התנודות הקיצוניות האלה

lance-knight

New member
התנודות הקיצוניות האלה

כבר חשבתי שיש תקווה. ועכשיו אני חושב להשלים עם הבדידות ותחושת היאוש. אין לי כח לשנות את זה. אני נכנע. מרים ידיים.

שם ים

New member
lance-knight יקר.

אני חשובת שיש תקווה, אני חושבת שהיא פשוט נעלמת במצבים מסויימים. בדידות ותחושת יאוש הן תחושות שאצלי עולות כשיש המון כאב. לדבר קצת על המקומות הללו, או לפרוק אותם בצורה שתהלום את אישיותך, מאוד יכולה להפיג במעט את היאוש, כי בד"כ זה לוקח אותנו למקום של הבנה אח"כ. אני מבינה שאתה מוותיקי הפורום. אני קצת חדשה, ולא כל כך מכירה אותך. מכירה את היאוש והבדידות. שולחת לך חום ואהבה, שולחת לך תמיכה. פה כדי להקשיב, אם תרצה לפרוק, אם תרצה לדבר על התחושות שעולות ברגעים אלו. נקודה מאו מעניינת שגיליתי, היאוש עולה ומציף בעצם את התחושות של הכאב. כאילו להעלים את הכאב. ובעצם מתחת למעטה היאוש נמצא הכאב. אולי אם נפתח קצת את הדברים, יקל על התחושות. בטח נידמע. אך לפחות ניפרוק. באהבה, שם ים

lance-knight

New member
שם ים יקרה

כמה ימים לא נכנסתי לפורום. לכן ראיתי את שמך פעם ראשונה רק היום. כך שגם אני לא מכיר אותך. אבל אני חושב שאת מאוד מקסימה ורגישה. את צודקת בהחלט. לדבר- זה יכול לעזור להפיג את תחחושת הבדידות. הבעיה שלא תמיד יש אנשים בסביבה איתם אפשר לדבר. אם תרצי לדבר בצ´ט- הייתי מאוד שמח לדבר איתך ולהכיר אותך קצת יותר. לא היום, אולי מחר. בכל מקרה אני מאוד מודה לך על התייחסות.

שם ים

New member
../images/Emo51.gif .... ../images/Emo24.gif

אשמח לשוחח בצ´ט. בקשר לחברים שלא תמיד נמצאים, בשביל זה קיימים מקומות מקסימים כמו הפורום הזה, בשביל לא להיות לבד עם התחושות. באהבה. שם ים

לניט

להגיד לבן אדם אל תרגיש יאוש או בדידות זה ממש טמטום כי זה חלק מהמערך הנפשי שלנו שהוא לגטימי לחלוטין אם לא היית מרגיש ככה אז באמת הייתי חושבת שמשהו אצלך לא בסדר זה רק מראה שאתה מסוגל להרגיש ולחשוב,כבר משהו.דרך אגב מזלנו שזה לא הכל כי מישהו שכח ללחוש לנו באוזן כשנולדנו שהיאוש והבדידות באו כדי להוביל אותנו הלאה אל החיוב(חבל שלא מספרים את זה לאנשים). שלך חנה גונן

lance-knight

New member
תודה חנה

זה נכון במאה אחוז מה שאמרת. אבל מה המעלה בלהרגיש כאשר זה נותן להרגיש גם את הכאב?

שם ים

New member
רוצה להגיב לדבריך.

