התנהלות מול משכירה

התנהלות מול משכירה

שכרתי דירה לפני כחודש. גיליתי מספר ליקויים משמעותיים שלא יכולתי לגלות טרם חתימת חוזה. עלות תיקון ליקויים סביב 15 אלף שח. פניתי מספר רב של פעמים למשכירה במיילים. ביקשתי לצאת מהחוזה אבל המשכירה דרשה שאשקר לדייר הבא ואסתיר ממנו ליקויים. בעיני זה בעייתי וכך כתבתי לה. שאלתי אותה האם עלי לשקר למתעניינים בסיום החוזה אם ישאלו האם יש בעיות בדירה? מצד אחד לא רוצה לשקר ולהיות חשופה לתביעה מצד השוכרים העתידיים, מצד שני לא רוצה לפגוע לה בפרנסה. המשכירה כתבה שמבחינתה הכל בדירה תקין ואין ליקויים ודרשה שאפסיק להטריד אותה במיילים.
מבחינתי אני סובלת מהליקויים, המשכירה לא מאפשרת לי לצאת מהדירה בשום דרך, לא מוכנה לתקן ליקויים, ואין לי כסף להשקיע 15 אלף בתיקון ליקויים. לא יכולתי לדעת על הליקויים היות שהמשכירה בכלל הפרה חוזה ואם הייתי מקבלת את הדירה בהתאם לחוזה, לא הייתי מקבלת אותה עם ליקויים.
אז בעצם גזר דין שלי הוא לסבול שנה? ואם לא אשלם 15 אלף, אין טעם להגיש תביעה לתביעות קטנות? אגב, מצאתי בגוגל שבעבר משפחה אחרת כבר תבעה את המשכירה והתיק נגמר בפשרה.

Fitch

New member
היי אמא מודיעינית. האם מדובר על הדירה הצבועה לא טובה עם

המזגנים בחדרים הלא מתאימים והכבלים המלוכלכים שמים עומדים בה במקלחת?

Fitch

New member
מהם הליקויים המשמעותיים ומה יעלה 15 אלף ש"ח?

לגבי שוכרים פוטנציאלים, את יכולה להמנע מלהגיב. החוזה שהם חותמים הוא מול המשכירה ולא מולך השוכרת.

מפרטת

1. קיבלתי דירה צבועה בשני גוונים - צביעה =5000
2. קבלים מלוכלכים אחרי התקנת מזגנים - 500 ש"ח הוספת תעלות
3. מים במקלחת הורים זורמים לכיוון אסלה , אי אפשר להשתמש אלא אם כן אחרי מקלחת מעבירים מים עם מגב במשך 5 דקות, לסדר סביב 5000
4. מזגן לא מותקן בחדר שאני צריכה שיותקן (בהתאם לכתוב בחוזה) - התקנה 2500
5. עוד ליקויים קטנים שלא מפרטת
מבחינת המשכירה - הדירה במצב תקין, היא פועלת בהתאם לחוזה, שליחת מיילים אליה גובלת בהטרדה.
היום כתבה לי שהיא מציעה להיפגש. אני אשמח להתפשר, רק לגמור עם הכאב ראש כבר. מה לדעתכם יכולה להיות פשרה הוגנת?

zammy

New member
מחירים מוגזמים

מים במקלחת הורים- אין מה לעשות, תחיי עם זה. ראית? הסכמת? זה מה יש. לא תוציאי 5000 מכיסך סתם.
מזגן- לא מבין- מי אמור להתקינו? 2500 זה בטח לא. האם מדובר ביחידה פנימית וגם חיצונית? יש גז במזגן? מי אחראי עליו אם יתקלקל?
&nbsp

תודה על ניסיון לעזור, עונה

1. בקשר למקלחת הורים - כשמתקלחים עם טוש עם צינור - הכל בסדר. כשמעבירים לטוש עליון - יש בעיה. ובעלי אוהב להתקלח עם טוש עליון, לא יכול אחרת. באמת ובתמים לא ידעתי זאת כשחתמתי חוזה. פעם גרתי עם מקלחת כזאת ולא הייתה בעיה. אז הוא מתקלח באמבטיה של ילדים ולכן כל יום מנקים אותה עם אקונומיקה לפני רחצת הילדים, מאד מעצבן לאור העובדה שמשלמים עבור מקלחת ואמבטיה בדיוק למטרה הזאת.
2. לפי חוזה המשכירה התחיבה להתקין מזגן בחדר שינה ואנחנו בחדר ממד בהשתתפות משכירה של 1200. אבל אחרי חתימת חוזה היא בחרה להתקין את המזגן בממד כי בו התקנה זולה והשאירה לנו התקנה יקרה בחדר שינה שמחירה 2400 (+ 400 עבור מזגן כי המשכירה דורשת מזגן אינורטר) ונראה לי הזוי להוציא עכשיו סכום כזה ומצד שני הזוי לשלם עבור חדר ולא להשתמש בו.

