התנהלות כלכלית

the mush

New member
התנהלות כלכלית

אשמח לטיפים למעקב על ההתנהלות הכלכלית, השתחררתי לאחרונה וההוצאות גדולות יותר, ותכלס, גם ההכנסות... אך קשה לי לעקוב כל הזמן כמה אני מוציאה ומכניסה, נניח עכשיו אין לי מושג כמה כסף יש לי. מה אתן מציעות?

ההצעה הראשונה שיש לי

היא שההכנסות שלך יהיו יותר גבוהות מההוצאות. וכמובן קנייה בטוחה. כלומר, תקני דברים שאת באמת חושבת שתצטרכי תשתמשי בהם או וואטאבר. נגיד קניות לבית, עדיף עם רשימה מוכנה מראש ולא סתם ללכת לסופר ולקנות את מה שאת רואה. ברגע שיש רשימה גם ההוצאה היא קצת יותר מבוקרת.

Maldini Girl

New member
דואגת שבחשבון עו"ש שלי יהיה תמיד

סכום קבוע, אצלי ספציפית זה המשכורת הצבאית (700 ש"ח) אבל לפני זה זה היה 1000 ש"ח, ומשתמשת בכרטיס שלא מאפשר משיכה של יותר ממה שיש לי ומעצם כך כניסה ל"מינוס"

ketty the sheep

New member
כמה שפחות כרטיס אשראי

ככה הכסף מרגיש 'אמיתי' יותר, ומבזבזים פחות (כמובן שדברים כמו חשבונות וקניות גדולות יותר נוח לעשות באשראי, אבל אז להיות עם יד על הדופק ולראות שזה לא מכניס אותך למינוס). הכי טוב, כמו שאמרו פה, זה לדאוג להשאיר איזשהו סכום בטחון בעובר ושב (לנסות לא לרדת מ-1000 ש"ח, או כמה שאת קובעת לעצמך), ובכל פעם שאת מושכת כסף, לבדוק כמה נשאר לך (ולהחסיר מזה תשלומים קבועים שאת יודעת שירדו לך באשראי במועד החיוב, כדי להיות תמיד מודעת לכמה כסף *באמת* יש לך). זה מה שעובד אצלי, בכל אופן.
אף פעם לא ניסיתי, נגיד, לפתוח תכנית חיסכון. אבל אם את מרוויחה מספיק, זה כביכול ממש כדאי.

למעלה