התנהלות עסקית אמוציונלית

mri10

New member
התנהלות עסקית אמוציונלית

הוא ביקש הלוואה גדולה ממחלקת האשראי בבנק בו מתנהל חשבונו העסקי.סגרו איתו דרך הטלפון את פרטי ההלוואה-גובה ההחזר, גובה הריבית,פריסת התשלומים וכו'.אמרו לו שצריך לקבל את אישור הסניף ויחזרו איליו תוך 48 שעות.הטלפון הנוסף שאישר את ההלוואה הקפיץ לו את הפיוז.נאמר לו שהמנהל אישר את ההלוואה,אך הוסיף חצי אחוז לשיעור הריבית.

היה זה חצי אחוז אחד יותר מדי.

ההלוואה הייתה בסדר גודל כזה שגם חצי אחוז הזיז כמה אלפי שקלים נוספים מכיסו לחשבונו האינסופי של הבנק.אך מה שהרתיח אותו מכל היה זה הדחיפה הגועלית(כלשונו)שעשה לו מנהל הסניף ברגע האחרון."זה אונס לאור יום" "יש לי חשבון עסקי שמתנהל מעולה,מה זה הניצול של החצי אחוז המחורבן הזה של הרגע האחרון"?!

הוא החליט באבחה אחת לסגור את חשבונו בבנק.המנהל ירד ללקק לו את האקזמה של הרגליים,והציע לו הטבות מפליגות,הכל,רק שחלילה לא ינטוש.הוא נטש לבנק מתחרה.

דג שמן שכמותו קיבל את ההלוואה המבוקשת בריבית חלומית.הוא שח את הסיפור כטווס נפוח נוצות לכל המי ומי.בליבי לעגתי לו.

יתכן שפה ושם אפשר להצליח בהתנהלות מהסוג הנ"ל,אך לטעמי,אנשים שמונעים עסקית מרגשות לא מסוגלים להתקדם בחיים.פה ושם הם יצליחו למלא את תאוות הנקם שלהם ואת שאריות כבודם האבוד.בסך הכללי ובסופו של יום,אנשים כאלו לא מגיעים רחוק!!

שום אדם שפוי, בסדר גודל שלו, לא היה עובר בנק שמלווה אותו שנים בגלל העלאה של חצי אחוז בריבית ההלוואה.
אפשר לגשת לסניף,לדבר,ללחוץ,לאיים.אבל למה להפוך בסטה לפני מו"מ??

זה נכון לעסקים וכמעט לכל תחום אחר(וזה אולי הקשר של הנושא לפורום).אבל יש אנשים שלא מסוגלים לכלוא את הרגשות שלהם בשעת מבחן.הם יפסידו עולם ומלואו רק כדי להראות קבל עם ועולם שהם לא פרייארים.

כן,כן,אתם לא פרייארים.גם שלום אסייג לא פרייאר.הוא עשה עליכם קריירה.

ודי לחכימא....

ערב טוב לכווווולם.

PorFavor1

New member
הוא פעל בדיוק כפי שאני הייתי פועל

גם אני הייתי פועל כך. לוקח הכל ועובר משם.
אני שונא טריקים מלוכלכים... או שרואים בי פרה חולבת.
לא אכפת לי להפסיד כסף בחשבון הסופי, גם אם מסבירים לי הכל מראש.
אני לא מתעניין במזעור נזקים כספיים או מיקסום הרווח שלי.
אני מתעניין בדברים אחרים.
שכל אחד יעשה כטוב בעיניו.

mri10

New member
בלי להרים טלפון למנהל??

וגם אחרי שמסדרים לך את העניינים ומגיעים להבנות,טורקים דלת בכל מחיר??

מזכיר קצת את ארדואן.

PorFavor1

New member
לא, לא בכל מחיר. ממש לא

אבל תמורת שנוי מהותי מההצעה המקורית...אולי כן.
אחרת... אני אורז הכל והולך.
לי זה ברור שהבנק זה הצד החזק.

אם כבר מישהו תאו בצע, שיודה בזה לפניי, ואז אין לי בעיה... יש לי המון סלחנות להמון תכונות שליליות, אבל לא פאק באמינות ולא כשמזלזלים ביכולת שלי לאתר פאק כזה. אין מצב...
ואני מוכן לצאת נפסד בכסף.
ככה זה כאן בארץ. אתה תמיד יוצא נפסד, מה שלא תעשה.

צלשלספק

New member
בקטעים כאלו עדיף להיות חכם ולא "צודק".

לסגור חשבון בנק זה לא לעבר ניוד בחברה סלולרית, לא חייבים לריב עם מנהל הבנק.

אז בוא אני אספר לך סיפור, לפני כשש שנים לקחתי משכנתא לשבע שנים... קניתי חצי (החצי שלה) מהדירה שלי ושל הגרושה, כך שבעצם מעולם לא עזבתי, לא משנה. כך או כך הייתי זקוק למשכנתא צנועה של 120,000 ש"ח להשלים לסכום שכבר היה לי.

אני עדיין לקוח של בנק פועלים מגיל 16, אך את השמכנתא לקחתי בבנק מזרחי, שם הריבית הייתה יותר משתלמת. עשיתי את שיעורי הבית שלי ולקחתי מבוססת פריים בלבד.
למי שלא ידע, בנקים זה "שוק", האם אמא של השוק, עד כמה שזה נראה מסודר, עם אישור מנהל אתה יכול להיות ממש מסודר, ואתה יכול להיות לקוח עסקי ולא יספרו אותך במחלקה אחרת - אין מה לריב, קח הצעה, לך לבנק אחר וקבל הצעה יותר טובה. לא צריך לריב או לכעוס לחינם. מיותר.

mri10

New member
אתה צודק לגמרי

והאזרח הקטן לא מבין את הקטע של "השוק" בבנקים.אנשים נמסים מול הבנקאי.

