התנועה שלי..

דרור....

New member
התנועה שלי..

אני מצטער על הניסוח הצולע שלי והבוטה מראש אבל בבקשה לפני שאתם תופסים חום עלי וצורחים תקשיבו.. התנועה שלנו מורכבת מבני נוער.. מאנשים בטווח הגילאים 15-18 שמתמודדים לראשונה עם אחריות יחסית כבדה של הדרכה, תחזוקה של קן וחיים טיפה שונים מהמבנה השטנצי של החברה. אנחנו כל כך לכודים בדימוי של בגרות והבנה שאף אחד עוד בעצם לא שם וכולנו מתנהגים כמו בני טיפשעשרה.. כולנו עדיין באותו גיל ועדיין לא בדיוק חכמים יותר וטובים יותר.. רק בתהליך לזה.. ואני אישית מצטער שטעיתי וכל השנים האלה חיפשתי מישהו שיבין על מה אני מדבר... כי אין.. תראו מה עשיתם מהפורום הזה.. ומהקודם.. אם נשתדל לצאת מהאשליה של גיל ההתבגרות ונוכל סופסוף להפוך לאוטופיה שאנחנו רוצים אז חברי.. האגדה שאנחנו רוצים לא תהיה אגדה עוד.. אם נפסיק להעתיק את החברה החיצונית לתוך המשפחה הקינית אותה כולנו מתיימרים לכבד אבל בתכלס בודדים הם אלה שכן.. ממהרים להעביר אחד על השני ביקורת וזה חבל... בואו נעשה את העולם יותר יפה ונפסיק לפגוע אחד בשני.. תחשבו על זה!

דרור....

New member
הפסקתם להגיב על דברים שאני אומר?

או שזה רק אני? מה זה.. דרך להתעלם כי זה לא מוצא חן בעיניכם? זה התחיל כבר בפורום הישן..

iftach17

New member
מה בעצם מחזיק את הקן חי?

כן אני שואל אתכם, מה מחזיק את הקן חי? מה גורם לאנשים לרצות לתרום לו? ומצד שני מה גורם לאנשים לעזוב אותו? יש תשובה מאוד ברורה: היחס שלי ושלך לאנשים בקן. והיחס מתחיל להתדרדר כאשר אנו רואים אחד את השני כחברים לעבודה. עבודת ההדרכה. פה פתאום מתחילות דרישות אחד מהשני ואנו שוכחים שבעצם אנחנו חברים לקן. אם תשימו לב חברים, כמה פעמים שאלנו חבר בוגרת "למה לא הגעת לישיבת בוגרת?" לא מתוך רצון באמת לשאול לשלומו, אלא כביקורת, תוכלו להבין על מה אני מדבר. לי זה קרה כבר כמה פעמים. ותאמינו לי לא שמים לזה לב! רק כאשר הבנאדם מעיר לך על כך אתה קולט כמה אידיוט היית שהתייחסת לבנאדם לפי כמה שהוא תורם בקן ולא לפי שהוא חבר שלך לפני זה. בוגרות קמות ונופלות על מספר אנשים מגעילים שגורמים לכל האחרים להרגיש לא בנוח בקן. שימו לב איך אתם מתנהגים לאחרים...

פוגו

New member
???

למה בדיוק אתה מתכוון? מה אתה רוצה שיעשו? מה אתה רוצה לשנות?

טלי...

New member
דרור

קודם כל סליחה אם ההודעה נשמעת צינית וביקורתית - היא לא. לא בדיוק הבנתי מה אתה אומר. שאם כולנו נתבגר במהירות שיא, וכבר בגיל 16 נתנהג כבני אדם בוגרים ואחראים בגיל 30? כי יש סדר מסוים לגדילה, ונראה לי שאתה יודע אותו. אם תוכל להסביר יותר טוב מה שאמרת, אני אגיב יותר לעיניין אני יודעת שזה לא עוזר בגרוש - אבל אני מצטערת על חברך.

תשמע...