אני חושבת שיש דוקא יתרון גדול בלהרגיש את הכאב. כן זה נשמע פתטי, אך אם תחשוב על כך, ברגע שיש בך את היכולת לחוש את הכאב, יש בך היכולת לשוחח עליו, לפרוק אותו. נמנעתי במשך שנים מלתת לכאב לעבור דרכי, לכל אחת יש את הצורה שלו כיצד להימנע מלפגוש בכאב. אני מפנטזת. ואני חושבת שעצם היכולת להחיל כן להסתכל לכאב בעיניים, לחוש אותו, מעניק גם את האפשרות להגיע להחלמה. מאוד כואב. כואב עד כדי השפעות פיזיות. אך כשם שלרוב המכאובים הפיזיים יש תרופה, כן גם למכאובים הנפשיים יש. מכאובים, שבד"כ ניגרמו לנו על לא עוול בכפינו. יש המון סוגי ריפוי לכאבים בנפש. אחד שאני מכירה טוב, זה לשוחח על הדברים. לתת פורקן לדמעות שהצטברו. להבין שאנחנו לא אשמים. וללמוד לפרגן לעצמינאני חושבת שיש דוקא יתרון גדול בלהרגיש את הכאב. כן זה נשמע פתטי, אך אם תחשוב על כך, ברגע שיש בך את היכולת לחוש את הכאב, יש בך היכולת לשוחח עליו, לפרוק אותו. נמנעתי במשך שנים מלתת לכאב לעבור דרכי, לכל אחת יש את הצורה שלו כיצד להימנע מלפגוש בכאב. אני מפנטזת. ואני חושבת שעצם היכולת להחיל כן להסתכל לכאב בעיניים, לחוש אותו, מעניק גם את האפשרות להגיע להחלמה. מאוד כואב. כואב עד כדי השפעות פיזיות. אך כשם שלרוב המכאובים הפיזיים יש תרופה, כן גם למכאובים הנפשיים יש. מכאובים, שבד"כ ניגרמו לנו על לא עוול בכפינו. יש המון סוגי ריפוי לכאבים בנפש. אחד שאני מכירה טוב, זה לשוחח על הדברים. לתת פורקן לדמעות שהצטברו. להבין שאנחנו לא אשמים. וללמוד לפרגן ו. מקווה שנתתי נקודה למחשבה. באהבה, שם ים

היי לנס נייט

תמיד יש תקווה. זה התפקיד שלנו לייצר אותה באמצעות מעשים חדשים כל הזמן, אפילו כאשר מעשים ישנים לא הניבו לנו אולי את הפירות המיוחלים. לא תמיד אנו קוצרים כאשר אנו זורעים,אולם אין זה אומר שעלינו להפסיק לזרוע.כולנו איכרים העמלים קשה לעבד ולחרוש את שדה החיים. אנחנו לא זורעים רוח ועל כן לא נקצור סופה.בסופו של דבר נהנה מפרי עמלנו.זהו תהליך,שעבור אחדים הוא קל ועבור אחרים הוא קצת יותר קשה. לעיתים אנו נאלצים להתמודד עם "תנאים סביבתיים" ואדמה קשה יותר לעיבוד. זה קשה,זה לא קל אבל אסור להיכנע.אסור להיכנע. אני מאמין שאתה יכול לעשות.יש בך את העוצמה,הכישרון היכולת והכוח לכך. אל תפקפק ביכולת והכישרון שלך.אל תפקפק ביכולתך לקצור את הפירות. מה עם המפגש שתיכננו ליזום בין חברי הפורום למשל? זה עדיין נראה לי רעיון טוב,שעשוי להניב פרות אם יצא אל הפועל. וגם אם לא יצא מפגש של כל הפורום,מבחינתי אתה תמיד מוזמן לבוא למרכז(כשנוח לך)למפגש מצוצמם יותר. אפשר גם לקבוע מפגש בצפון באזור חיפה למי שנוח לו. העיקר לא לאבד תקווה.יהיה בסדר.

lance-knight

New member
לאיש

עם הרבה תכונות טובות. כמו תמיד מצאת מילים נכונות. לא יודע למה (ובעצם זה לא כ"כ חשוב) אבל אתה מצליח לעודד. תודה לך, חבר. לא כדאי לוותר. בסופו של דבר אף אחד לא אמר שנצחון חייב לבוא מהר. אפילו שרוצים לראות תוצאות מהירות- צריך להצטייד בסבלנות. זה היה רגע של חולשה. וכמובן שאפשר לארגן את המפגש (וגם לא אחד).

lance-knight היקר...

תמיד ישנו זיק קטן של תקווה.... לפעמים הוא מסתתר מתחת לערימת ייאוש, אבל בעזרת נבירה וחפירה ממושכת תמיד ניתן להגיע אליו. אל תוותר ידידי, תחשוב על זה כמסע, עם עליות וירידות. מחזקת אותך עם חיבוק ענקי הילדה (החיפאית...)

lance-knight

New member
ילדה

זה נכון שהזיק הזה של תקווה מסתתר עמוק מתחת לערימת ייאוש. זה נכון שאפשר למצוא אותו על ידי חפירה ונבירה ממושכת. אבל כמה ממושכת יכולה היא להיות? אין כח כבר לחפור.

נכון...לפעמים

כבר אין כח לחפור, בשביל זה קיים הפורום, אבל אפשר להיעזר בנו כדי לעזור לך לחפור. אז מה אתה אומר, שאביא את?

למעלה