התנצלות בפני הקהל הרחב

bensand

New member
התנצלות בפני הקהל הרחב

חברי לפורום שלום,
כפי שבוודאי שמתם לב בימים האחרונים אני ומספר חברים נוספים, חלקם חברים בפורום וחלקם לא, נתונים למתקפה ישירה ואכזרית בפורום ומחוצה לו. החפשות, שקרים, העלבות וכמובן שאפשר לטעון כי לא הכל אישי אבל בסוף הכל אישי. אני אמשיך במנהגי ואמנע מהתבטאויות כאלו או התייחסות פומבית להודעות אלו כפי שעשיתי עד היום, לשמחתי אני שומר על כבוד האדם באשר הוא אדם.
אני מצר ומתנצל בפני אורחנו, אלו המבקרים בפורום לשם התרשמות מהתחום, הוא לא כזה... רוב החברים טובים ונעימים והחברותא טובה, חלקו נגוע וחלקו לא. אין בכוונתי להסיר הודעות שיש בהן משום פגיעה אישית בי. אני כן מסיר הודעות שיש בהן אלימות מילולית מכל סוג שהו או משום לשון הרע או הוצאת דיבה כנגד אנשים אחרים, על אחת כמה וכמה כנגד אנשים שאינם חברים בפורום וכל זאת על פי תקנון הפורום והחוק. ובמסגרת רוח החג אני אנצל הזדמנות זו לבקש סליחה אם אני פגעתי במשהו או העלבתי אדם מעל דפי פורום זה מבלי משים.
לטובת חברי הפורום אני אשים כאן את משמעות לשון הרע והוצאת דיבה כדי שתוכלו לשפוט לבד (אין לי בשלב זה כוונה להסרת הודעות אלא אם אקבל פניה מאותם אנשים המוזכרים בפורום לרעה או אז אאלץ לעשות כן).
סוד "לשון הרע" מוגדר בסעיף 1 לחוק כ:"דבר שפרסומו עלול - (1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם; (2) לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3) לפגוע באדם במשרתו... בעסקו, במשלח ידו או במקצועו; (4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו או נטייתו המינית".
הוצאת דיבה - היא פרסום דבר שקרי על אדם אחר.

וכפי שאמרו חז"לנו - "לֹא תֵלֵךְ רָכִיל בְּעַמֶּיךָ" ומן המקורות "אָרוּר מַכֵּה רֵעֵהוּ בַּסָּתֶר"

בברכת גמר חתימה טובה לכולם, שנה טוב, שמים פתוחים ואושר לכל בית ישראל.

למעלה