התנתקות במצולות

feder100

New member
התנתקות במצולות

ביום חמישי עליתי לצפון הרחוק על מנת לשטוף קצת את המח מהמבחנים ומכל הברדק הפוליטי שאופף אותנו. לקחתי מאדון חצרון – איש יקר ושועל צלילה ותיק, ציוד צלילה ונסעתי. לאחר הפלגה של כרבע שעה בתוך נחיל עצום של מדוזות ארץ-ישראליות המכונות בפי מומחים "חוטית נודדת" הגענו לאתר הצלילה. הירידה למים היתה כרוכה בחששות רבים מפאת אחיותינו הצורבות שהקיפו את הסירה בסקרנותן הרבה. הדרך למעמקים היתה כרוכה בהפעלת כל האינסטינקטים הבריאים שנלמדו לאורך השנים בקורס להתחמקות ממדוזות של חיל-הים. לקרקעית בעומק של כ-30 מטרים הגעתי מזיע ועם דופק כזה שלא יאכזב אף מערכת סימפטטית...(הסברים אצל ד"ר רוזנצוויג – קורס בפיזיולוגיה בפקולטה למדעי הטבע). התחלתי לצלול לאורך הספינה הטרופה ומרחוק לא תאמינו מי בצבץ לנגד עיני. בתחילה חשבתי שאני הוזה, לא האמנתי שהם הגיעו גם לכאן ולכן הגברתי את תנועות רגלי וצללתי במהירות לעבר הסרט הנכסף. כשהגעתי לחרטום עדיין היה קשה לי להאמין למראה עיני. ההתנגדות לגירוש יהודים מביתם הגיעה לעומק של 30 מטרים מתחת לפני הים וכמה מיילים טובים מהחוף. על חרטום הספינה התנוסס הסרט הכתום!!! כאשר דברו על מחאה שקטה לא חשבתי בחיים שלזה הם התכוונו... לא משנה לאיזה זרם אני, אתה ואת משתייכים, אבל לקשור סרטים באתר הנצחה של מיטב לוחמינו זה כבר לשבור את הגלים...אה...הכללים! אמנם: "יהודי לא מגרש יהודי" "יהודי לא חוסם את הכביש של יהודי" והיום ניתן להוסיף: "יהודי לא צולל עם יהודי". לאתר ההנצחה: http://www.tour-haifa.co.il/heb/Attraction/divingKidon.phtml http://www.idive.co.il/Index.asp?ArticleID=152&CategoryID=141&Page=1

Perfect sense

New member
../images/Emo45.gif

מקרים כאלה רק מחריפים את האנטי שלי כלפיי המתנגדים.

noamgk

New member
"מיטב לוחמנו", אחי,

מסרו את הגוף שלהם, את כל מה שהם, בשביל שלנו תהיה מדינה. בשביל שלנו יהיה ביטחון. בשביל שיהיה לנו בית, שתהיה לנו ארץ, שתהיה לנו מדינה. מיטב לוחמנו מתהפכים בקברם כשהם רואים מה אריאל שרון עושה עם הדם שלהם!

אני מעדיף

שמיטב לוחמינו יתהפכו בקברם מאשר שעוד ממיטב לוחמינו יצטרפו אליהם

noamgk

New member
לדעתם לא.

לדעתי - זה כבוד אחרון שאפשר לתת למיטב לוחמנו לפני שכל ערכי המדינה קורסים תחתיה.

אולי בשבילך זה כבוד

אבל אם אותם לוחמים היו בחיים והיו בעד ההתנתקות? מי אמר שהם מאמינים בא"י השלמה? כבוד זה קודם כל לכבד את המקום ולא להכניס אליו דברים שקשורים בפוליטקה של היום.

noamgk

New member
זה ממש לא משנה.

הם מסרו את נפשם על הארץ הזאת. אף אחד לא רוצה שדמו ישפך לחינם.

אני מכיר חייל שהיה חושב אחרת ממך

חייל שאני מכיר שנפצע בשטחים - בעודו שוכב בבית החולים אמר "אני מקווה שלפחות אם אמות - נצא כבר מהשטחים ואני אהיה ההרוג האחרון שם". אותו חייל נפטר, ואתה יכול להבין לבד שבקשתו האחרונה הייתה שדווקא כן נצא מהשטחים. הרבגה הורים שקולים גם חושבים כך ולא היו רואים בכל ש-שדם בנם נשפך לחינם.

noamgk

New member
ומה עם אלה שכבשו?

החיילים ששפכו את דמם על כיבוש עזה, לדמם לא מגיע תמורה? לכל חייל יש את הדעה שלו, אבל אני בטוח ששם למעלה כולם כבר מבינים את הערך של הארץ הזאת.

אני לא בטוח כל כך

לכל חייל דעה משלו, ואתה לא יכול להכליל ולהגיד שכל החיילים שנהרגו היו בעד ההתנתקות. חלק מהם כלל לא יראו בדמם כאילו "נשפך לשווא" אם נצא משם ויפסיקו להישפך שם דמים. זה תמורה הולמת מאוד לדם שלהם!

noamgk

New member
אה... צודק.

אולי גם נצא מכל הארץ המסוכנת הזאת? הרי ביננו - לקסאם אין בעיה להגיע לשום מקום. אחרי הגירוש - אם יקרה חלילה - המטען של קארין A יגיע סופסוף ליעדו, ומשם הדרך לערים הגדולות קצרה. אז בוא נארגן תוכנית חברתית משותפת להגירה לאמריקה! אני בטוח שהדוד סאם ישמח לקבל אותנו בזרועות פתוחות...

noamgk

New member
אתה הכנסת אותנו לויכוח פוליטי,

ואנחנו דיברתי על עיקרון בכלל. ויכוחים כמו שהצעת בהודעה שלך לא חסרים בפורום הזה ובפורומים האחרים, פה הנושא אחר.

הדיון הפוליטי כבר הוכנס בהודעה שלפנ

הדיון הפוליטי הוכנס בהודעה אליה הגבתי. משהו בסגנון "מיטב לוחמינו מתהפכים עכשיו בקבר לנוכח המעשים של אריאל שרון" מהכין הקביעה הזאת????? יש (לצערי) מספיק חיילים שלא מתהפכים בקברם ואם הם מתסכלים מלמעלה הם שמחים מאוד על המעשים. המשפט למעשה אמר - של החיילים הקרביים והגיבורים שלנהרגו בהגנה על המולדת היו נגד ההתנתקות. אני מתנגד נחרצות לדעה זו

למעלה