התנועה הלאומית הפינית והאולימפיאדה

python 4

New member
התנועה הלאומית הפינית והאולימפיאדה

אנחנו ממשיכים לכבוש את העולם, והפעם - קבענו בעצמנו איפה תתרחש האולימפיאדה. כידוע, במאבק האחרון בין פאריז ללונדון לונדון ניצחה עם 54 קולות לעומת 50 קולות שקיבלה פאריז. ומהם שני הקולות שמנעו את הניצחון הפריזאי? עבודה שלנו, נקמה בז'אק שיראק שצוטט יום לפני באומרו: "המטבח הבריטי הוא ללא ספק אחד הגרועים בעולם, שני רק למטבח הפיני"
. והתוצאה - שני הנציגים של פינלנד בוועד האולימפי הצביעו ללונדון - הקולות החסרים. וכך, פינלנד הכריעה באשר למיקום האולימפיאדה. אני לא אתפלא אם לאחר שמלאכת פינלונד העולם תסתיים אולימפיאדת 2016, 2020, 2024 וכו' יערכו כולם בהלסינקי. המטבח הפיני באמת כזה גרוע?

M o t t i

New member
כאחד שלא מכיר את מטבח פיני

מהם מאכלים עדתיים של פינלנד? וישנה מסעדה פינית באזור?

davgrun

New member
אוכל פיני

המממ, גם אני לא כל כך מקיר אוכל פיני למרות שאמא שלי נולדה שם, אבל נתקעתי פעם לילי אחד בהלסינקי בדרך חזרה מסטוקהולם לישראל והלכתי למסעדה טובה ושם אכלתי renstek סטיק איל הצפון, באמת טעי מאוד.

kipod2

New member
אפרופו אולימפיאדה וסקנדינביה...

שטוקהולם אירחה את המשחקים האולימפים בשנת 1912
וב-1952 אירחה הלסינקי את המשחקים (אלו היו המשחקים בהם השתתפה ישראל לראשונה
) אך בשנת 1956 התקיימה אולימפיאדה במלברון, אוסטרליה, והאוסטרלים (החוצפנים!) לא איפשרו כניסת סוסים זרים לשטח אוסטרליה. ומי נחלצה לעזרת העולם? שבדיה כמובן! שטוקהום התנדבה לארח את כל תחרויות הסוסים. ונורבגיה שלנו אירחה פעמיים את משחקי החורף:
אוסלו 1952
לילהאמר 1994 אגב, נורבגיה עומדת בראש טבלת המדליות באולימפיאדות החורף (261 מדליות!)

p i n g o

New member
למה אתה חושב

שהאוסטרלים היו חוצפנים? זאת הייתה שטות מוחלטת אילו הם היו מאשרים הכנסת כל כך הרבה חיות מיבשות אחרות והיה משבש עוד יותר את המרקם האקולוגי שם...

kipod2

New member
../images/Emo12.gif משבש את המרקם האקולוגי?!

אני לא חושב שהכנסת סוסים לשבועיים תשבש את המקרם האקולוגי באוסטרליה, חוץ מזה האוסטרלים לא טרחו להודיע שהם אוסרים את הכנסת הסוסים אלא רק חודש-חודש וחצי לפני המשחקים.

p i n g o

New member
זה שהם לא טרחו להודיע,

זאת באמת אשמתם. וזה כן היה משבש את המרקם הביולוגי כי מי יודע מאיפה הגיע כל סוס ואיזה מחלות וטפילים יש או אין עליו...

למעלה