התנצלות לפדלאה והסבר קצת על קסטום

levinerez

New member
התנצלות לפדלאה והסבר קצת על קסטום

יכול להיות שהייתי אגרסיבי מידי בהודעות קודמות אז: סליחה לפדלאה אם נעלב, אין לי שום דבר טוב או רע כנגד או בעד האדם ! התגובה שלי היא מבוססת על העובדה שאתה התייחסת לשינויים בפרונט שאין בינם ובין שלדות קסטום כל קשר!! האורך של שני חלקי הרגל שלך שוק-גפה הוא הקובע על המילימטר או על עשירית המעלה את הזוית שבה אתה תוכל לרכב על מנת להיות ממוקם "טוב" הנקודה המתה של סיבוב הדוושות - יענו בנקודה העליונה , על מנת להעביר יותר כוח לפדלים ולכן לרכב מהר יותר! אין קשר בין פרונט האופניים שפשוט נבנה אח"כ על מנת למקם את הידיים בצורה נוחה לרוכב לבין מיקום הגוף ותנוחת הישיבה יחסית לנקודה מתה עליונה. במחשבה שניה אני כן אפרסם את המידע הזה כולל התנצלות אליך באם נפגעת בפורום סליחה ארז

../images/Emo140.gif ההתנצלות נידחת על הסף !

ארז מכובדי ,את פנייתי אליך התחלתי בכך שאני די בטוח שמדובר באי הבנה הדדית וככזאת אני רואה את העניין ולכן ארז מבחינתי אין בכלל צורך בהתנצלות ואני מודה לך מאוד על התגובה ועל היחס. חילוקי הדיעות ביננו נסובו בגלל העובדה שאני בחרתי בצורה לא מוצלחת בתרגיל המחשבתי שהצעתי לעודד (צ'יפו).הצעתי לו לחשוב על השינויים שירגיש באם ישחק בצורה מיזערית עם אורך סטם.שינוי אורך הסטם הינו חלק מה"גיאומטריה הסופית" (מונח פרטי משלי, מצטער) -כלומר סך כל נתוני השילדה ועליהם נתוני התאמת רכיבים אישיים. שגיתי במתן הדוגמא הזאת שכן היא אינה מתייחסת לעצם הדיון שנסוב סביב שינויים ולו מיזעריים בגיאומטריית השלדה עצמה,נטו. כל מה שניסתי להגיד לצ'יפו הוא שעל סמך הנסיון שלי כל מילימטר הנדון בתיאוריית השילדות יורגש בפועל בצורה זאת או אחרת על ידי רוב הרוכבים, מומחים כחובבים. מניסיוני הלא רב בענף ומניסיוני הפחות צנוע מתחום אחר לגמרי-מערכות סטריאו למשוגעי סאונד(High end stereo) למדתי שגם אנשים שלא אמורה להיות להם גישה מקצועית,עיניין או ניסיון עשיר לתחביב מסויים הכרוך בציוד ייעודי מרגישים ומרגישים היטב איכויות ושאר מיני דקויות. סלחו נא לי באם אני מפליג רגע למחוזות אחרים אבל אני מוכן להעיד בשבועה שדודות פולניות נטולות מאניית צעצועים העירו לא פעם ולא פעמיים "אאוט אוף דה סקאי" על "איזה יופי" נישמעת פתאום יצירה זאת או אחרת כאשר הודגם בביתן ציוד שעל פי הדיעה הרווחת (והשגויה לדעתי) רק משוגעים לעניין אמורים לשמוע ו"להבין". תאמינו לי או לא חלק מה"דודות" שמעו אפילו שיפור בין סוגי רכיבים מישניים בחשיבותם (למשל כבלים לרמקולים או הדפסות מיוחדות של אלבומים). כמעט תמיד הן לא ידעו מה הרכיב שהוחלף,הן לא ידעו מה טיב השיפור שאמור להיות והן אפילו לא ידעו שהן בכלל משמשות "קבוצת בקרה עיוורת" לצורך "ריאליטי צ'ק" ל"מומחים" כדי לבדוק האם בכלל שומעים הבדל.אבל הדודות (והדודים...) מעולם לא איכזבו. השורה התחתונה שלי היא שגם "לא מומחים" מרגישים לעיתים קרובות את ההבדלים בפרטים הקטנים,אני חושב ומאמין שהדבר נכון במיוחד כאשר מדובר בתחביב או תחום עניין שקרוב מאוד לליבו של אדם. כפי שאמרתי לך אנני מאמין במונח "פלצן". תמיר אשל אמר לי פעם דבר שנחקק לתודעתי כחובב ועובד בענף: "אופניים אתה לא צריך, אופניים אתה רוצה". מעטים מאיתנו מתפרנסים כרוכבים מקצועיים. לרובינו זהו פשוט תחביב אם לא שריטה עמוקה על סף "דרך חיים".וכשאתה שרוט אתה רגיש לאיכויות ודקויות, לעיתים הרבה מעבר למה שאתה מוכן להודות בקול רם. כרבים (ומבינים יותר ממני) לפני אני מסכים עם העובדה הנתונה שרובינו נהנה מאוד (ובצדק כמובן) בפועל משילדות מדף (ואפילו לאו דווקא מהדרגות העליונות) שעליהן בוצעה התאמת רכיבים ולו בסיסית.בדיוק כפי שרוב האנשים שאני מכיר נהנה ומתרגש(שוב-בצדק) ממוסיקה המושמעת ב"סטריאו עממי". לסיכום, לגבי ברי המזל מביננו שיתנסו בשלב זה או אחר עם שילדות קאסטום בנוסף על התאמת רכיבים נכונה כל שנותר לי הוא להביע קינאה
תודה על התשובה הרצינית ארז ושבוע טוב לך ולכולם, עודד.

cipo 1

New member
ארז !! לפי דעתי החלפת בין העודדים..

ואולי לא ??!! בכל -אופן תודה על ההסבר הנוסף .(שלחתי לך גם מסר בנידון) ואגב בקשר לרכיבת השבת באיזור שלי היה באמת "יבש". יום טוב !! עודד

לעודד - והשאר בפעם ה....../images/Emo9.gif

המסרים שלי לא עובדים. אני מקבל מסר אבל לא יכול לכתוב בתיבת המסרים תשובה אלא גארביש. אנא כיתבו לי למייל ואני מבטיח תשובה.

למעלה