להבחין כיצד תורגלה להכין ביף וולינגטון, שעד לפני כחודש לא ידעה אפילו שמנה כזאת קיימת ומה טעמה...!
כ"כ לא הוגן, כ"כ מבויים וממוקד מטרה!
גם סיפורי שלי, בתכנית האחרונה - שקופים! כולם השמיצו את הבחורה הנאה וההזויה הזו, שבסך הכל תפקדה בתכנית בתפקיד בידורי להעלאת הרייטינג, אבל אתם שהחזרתם את כל המשתתפים לבשל דאגתם "להוציא" אותה מצטיינת במנה הפשוטה שהכינה כדי להצדיק את עצם בחירתה כמתחרה בתכנית.
אולי כדאי שתקחו בחשבון שצופי התכנית אינם מטומטמים, כל דבר שאינו טבעי ואינו ראוי נראה היטב על המסך, למרות העריכה המוקפדת.
לצערי, התחלתם להיראות כמו סרט מתח אמריקאי שכבר מההתחלה ניתן להבין את כל המהלכים וגם את הסוף!
אכזבה גדולה וחבל!
אינני יודעת מי מכתיב את דפוס התוכנית, אבל חבל מאוד ששלושה שפים מוכשרים ומקצוענים וגסטרונומית אחת נופלים למלכודת שמאל מתוכננת היטב וחבל שהטלוויזיה מצליחה לשבש את דעתם המקצועית ומקריבה את מקצועיותם על מזבח שמאלנות יפת נפש ומחליאה.
כולי תקווה שלפחות תשמרו על הגינותכם ומקצועיותכם ולא תתפתו לבחור בגב' סלמה כמאסטר שף משיקולים אלה, כי מה שהיא באמת יודעת להכין זה אוכל ערבי "אסלי" כמו כל עקרת בית. ממוצעת בעיר או בכפר שתפקדו במפתיע.
צריך לזכור שיש דברים שלא מתפשרים עליהם, לא כדי לרצות אחרים, לא עבור רייטינג ולא עבור הצלחה!
לא כל האמצעים מקדשים את המטרה!
פשוט חבל לי וכואב מאוד לראות אנשים מוכשרים ומקצוענים כמוכם שמוכנים להקריב את שמם הטוב ומהימנותם על מזבח הרייטינג וריצוי העורכים השמאלנים.
שלא תבינו אותי לא נכון, איני מכירה אישית איש מהמשתתפים, אין לי דבר וחצי דבר אישי נגד סלמה בתור אדם או בגלל מוצאה, אך לראות בחורה שמבשלת למטה מבינוני, מוקפצת לשלב הגמר מהשיקולים שציינתי, פשוט חורה לי ומקומם אותי.
מה גם שזה מאוד לא הוגן כלפי שאר המשתתפים וכלפי הצופים.
ולידיעתכם, רוב האנשים שאני מכירה שצופים בתכנית "מאסטר שף" בכל העונות, חושבים בדיוק כמוני.

באכזבה רבה,
צופה קבועה.

בהחלט ! מחזק כל מילה ושכמותי רבים אחרים

אני התעצלתי להקליד את מה שתכננתי.
אך את עשית זאת נהדר המקומי.
תודה לך.

אורזיגל

New member
לגמרי

יכול להיות שסלמה בשלנית טובה, בכל מקרה לא מקפיצים מישהי לרבע הגמר, סתם כך.
ההתנהלות הזו מוזילה את התוכנית וכן את כבודם של השופטים.
על סאגת שלי, עדיף לא לומר דבר, במיוחד לא על המנה ״המצטיינת״ שלה.

ואם כבר רוצים להחזיר, מתוך הוגנות

היו צריכים למיין ולעשות תת תחרות בין הארבעה המועדפים. ככה זה היה נראה פחות שקוף גם

gOLDqUIN

New member
מה בדיוק

הבעיה שלך?
סלמה הודחה שלא בצדק.
החזרה וכל השאר צולמו הרבה לפי שחנין זועבי הוציאה מילה מהפה בנושא.
ועל התוכנית המיוחדת שעשו לכבוד שלי כדי להוציא אותה בשלנית מול הטוקבקיסטים הרעים אין לך מה להגיד?
העיקר לרדת על השמאלנים יפי הנפש.