elvinnox

New member
לקחת את זה קשה

כולה דירה עם כמה ליקויים, אז תמשכי כמה חודשים ותגידי לה שלום יפה.
&nbsp
נראה שאת מייסרת את עצמך סתם, אם את ממש סובלת שם את יכולה למצוא שוכר אחר ולהציע לו תשלום זול יותר על חשבונך עד סוף השנה. (אני פעם יצאתי כך מדירה) הוספתי 500 שח לחודש לשוכר אחר שבא אחרי (נותרו לי 8 חודשים = 4000 שח) ויצאתי מהדירה לחופשי.
הרבה יותר זול מלתקן ולהתעסק עם זה.
יכול להיות שהליקויים שמפריעים לך כלל לא יפריעו למשהו אחר, כבלים? יש כאלה שלא מסתכלים על זה. כמה צבעים? יש כאלה שבכלל לא ישימו לב לזה (בעיקר גברים שלא רואים יותר מ-16 צבעים בסיסיים)
חוץ מהמים שאם את אומרת שאפשר להתקלח עם הצינור ואין בעיה - נשמע לי שרווק בכלל לא ישים לב לזה.
&nbsp
בקיצור, אני חושב שהסטנדרטים שלך קצת גבוהים ואם זה כך פשוט תעברי לדירה אחרת במצב יותר חדש. את סתם משקיעה אנרגיות, חבל עליך. הרבה יותר פשוט לעבור.
&nbsp
דרך אגב, אני אישית הייתי מסדר את הכבלים בעצמי (חצי יום עבודה) וצובע את החלקים הבעייתים בעצמי (עוד חצי יום עבודה) ולסיפור עם המים הייתי מזמין אינסטלטור (עוד 1000 שח). לגבי המזגן הייתי מציע לבעלת הדירה להתחלק בדמי ההתקנה וכך מסיים את כל הסיפור ב-2000 שח. (לא וואו אבל גם לא ממש נורא)

עונה

יש לי לפי חוזה לחיות בדירה עוד שנה וחודש. אז להציע תשלום זול לשוכר אחר יעלה 500 כפול 12 = 6000 - אז גם זה סכום לא קטן.
זאת דירת 4.5 חדרים, מיועדת למשפחות, באזור מצויין, לא מאמינה שתמצא אישה שתחשוב שאלה שטויות. לדעתי נדיר שגבר יחיד ישכור דירה כזאת.
לצבוע דירת 4.5 חדרים לוקח לפחות 3 ימי עבודה, קבלים עוד יום (9 - 13:00) , אז 4 ימי חופש גם לא בהרבה יותר זולים ממחיר אנשי מקצוע.
תודה בכל מיקה על ניסיון לעזור. אני לא עושה עניין, זה באמת מפריע לי. ברור שאלה צרות קטנות מאד אבל מה לעשות שאני אוהבת שהדירה שלי נראת מצויין, ככה היה בדירה קדמת וככה יהיה במוקדם או במאוחר בדירה הזת או הבאה, לא אוכל לחיות ככה לאורך זמן. ואגב, דירה שאני משכירה לגמרי במצב קרוב למושלם ולא היה עולה על דעתי להתנהג כפי שהגברת הזאת מתנהגת. מאמינה במשפט לא תעשה לרעך מה ששנוא עליך. יום טוב לך.

Fitch

New member
לדעתי את צריכה לגור במלון.

קני 2 דליי צבע + רולר = 500 שקל.
תצבעי על הכבלים המכוערים.
2 ציפורים במכה.
&nbsp
ניקוז מים - להוסיף וילון שמגיע לרצפה - 100 שקל כולל מוט.
&nbsp
מזגן - לא מדובר על וילה, תפעילו בממ"ד או בחדר הסמוך ותשאירו דלת פתוחה.
&nbsp
&nbsp

עונה

מה עם ימי עבודה שאפסיד בגלל צביעה? וילון כמובן יש, הוא לא עוזר. מזגן להפעיל בחדר סמוך לא אפשרי, יש פרוזדור, מדובר בדירה גדולה, ואם אפעיל את המזגן שבסלון בעוצמה כפולה אשלם כל חודש סביב 200 - 300 שח יותר הוצאות חשמל. ובעצם "קניתי" מוצר תקין, למה מגיע לי כל זה?