דרור, הבנתי את החלק הראשון של ההודעה אבל בחלק השני קצת איבדתי אותך... אז ככה, אתה הכנסת מליון דברים למשפט אחד ושום דבר שם לא קשור לשום דבר כל האחריות הכבדה של ההדרכה היא דבר מדהים!! זה מבדיל אותך מכל שאר בני הנוער כי אולי אתה עכשיו בכיתה י ואתה מדריך רק 3 חודשים אז אתה עוד לא רואה את זה ככה אבל אני יכולה להגיד לך שאני ב-יא ואני מדריכה כבר שנה ושלושה חודשים וכל דבר שאני עושה בחיים בלא מודע אני גם חושבת איך אני יראה ליד חניכים (ובכלל אנשים) ושאני תמיד מהווה דוגמא וגם כשאני מחוץ לתנועה,כשמדברים עם מורים אז פתאום אני מנמקת את עצמי ומדברת כמעט כמו עם הורים...וכו. וזה שאנחנו בני 15-18 ואנחנו גם מדריכים ואנחנו מחפשים זהות ונסגרים על עצמנו, האם עלתה בראשך המחשבה שבגלל שאנחנו עכשיו מגבשים זהות זה הדבר הכי מדהים שאנחנו יכולים להיות חלק ממנו (גם התנועה וגם ההדרכה), התנועה מעצבת אותנו בצורה שאתה באמת לא מודע לה וההדרכה זה כל העניין של הדוגמא האישית שמשפיעה על החיים הפרטיים שלנו באופן מדהים וגם כל מה שאמרתי בפסקה הקודמת. עכשיו,בקשר ליחסים בבוגרת זה לא קשור להדרכה. בתור חניכה בקן שיש בו 300 איש בבוגרת, ההדרכה לא נכנסת לתוך הקטע הזה ההדרכה נותנת קצת לחץ על החיים ורק מוסיפה לרמת חשיבה ולחשיבה המשותפת בקן (מקווה שהבנת את מה שאמרתי). יחסים בבוגרת צריך ליצור,להחיות ולשמר בלי קשר להדרכה אלא בגלל שהם חברי בוגרת,חברים לרעיונות משותפים ,חברים לחויות משותפות, חברים להמון דברים שלא משיגים בחיי היום יום שלא בתנועה. ועוד דבר קטן ואחרון, אני מצטערת אולי לנפץ איזו תיאוריה אבל אין מצב בעולם ליצור משהו בקן שהוא אוטופי ומנותק מכל מה שקורה בחוץ זה נכון שאנחנו יוצרים לעצמנו נורמות שטובות בהרבה ממה שקורה בחוץ, מאמינים בהמון דברים שהם יותר טובים ממה שקורה בחוץ אבל זה בלתי אפשרי להיות מנותק ולכן האוטופיה שדיברת עליה לא יכולה להיות מנותקת מכל דבר בחוץ, ולכן האוטופיה שדיברת עליה היא חייבת להיות מושפעת מהחיים האמיתיים בחוץ. לעבודה להגנה ולשלום עלו והגשימו

דרור....

New member
שני דברים לכל המגיבים - אגב תודה :)

1. אני ביא´. 2. לא הגזמנו לכת? מה שאני אומר זה שהקן מתימר להיות משהו שהוא לא. זה חברה כמו החברה החיצונית רק עם שלט של הנועל בכניסה לשם. ומה שאמר.. נו על הביקורת שאנשים מעבירים במקום להסתכל עליהם כבני אדם אלא כעמית בעבודה.. זה ממש ממש ממש נכון.. תשימו לב לעסק הזה.. הדרכה לא שיפרה לי שום דבר בחיים חוץ מזה שאני אוהב להדריך ואני אוהב ילדים קטנים (לא במובן הזה יא סוטים!)
אקיצר אל תעשו מהדרכה משהו שהיא לא.. איזה מחשבה זה מפתח? אישית שנה שניה שאני מדריך למרות שהעיפו אותי בראשונה.. זה לא שינה כלום.. חוץ מקיצץ בזמן הפנוי שלי והוסיף לי כמה סיכסוכים על השכב"ג.. אבל הרבה מאד סיפוק אישי כי אני אוהב להדריך וללמד.. מה שאני רוצה להגיד לכם בין היתר זה לא שאני מצפה שתתבגרו יותר מהר רק שתתחילו להסתכל מעבר למטר על מטר שאתם עומדים עליו ובאמת תדאגו לחברים שלכם.. ואל תעשו את זה ברעש.. בשקט ומכל הלב.. אחרת זה לא שווה כלום... אל תשפטו אנשים כי הם לא באים.. תעזרו להם כדי שיוכלו לבוא.. או תדאגו שיהיו מעודכנים אם לא באו.. אל תצעקו על חוסר ארגון.. תארגנו את המפעל הבא - מארגני טיול חנוכה קבלו ח"ח על תאריכי התשלום והשיטה החדשה.. מבינים על מה אני מדבר?