דעתי :

אני מסכימה לגבי כך שלא ציפיתי שסלמה תהיה בגמר. אם לשפוט לפי דעה אישית שלי, היה יותר נכון לראות את פאולין , או דליה- שמשך כל העונה הגישו מנות נפלאות שזכו להמון פרגון. זאת דעתי בתור מי שצופה בעונה מתחילתה, אבל חשוב לציין מילה חשובה- צופה. אין לי מושג מה הולך אחרי שהמצלמות נכבות, כמו בכל תכנית ראליטי בעצם.
אבל
מכאן ועד לטענה שההחלטה היא שרירותית של טלויזה שמאלנית? נשמע קצת הזוי... קודם כל, אני לא שמעתי על אף התבטאות של חנין זועבי בנושא (קשה לי להאמין שיש לה זמן להתעסקות בטלויזה)
דבר שני,
חשוב להבין שעיקר היציאה נגד ההדחה של סלמה בזמנו היתה- בגלל שבחרו להשאיר את שלי במקומה. בתור מי שעקבה אחר כל מה שהולך כאן ובדף הפייסבוק של התכנית זאת היתה הטענה העיקרית שעלתה, וטענות בדבר הדחה גזענית היו ממש מעטות אם בכלל. מה גם שזה צפוי, זה כמו שאמרו על העונה הראשונה שאלקנה לא זכה בגלל שהוא מזרחי. זה תמיד קל להוכיח משהו בטענת "שד עדתי"
או "תקשורת שמאלנית".

אני חושבת
שסלמה הוחזרה בגלל שאחרי שידור הפרק הבינו שם בהפקה שנעשתה טעות בדחה שלה, שסלמה היתה מתמודדת ראויה וטובה ושלא הגיע לה להיות מודחת בשלב זה. אז הם החזירו אותה, ומכאן ואילך חובת ההוכחה היתה עליה!
כל המנות שהיא עשתה מאז היו מעולות, בין אם זה הטוגנים עם הדבש (שכחתי את שמם) שהשופטים טרפו בלי הכרה, או הביף ווליטנגון שזה מתכון לא פשוט בכלל- ואני אומרת את זה בתור מי שהצליחה להכין אותו כמו שצריך רק בנסיון הרביעי ועם עזרתו של מדחום בשר.

יש מקום לטעון שאולי זה לא הוגן "להקפיץ" אותה ככה. אבל אני יכולה לומר לך שמתגובות שראיתי כאן ובדף הפייסבוק רוב האנשים היו מאוד בעד החזרתה. ואם היא אכן תזכה בגמר- זה כנראה אומר שהיא באמת ראויה לכך.

בקיצור, עדיף לשפוט מתמודד לפי ביצועיו או התנהלותו בתכנית
ככה גם חוסכים כאבי ראש מיותרים בכל מיני תאוריות קונספרציה...

moshavnikit

New member
היה ניתן להתייחס לביקורת ברצינות אם

לא היית מציינת כ"כ הרבה פעמים את השמאל/שמאלנות/שמאלנים וכו'.. כי זה רק מסגיר שהביקורת שלך נובעת מגזענות ותו לא.
לא נתת שום דוגמא קונקרטית אמיתית ללמה זה לא בסדר מלבד דברים שהם לגמרי בדמיון שלך למרות שיש המון הוכחות בולטות לכך שסלמה לא הייתה צריכה לחזור בדרך בה חזרה ולכך שלשלי לא היה מגיע לזכות במשימת מנות גמר.

סלמה זאת לא הבעיה

הבעיה בדרך שבה החזירו אותה. אני לתומי חשבתי שיערכו תחרות מבין המודחים, וזאת שהמנה שלו תהיה טעימה במיוחד, הוא זה שיוחזר. כיוון שלא כך היה, אז ההתרעמות מחלק מהאנשים ברורה לחלוטין. אגב, גם אם מישהו אחר היה חוזר ומגיע לגמר, גם אז היו רינונים נגדו.

ובאשר לשלי, אנשים תמיד מחפשים סיבות איפה שאין.

לפעמים הסיבה הפשוטה היא הנכונה ביותר. יש מצב שהיא פשוט בישלה טוב יותר וטעים יותר בפרק ההוא שהחזירו את כל הנבחרת והיא קיבלה את הפרס על כך.

