התנהלות עם מצלמה ושאלה על תיק

tdoron

New member
התנהלות עם מצלמה ושאלה על תיק

שלום לכולם, בקרוב אני מתכוון לטוס לדרום אמריקה לתקופה של חצי שנה. שאלה ראשונה- האם מוצ'ילה של 65+10L תספיק לי, או שזה קטן מדי? חשוב לציין שאני מתכוון לעשות בין 3-4 טרקים "מוכרים" שלא עולים על ארבעה ימים. שאלה שנייה- איך אתם ממליצים להסתדר עם הגיבוי של התמונות? יש לי במצלמה כרטיס זכרון של 4 ג'יגה, חשבתי לקנות דיסק-און-קי (של בערך 8 ג'יגה) ובכל פעם שאני מגיע לעמדת אינטרנט להעביר את התמונות לדיסק און קי, בנוסף לצרוב אותם על דיסק ואז לנקות את הכרטיס במצלמה. האם כדאי לקנות עוד כרטיס זכרון? האם יש טעם בלקנות קורא כרטיסים? תודה לעונים!

sUp3r

New member
המוצ'ילה סבבה

שמע זה לא כזה קריטי העניין של המוצ'ילה... אם יש לך כבר 65 +10 אז סבבה, אם אתה קונה חדשה אז עדיף לך לקנות גדולה יותר, בשביל האופציה לפוצץ את התיק בבגדים ועוד שלל שטויות שתקנה בדרך... לגבי הגיבוי של התמונות- אני מציע לך לגבות גם על דיסק און קי, וגם על דיסק, אם ייצא לך לשלוח חבילה הבייתה כדאי לך לשלוח את התמונות, ככה תדע שהן במקום בטוח. אני ממליץ לך לקנות קורא כרטיסים- יעשה לך חיים קלים בהעברה של התמונות, המחשבים שמה לא ברמה הכי גבוהה ולפעמים הם לא מסתדרים עם התוכנות שבאות בילט אין עם המצלמה ואתה יכול למצוא את עצמך מבלה שעות באינטרנט על גיבוי. כרטיס זיכרון לעומת זאת פחות נחוץ כל עוד יש לך דיסק און קי, אבל הייתי ממליץ לך לקנות אחד בנפח גדול יותר, שלא תמצא את עצמך מתחבט בשאלה אם למחוק תמונה זאת או אחרת רק בשל חוסר מקום.

Mor167

New member
אז כמה תשובות ... :)

קודם כל לגבי התיק אני חושבת שיחד עם כמות הטרקים שציינת זה בהחלט יספיק לך , 65+10 ....! לגבי גיבוי תמונות- אז מנסיוני הטוב והרע, עם דיסק און קי הרבה פעמים התמונות נמחקו כי נכנסו לנו וירוסים והיה בלאגנים, אז אני ממליצה פשוט להעביר מהמצלמה ישר לדיסקים לצרוב אפילו 2 עותקים מכל דיסק ואם תעשה משלוח באמצע הטיול הביתה אמליץ לשלוח דיסקים הביתה. הייתי ממליצה לך גם לעלות תמונות לאתרים (לא כמו פיסבוק וכ''ו) אלה יש אתרים (אם אתה רוצה אני אבדוק מה שם האתר שחברה שלי השתמשה) כדאי לעלות תמונות ולשמור עליהם באתר עצמו- מבחינת גודל תמונה וכ''ו ... אין צורך לקנות קורא כרטיסים אני בכל מקום שהייתי פה הסתדרתי עם הכרטיסי זיכרון והמצלמה כי במקומות של אינטרנט (לרוב המקומות) יש קורא כרטיסים .

tdoron

New member
תודה על התשובות! יש לי תיקון קטן

המוצ'ילה שיש לי היא 55L+10 ולא 65.. מה אתם אומרים?

0 אור 0

New member
שתי תשובות

1. לגבי המוצ'ילה התשובה פשוטה: תיקח את כל מה שאתה מתכנן שיהיה לך בטיול, תארוז לתוךהמוצ'ילה, תביא בחשבון עוד כמה דברים שתקנה בדרך ותראה אם הכל נכנס וגם איך אתה מסתדר אם להרים את הדברים - הגודל של המוצ'ילה הוא פשרה בין הרצון שלנו לקחת הכל והצורך שלנו לסחוב הכל על הגב. (אצלי הפתרון היה לדחוף כמה דברים לתרמיל של בן זוגי היקר שאין לו בעיה להרים כל משקל, אבל זה לא ריאלי לכל אחד) 2. תמונות: לגבי דברים שלא יתנים לשחזור כמו תמונות חד פעמיות בטיול, אני ממליצה על הגישה הפרנואידית - גם לצרוב על 2 דיסקים שונים, גם לשלוח הביתה מדי פעם, גם להעלות לאתר אכסון באינטרנט (שים לב שאתרי אלבום תמונות מקטינים את התמונות ואז הסבתא לא תוכל להדפיס, אז לשים שם עותק לסבתא, אבל לעצמך לאתר ששומר את התמונות בגודל המלא) והכי חשוב זה להחזיק גיבוי נוסף על דיסק קשיח קטן - דיסק און קי עלול לא להספיק לכמות תמונות של חצי שנה , ביחוד אם אתה מצלם גם סרטים(הקרחון שמתנפץ וכאלה), אבל יש דיסקים קטנים וחמודים שנכנסים לכיס של חולצת גבר, לפני חצי קניתי אחד כזה מתנה בדיוטי פרי בנפח של 300G ובגלל שזה היה מהדגם היקר יותר עלה לי קרוב ל 400 ש"ח, עובד מול המחשבים בארגנטינה בלי בעיות ובלי התקה (כמו דיסק און קי) רק מה - בחלק מהאינטרנט קפה הם לא מאפשרים גישה לחומרה חיצונית דרך ה USB אז צריך לשאול תמיד מראש

מחזק את ידי הכותבים פה

עדין לשלוח דיסקים אפילו במכתב פשוט .. אחד להשאיר אצלך במוצילה ואחד לוודא שהגיע הבייתה אם לא הגיע הבייתה צורבים שוב ושלחים העתק הבייתה ואם יש מישהו שאת המטייל איתו אפשר לצרוב כפול שלוש אחד אצלך אחד אצלו ואחד במשלוח הבייתה.. משלוח מכתב לארץ עולה ממש זול טיול מהנה

למעלה