Fitch

New member
תצבעי אחה"צ כל פעם קצת או בסופ"ש ארוך.

הוילון מגיע עד הרצפה?
&nbsp
היום מזגנים חסכוניים. כל שעה עולה כ1.5 שקלים. ככה שבשביל 300 שקל בחודש, הוא צריך לעבוד 200 שעות בחודש. משרה מלאה.

הערה קטנה: לא משנה אילו חיידקים וליכלוך יוצא מבעלך

זה פחות מזיק לילדים מאקונומיקה.

מצטער על הבוטות אבל מדובר בבריאות של הילדים.

elvinnox

New member
אכן בבריאות של הילדים לא משחקים

שמח שמנהל הפורום העלה את הנקודה על אקונומיקה והאדים הרעילים שלה, במיוחד לילדים קטנים.
&nbsp
כל יום אקונומיקה? נשמע לי קצת כמו סוג של הפרעה כפייתית.
אולי יהיה יותר זול טיפול פסיכולוגי? (אני רציני)
&nbsp

אדים אינם נשטפים במים

ה"ריח של הניקיון" אלו מולקולות שאנו נושמים והן גורמות לנזקים גדולים.
כמובן שלהרבה מהרכיבים שנשארים אין כלל ריח או נכון יותר לומר
האף שלנו אינו יודע להבחין בהם כיוון שהוא נועד כדי להבחין בריחות
מהטבע (מתי האוכל מקולקל ואיפה יש ציד/טורף) ולא כדי לזהות כימיקלים
רעילים באוויר.
http://www.ehf.org.il/material/מידע-שימושי
&nbsp
חשיפה לחיידקים מפתחת את מערכת החיסון.
ילדים שגדלים עם חיות, בריאים יותר.
&nbsp
נגמרה לי קצובת הזמן כדי להביא את האישושים המדעיים
לקביעות שלעיל.
בריאות טובה.
&nbsp
&nbsp

zammy

New member
חייבת לקבל יעוץ מעורך דין

צריך לבדוק את החוזה שלך
אם יש כאלו ליקויים חמורים שאת לא יכולה לחיות איתם את חייבת לבדוק עם עורך דין
ברור שהתיקונים לא עליך
יש סיכון שכשתצאי המשכירה תדרוש שאת תשלמי עבורם כאילו את גרמת.
&nbsp

jaffainvestor

New member
סליחה אם זה נשמע בוטה אבל...

סליחה אם זה נשמע בוטה אבל את רוצה להיות "עם" ולהרגיש "בלי".
את גרה בדירה שכורה. הציפיה שבעלת הדירה תביא אותה לרמת הגימור שאליה היית מביאה אותה לו הייתה זו דירה בבעלותך, בה היית מסדרת את הכל בדיוק בהתאם לסטנדרטים שלך, היא לא מציאותית.
כן, גם אם את אישית (בתור בעלת דירה מושכרת) מוכנה לעשות זאת עבור הדיירים שלך. זה עדיין לא הופך את הגישה שלך למקובלת בשוק הדיור להשכרה.
עם העניין הוא קריטי עבורך - אין לך ברירה אלא לסדר את הדירה ברמה שאת רוצה על חשבונך ולספוג את העלויות.
אם העניין הוא לא קריטי - תחיי עם קירות בגוונים שונים ועם מקלחת שמשפריצה על הריצפה.
ושוב סליחה - על השאלה הבאה:
לא הבנתי את הקטע של שטיפת האמבט באקונומיקה לאחר כל שימוש ע"י בעלך. האם בעלך סובל ממחלה מזהמת שהילדים עלולים להדבק בה? אם כן אזי גם עם ישתמש במקלחון חיצוני יהיה צורך לשטפו באקונומיקה לאחר כל שימוש כדי שאת לא תדבקי? או שמה אחד מהילדים סובל מכשל חיסוני ויש לשמור עליו בשבע עיניים מפני חשיפה לכל חיידק אפשרי?

elvinnox

New member
אל תתייחס כבר הבנו שלאשה יש הפרעה כלשהי

זה מתחיל בפרפקציוניזם על גוונים שרק היא רואה ונגמר בשטיפות אקונומיקה כל יום.

אנשים כאלה לא יודעים לנוח ורק מחפשים כל הזמן משהו שיעסיק אותם.
היום זה הקירות והכבלים, מחר זה יהיה המרצפות.
מקווה שתטפל בעצמה, חבל על הילדים.

למעלה