לא על כל דבר יש קונספרציה, ולפעמים השופטים חפים מכל תיאוריות שמאלניות / או נותנים יחס היכן שלא מגיע וכיוצא בזה...

לפעמים תוכנית טלוויזיה - ריאלטי היא רק תוכנית טליוויזיה שבאים להנות משעה של כיף וזהו...

קל ופשוט. וגם עוזר הרבה יותר לחוויית הצפיה שלא מחפשים איפה דופקים אותנו כל הזמן...

וכמו שנאמר, התוכניות הללו מוקלטות, כך שלכל הדיונים האין סופיים אחרי השידור, אין לכך משמעות בפרק הבא..

אז אפשר להרגע מכל הלחץ ופשוט להתמוגג מהמתמודדים המבשלים...

Fairywitch

New member
צודקת לחלוטין!!!!

כבר התחלתי לחשוש שרק אני חושבת ככה ושכולם עיוורים.
כאילו - ברצינות!!!
ממש לא אכפת לי מה המוצא של סלמה, ואם היא ערביה, יהודיה או מאמינה במפלצת הספגטי המעופפת!
מה שמפריע לי זה משהו שניסחת היטב - "הגב' סלמה "עלתה" ארבע כיתות במכה אחת... בזמן ששאר המתחרים נאבקו על מקומם, הזיעו בהכנת מנות, ישבה הגב' סלמה בבית וחיכתה שיעלו אותה היישר לרבע הגמר!"
ב-ד-י-ו-ק

וזה כ"כ צורם ולא הוגן

אם כבר מישהו הודח שלא בצדק - זה היה שניר. שהודח כשמולו הייתה מתחרה שפשוט טחנה אוכל מוכן למרק

אבל משום מה עליו השופטים אפילו לא חשבו.
כל הקטע הזה עם סלמה פשוט מקומם. אני מקווה שהיא לא תזכה. נצחון של כל אחד מהאחרים ישמח אותי באותה מידה

kolin7

New member
התנהלותכם בהחזרת סלמה

גם אני כצופה קבועה בתוכנית ועוד מרבית מחבריי, חושבים שהחזרת מועמד ישירות לסוף התוכנית היתה מעשה לא חכם ובטח לא לוקח את תגובת הצופה למקום טוב.
המתמודדים עוברים חוויות ותפריטים וזנים חדשים של חומרים וצריכים להאבק בכדי להישאר(דוגמת שי..שנפל בתוכנית עם פירות אקזוטיים וטעמים שאינו מכיר, משוכנעת שאם הוא לא היה צריך להתמודד על זה, היה מגיע לגמר בקלות)
נראה את סלמה איך היא היתה עוברת את המשימה של הטעמים האקזוטיים האלה, ועד כה לא נראה שהיא מבשלת מדהים ,היו מתמודדים טובים יותר ממנה.
לצערינו יש כנראה מי שמכתיב לשופטים איך לשפוט וכך אנו נראים..פולינה שמבשלת לא רע, ויש לה רעיונות מיוחדים אבל לא תמיד הצליחה לה המנה..איך היא שרדה עד עכשיו...מעניין לא?
ג'קי חמודה להפליא , פשוטה ואכן מבשלת אוכל ביתי מכורח החיים, אבל לא משהו שמגיע לרמה של מאסטר שף..
תום הוא אדם מדהים, שהוא מבשל , הוא לא בלחץ..לפחות לא ניכר עליו, יש לו רעיונות מקוריים ולפי המזווה של אמא שלו אפשר להבין מאיפה זה מגיע..כמעט כל מאכל של תום הצליח להפתיע את השופטים וזה אכן מגיע לרמה של מאסטר שף
של ישראל...

נראה לי שהתבלבלנו קצת..אולי ההיצע לא היה מספיק טוב, ואנו לא ידענו להגיד שהמתמודדים שהגיעו לא מגיעים לדרגה כזו שהתוכנית מציבה, אז אולי נתחיל מרף אחר כך יהיה לנו קל יותר.
אני מקוה ששופטינו המכובדים קוראים את המתפרסם כאן ומפיקים לקחים ורעיונות.

rronit11

New member
החזרת סלמה - מסכימה שהחזרתה לא מוצדקת!

ולא מטעמי גזענות חלילה.

מיכ21

New member
מסכימה עם כל מילה

פשוט מביך שככה מזלזלים במתחרים וכמובן בנו הצופים

למעלה