צלשלספק

New member
והכי אירוני שאתה נכנס לבנק, הוא נראה מקום מסודר

הכל עם נהלים, טפסים פורמליים, נקי, מסודר וכו'...

* אני לא אכנס להפחתה של הפריים, ריבית בנק ישראל העדכנית וכו' זה לא רלוונטי.

האזרח הקטן שבא לקחת הלוואה בקליק - אפילו דרך האינטרנט או אצל פקיד, יכול למצוא את עצמו עם ריבית של 13-14% לשנה (שזה כמו של אוברדרפט נאה וקבוע), יעני יטחנו אותו בסכומים גבוהים וחבל לו על הזמן.

האזרח שמציין שהוא לקוח ותיק, ובלה בלה, ומבקש אישור מנהל ומתחיל משא ומתן בו הוא נשאל בעצמו כמה ריבית הוא "רוצה", (התקלתי אתכם? תתפלאו, נסו להתמקח והפקיד יסובב את הכדור בחזרה אליכם) לבסוף אתה מגלה שוק שלם במקום "המסודר", של מנהל שאמור לאשר, פקיד שמתרוצץ בין אחזו לאחוז, מתחילים לפשפש לך בנכסים, מה יש מה אין, וההוא שאמור לאשר הלאה והלאה, יחזרו עם תשובה וכו'... כן הם חוזרים,
והופ אתה עם ריבית של 6-7% לשנה, רק תבוא לחתום ויאללה...

ועוד לא דיברתי על עובדי מדינה שיש להם הלוואות גם של 4% ריבית למטרות מסוימות. חתונה, בית, רכב אנא עארף.

כעת, לך תפקיד כסף בבנק. נניח שיש לך איזה 100,000 ש"ח שיושבים סתם כך בחשבון, לא תסגור לשנה?
כמה אחוזים לשנה, תקבל בבנק? אחד וחצי אחוז? אולי 3% בלחץ אצל עובדי מדינה....
איזה קנסות תספוג אם תרצה לשחרר את הכסף שלא בתחנות יציאה...

בקיצור אסכם במשפט שהבנק תמיד ידע איך לסובב את ההפסדים התיאורטיים - עליך.
גם אם הנגידה מחליטה להוריד את הריבית, אל תדאג לבנקים, חרף היללות... תאמין לי.
הם עושים אחלה של כסף מהפרשי הריביות.

עוד טיפ,
לפעמים עדיף לקחת הלוואה חד פעמית של 10,000-20,000 פרוסה לשנה עם ריבית שיותר "משתלמת", מהריבית שהבנק ממילא טוחן אתכם על האוברדראפט "הקבוע" שלכם, והכוונה לאלו מביננו שגומרים את החודש במינוס, זאת בהנחה שאתם יכולים להחזיר כמובן...

אם אני לא טועה, באפריל 2016 ואין לי יותר משכנתא.

כוסאמק... פעם אחת מותר לי

mri10

New member
הבעיה היא

שגם כשהם לוקחים את ההלוואה בריבית המשתלמת הם שוב גולשים למינוס,ואז אתה נשאר גם עם ההלוואה וגם עם המינוס.

חלק גדול מחשבונות המינוס זה לא כי אין כסף כמו שאין מי שיודע לנהל את הכסף.שום הלוואה לא תעזור לבעיית התנהלות.

צלשלספק

New member
אתה בהחלט צודק...

ואף ציינתי זאת. הלוואות צריך גם להחזיר...

יש לי כלל בחיים,רצוי שלא להתחייב למשהו שאתה לא יכול לעמוד בו...

צלשלספק

New member
כאמור, הייתי מבטל את ההלוואה, ואז...

לשלוח מכתב לנציב קבילות של הבנק אפשרי בצירוף הסבר, אבל לרוץ לסגור חשבון ולהפוך את כל העולם ואחותו, רק בגלל זה... לך תעביר זכויות שוטף 60+, ואללה יסתור ואחותו, זה לא חשבון פרטי וגם בחשבון פרטי זה יכול להיות סיפור לסגור חשבון בנק.

אגב, זכותו המלאה הייתה לבטל את ההלוואה, ללא חיוב כלל. על זה הייתי מתעקש.

תאמין לי שזה רק היה הפסד של הבנק, הרי הם חיים מהפרשי הריביות. אין הלוואה שם אין הפרשי ריבית.

הולכים לבנק אחר, שישמח לקבל לחיקו לקוח עסקי עם מחזור הכנסות זה או אחר, באים עם כמה דפי חשבון ותאמין לי שהיו מפנקים אותו... עם אישור מנהל יש להם אחלה אחוזים, ומעל למנהל יש עוד מנהל, מבקשים הצעת מחיר ונותנים להם קצת לעבוד...:)

dori78

New member
תפריד בין התנהלות אמוציונאלית

לבין הצבת גבולות.

תקרא את טרילוגיית מילניום ותבין על מה אני מדברת.
(נערה עם קעקוע דרקון/הנערה ששיחקה באש/הנערה שבעטה בקן צרעות).

אגב, הספר הראשון בסדרה נקרא במקור "גברים ששונאים נשים".

xvxxvx

New member
המנהל נתן לו פתח למשחק

והוא בתגובה סוגר את החשבון?

&nbsp

למעלה