התנהלות פיננסית נכונה

Glock19

New member
התנהלות פיננסית נכונה

שלום לכולם, נושא הפורום נוגע בתחום שבו יש לי עניין רב (עוקב אחרי הפורום די מהקמתו) בכל אופן, אנסה להסביר מונח בתחום, ואולי בעתיד אוסיף עוד. "The latte effect" מציג את ההשלכות הכלכליות של הוצאות כספיות זניחות על העתיד הכלכלי האישי. למשל, חלק גדול מאיתנו קונים במהלך היום קפה בבית קפה. נצא מהנחה סולידית של 10 שקלים ליום. הסכום הזניח לכאורה של 10 שקלים ביום, במידה והיינו מצליחים לחסוך יכול להביא אותנו לסכומים ניכרים. 10 שקלים ביום שחסכנו בריבית של 10% לשנה (תיאורטית) יביא אותנו תוך 34 שנים לסכום של....תחזיקו חזק...מיליון ש"ח. אני לא מציע כאן להפסיק לרכוש קפה במשך 34 שנים, אבל הכח של חסכון שולי לכאורה, יכול להיות בעל משמעות רבה. מי שמעוניין בפרטים נוספים, יכול כמובן לחפש בגוגל. צירפתי קישור למחשבון: The latte effect calculator

goldy

New member
אים אני רוצה להיות מיליונר עכשיו?

ולא בעוד ?? שנים? העינין הוא לא "אים תחסוך אז תיהיה מיליונר", אלא שהסכומים הקטנים ש"ביכלל לא מרגישים" הם החורים הקטנים שמונעים מהדלי להיתמלא. אים אתה רוצה שהדלי יתמלא, שיהיה לך מספיק, אתה חייב ליסתום את החורים הקטנים ש"ביכלל לא מרגישים אותם".

Itzik RDVC

New member
איפה יש 10% מובטח ל-35 שנה?

התחשיב שלך פשוט מוגזם! נכון שחסכון ולו הקטן ביותר לאורך שנים בגלל הריבית דה ריבית הופך לסכומי עתק אבל לא להגזים עם הריבית. כיום על השקעה סולידית מקבלים 4% בקושי מאיפה הוצאת 10% לשנה לאורך 35 שנה? בוא ניהיה נחמדים ונחשב לפי 5%. כל שנה נשקיע 10*365=3,650 במשך 35 שנה שמנו=127,750 שקלים והם הפכו ל=329,669. בסך הכל עשינו קצת יותר מפי 2.5 ולי דרך אגב יש משהו יותר טוב, מי שמעשן יוותר על הסיגריות (יותר מ-10 שקלים ליום נכון) ויכניס אותם לחסכון.

Glock19

New member
תגובה

כמובן ש-10% אינו מובטח. אני את החישובים לגבי התשואה שלי עושה לפי 6% בשנה. יחד עם זאת, תיק לטווח ארוך (ובמקרה שלנו דיברנו על 34 שנים), עם פיזור נכון יכול להביא לתשואה גבוהה בממוצע. בשביל חישוב על פי צפי ריבית בתיק צירפתי את ה-Latte effect calculator.

נצאב

New member
תחסוך 2000 שח בחודש

זה 816000 ב 34 שנים אומנם בלי ריבית אז מה אתה מדבר על 10 שקלים

נצאב

New member
רוצה להיות מליונר? זאת הדרך הנכונה

קודם תהיה מליארדר ואז תתחתן עם אישה תהיה מליונר

Glock19

New member
המציאות אי אי שם באמצע...

אמרת: "תחסוך 2000 שח בחודש זה 816000 ב 34 שנים אומנם בלי ריבית אז מה אתה מדבר על 10 שקלים " באותה מידה יכלת להגיד שאפשר לחסוך כל שנה 100 אלף ולהגיע למליון תוך עשר שנים...זו לא הנקודה. חלק מהאנשים לא מאמינים ששווה להתאמץ ולחסוך סכומים קטנים, המטרה היא להראות שגם חסכון קטן יכול להצטבר לידי סכום נכבד. כמובן שאם אפשר לחסוך סכומים גדולים יותר, מה טוב. בהצלחה לחוסכים בקטן ובגדול.

נצאב

New member
לא לזה התכוונתי

התכוונתי להגיד לך ש 2000 שח לחודש זה 816000 ב 34 שנים אז איך מליון תעשה מ 10 שקלים ליום שזה 300 שח לחודש

אשנתי

New member
אני חייבת לשאול

למה תמיד אנשים נדבקים לריבית הסולידית? היא הרי לא באמת יותר בטוחה מהריבית שנחשבת "מסוכנת" גם בקרנות הפנסיה ה"סולידיות" חלק מהכסף מושקע בבורסה. למה לא לשאוף ליותר? בהשקעה לטווח ארוך (נגיד 10 שנים) בחישוב הסופי הרי אין משמעות לשנה אחת של הפסדים (או שנתיים) כי בשנים הרווחיות הרווח היה משמעותית גדול יותר מההפסד. הפחד של הישראלים מהבורסא מדכא אותי...

היי אשנתי

בפסיכולגיה למדנו כי הפחד מהפסד גדול יותר מהרצון להרויח. בגלל זה רוב האנשים שמרנים בדעותיהם. לצערי חלק מהסטיגמות לא נכונות בלשון המעטה, כמו הסיכון שבהשקעה בבורסה לאורך זמן. למרות זאת רוב עם ישראל מושקע בבורסה בצורה ישירה או עקיפה דרך קרנות פנסיה ביטוחי מנהלים וכדומה. לוקח זמן להוציא את הכסף מתחת לבלטה.....

Glock19

New member
חינוך פיננסי וידע פיננסי

הבעיה היא עמוקה. כל עוד אין חינוך פיננסי פורמלי ובלתי פורמלי וכל עוד חלק ניכר מהאוכלוסיה חי במעין מירוץ עכברים ידוע מראש, לא יהיה פשוט להיפתח לאפיקי השקעה שונים מעבר לפק"מ המסורתי שמוצע בבנקים. בהשקעה לטווח ארוך אין שום סיבה לא להשקיע במסגרות שונות ואף לשלב ביניהן: אג"ח מדינה, קונצרני, מניות וכו'. השקעה שכזו סביר להניח תיתן תשואה מעבר לפק"מים למיניהם וסטטיסטיקות ארוכות טווח (בעיקר בארה"ב) מוכיחות זאת. מי שמעוניין, יש לי קובץ PDF באנגלית, (לדעתי מרתק) עם תובנות לגבי "Wealth Creation". מי שרוצה שיישלח לי הודעה בפרטי עם כתובת המייל. שבוע נעים

למעלה