התנצלות בפני ההלך המזדמן

התנצלות בפני ההלך המזדמן

אני נורא רוצה לענות לך, כי השאלות שלך חשובות וגם מעשיות אבל לא עניתי כי אני באמת לא יודע מה התשובה. דווקא חשבתי על זה הרבה, ולא הצלחתי להגיע למסקנה חד-משמעית, ואפילו לא למסקנה דו-משמעית. מצד אחד - המעביד לא אשם במה שקורה (אלא אם המעביד זו המדינה, ואז ייתכן להטיל עליה אשמה, או אולי אם המעביד זו הרשות הפלסטינית ואז קל יותר להטיל עליה אשמה), ולכן הוא לא חייב בפיצויים. מצד שני, יש מקרים אחרים שבהם מעביד חייב פיצויים בלי אשמתו, למשל כשהעובד מתפטר כי הוא עובר להתנחלות או לישוב חקלאי או מתגייס לצה``ל, או - להבדיל - כשהעובד נפטר. מצד שלישי, המקרים האחרים שבהם המעביד חייב פיצויים בלי אשמתו, רשומים בחוק ולא ברור אם ניתן להוסיף עליהם בדרך של פרשנות. מצד רביעי, מקרים אחרים נדונו בבית הדין לעבודה מהכיוון השני. מקרים של פלסטינאים שעבדו בישראל ותקופות של סגר שהוטל על ידי הממשלה, בלי אשמתם של העובדים, מנעו מהם להגיע לעבודה. מה שנפסק שם היה כי אם המעביד ניסה להשיג היתר כניסה ונכשל - יראו את זה כהתפטרות, אם המעביד לא ניסה להשיג, יראו את זה כפיטורים. אני לא יודע איך אפשר ללמוד ממקרה כזה על המקרה שלך ולכן אני מתלבט. בינתיים - אני מאחל לך נסיעה בטוחה. בהצלחה. יוסאריאן.
 
הסבר לשאלתי הקודמת

האם אני יכול להנות מואתם כללים של ישובי גבול העימות בצפון? בזמנים הפחות נעימים בגבול הצפון המעביד נשא בהעדרות של עד יום ומעל זה המדינה, אלא שבמקרה זה מדובר בכמה שעות בכל שבוע? כ 2 עד 8 שעות לשבוע. בכל מקרה זה נראה לי לא הוגן להפיל את זה על המעסיק אבל גם לא עלי, אם העולם היה הוגן היה קל להסתדר בו לכן אני שואל מה החוק? בכל מקרה תודה רבה הלך מזדמן
 
החוק לא אומר.

אין חוק שמשווה אותך לתושבי קו העימות בצפון. גם שם - למיטב ידיעתי - החוק לא חייב את המעביד לשלם לעובד על ימים שבהם לא עבדו בשל קטיושות. מה שכן, בימים שבהם הוכרז על חובה להישאר במקלטים (ולא זה המצב בירושלים ובגוש עציון), חייב חוק מס רכוש את המדינה לשלם למעביד פיצוי על שכרם של עובדיו באותו יום, כך שהמעביד היה יכול לשלם את זה לעובדים ולקבל את זה בחזרה מהמדינה. אם אתה חושש - אולי תיסע דרך בית שמש ועמק האלה (ותבקש מהמעביד להעלות את דמי הנסיעות או להחשיב חלק מזמן הנסיעה כזמן עבודה)?
 
למעלה