סליחה

חשבתי שאתה בכיתה י אבל בכל מקרה אני חושבת שההודעה השניה שלך היתה מאד שונה מהראשונה ולגבי התשלום זה הדבר הכי דפוק שיכולתי לשמוע עליו!!!! יש אנשים שעובדים בשביל לשלם על הטיול של עצמם נראה לי זוועתי לתת תאריך תשלום שהוא הכי זול אחרי שבוע מאז שמפרסמים את זה... לא נראה לי שמישהו יכול להשיג בשבוע 400 שקל... סוציאליזם הא?? אז למה אנשים לא יקבלו פליז??? נשמע קצת מופרח! ואיך זה הגיוני שבחלק האחרון של התשלום אנשים לא יקבלו פליז מה שאמור להוזיל מאד את הטיול אבל מצד שני רק מייקרים את זה?? מה זה סדרת חינוך כיצד לשלם לטיול??

תשמעו

זה לא משנה אם ההדבל בתשלום הוא ביומיים זה עדיין הבדל וזה עדיין לא בסדר שאנשים לא יקבלו פליז אבל כן ישלמו מחיר יותר גבוה. זה גם לא לעניין שככל שזה הולך ומתקרב זה הולך ומתייקר...שנים זה לא היה ככה והטיולים היו פצצה מה קרה שעכשיו צריך לשלם יותר ככל שמתקרב הטיול? זה לא לעניין הסדרת חינוך הזאת... היא שונה כי בהודעה הראשונה שלך באת זרקת דברים שלא קשורים לכלום וציפית שנגיב. בהודעה השניה היית קצת יותר מפוקס ואמרת מה צריך לעשות. יש המון טקסטים שמדברים על הדברים האלה. אני חושבת שאם המצב של הקן שלך ושל הבוגרת שאתה חלק ממנה רע אז תחפש טקסטים,תעשה ערבי תרבות,ימי עיון בנושא שאנשים יבינו שיש משהו קרוב ולא בסדר בבוגרת קן חולון דרור,אתה היית בקורס מדצים במחנ אורן חוג 1?

דרור!!

אני יודעת מי אתה... אני ענת מקן רמתיים....חוג שתיים בקורס מדצים...ראית אותי בסמינר הנהגה שאיחרת אליו ביומיים ולא זיהיתי אותך...זוכר?

דרור....

New member
ענתוש!!!!!!!

לא זכרתי את השם שלך נכון? חוץ מזה שזה היה יום אחד בלבד! כי... כי... זה היה 9 באב! ולתנועה אין זין לשים על הדת אז אני שצמתי לא יכולתי לבוא..

דרור!

מותק,אתה יוצא לטיול חנוכה? ואני יודעת שזה היה יום אחד בגלל 9 באב,אני זוכרת...

דרור....

New member
לא...

תני איזה טלפון.. אימייל אייסיקיו משהו שאני יכול להטריד אותך בדרך יותר אפקטיבית. אישית הייתי מעדיף טלפון.. הכי אפקטיבי.. ופחות לכתוב במקלדת מציקה..

האמת

בוא נגיד שאני די מפחדת לרשום פה את הטלפון שלי אבל...בשבילך אני יקח את הסיכון... ענת מורן 7411193-09 945464-055 [email protected] icq: 38722610

למעלה