התנתקות ובכי בזמן הנקה

mariashv

New member
התנתקות ובכי בזמן הנקה

שלום,
יש לי תינוקת בת 3 חודשים שעד עכשיו הנקתי אותה הנקה מלאה בלי שום בעיה.
בכמה הימים האחרונים, בעיקר בערב, אני מרגישה שאין לי מספיק חלב. היא יונקת במשך מספר דקות ואז כל הזמן מתנתקת, ואחרי כמה פעמים גם מתחילה לבכות. ניסיתי להחליף צד כשזה קורה. גם בצד השני היא יונקת כמה דקות ואז מתחילה להתנתק ולבכות. כשאני לוחצת על השד יוצא קצת חלב, אבל כשניסיתי לשאוב לראות אם באמת יוצא משהו, יוצאות רק טיפות (לא היתה לי בעיה לשאוב בעבר).
אני אמורה להתחיל לעבוד שבוע הבא והתחלתי לשאוב יותר בבית בניסיון להגביר את כמות החלב ולהקפיא כמה שקיות, וזה השלב שהתחילו הבעיות.
מה אני עושה לא בסדר?
האם באמת יכול להיות שפשוט מתחיל להגמר לי החלב?
חשבתי ששאיבות אמורות לעודד את ייצור החלב, אבל נראה שזה עושה את ההיפך...
אשמח לעזרה. אני לא כ"כ רוצה לעבור לתחליף חלב :(
תודה

יציאה לעבודה

שלום לך,יציאה לעבודה והתארגנות לכך בהחלט מהווה אתגר בהנקה. אין באמת סיבה להפסיק להניק, ניתן להמשיך לשמור על ייצור החלב גם בעבודה. אין צורך להתארגן עם הרבה מנות שאובות לקראת היציאה לעבודה, את יכולה בזמן שאת בעבודה לשאוב לפי מס׳ ההנקות שבד״כ יונק כשאת איתו בבית וכך למחרת יהיו לך מנות מהשאיבה יום לפני. אין טעם להגביר את ייצור החלב כדי שלא תתמודדי עם גודש. התינוק לא משנה את צרכיו בגלל שאת יוצאת לעבודה ולכן את לא צריכה להתאמץ לשאוב כדי להגביר את הכמות. הכיני 2-3 מנות וחוץ מזה המשיכי להניק כרגיל בלי לנסות לאגור מנות.בנוגע לניהול הנקה בשילוב עם שאיבות, ייתכן ועיתוי השאיבה הוא לא נכון וכשאת מגיעה להנקה אין לתינוק מספיק כמו שרגיל ואז מתעצבן ומתנתק. השאיבה אמורה להיות רק לאחר ההנקה ולא לפניה, תמיד להתחיל בהנקה ואז לשאוב. אומנם לא יצא הרבה אך ניתן לחבר מס׳ מנות משאיבות שונות וכך ליצור מנה שלמה לפי צרכי התינוק.שיהיה בהצלחה.

mariashv

New member
עוד שאלה

קודם כל תודה רבה על התשובה.
בשעות שאני אהיה בעבודה היא אוכלת בערך 3 פעמים, אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי לשאוב 3 פעמים ביום. זה לוקח יותר מדי זמן. תהיה לי אפשרות לשאוב רק פעם אחת. מה את ממליצה לעשות במקרה כזה?
מה גם שאני מניחה שהכמות שיוצאת בשאיבה היא קטנה יותר מהכמות שהיא אוכלת (אני מצליחה לשאוב בלחץ 50 מ"ל מצד אחד, וגם זה אחרי שהיא לא אכלה ממנו הרבה זמן).

המשך

שוב שלום,במידה ואת יכולה לשאוב רק פעם אחת, הניקי לפני שאת נפרדת ממנו ומיד כשאת חוזרת מהעבודה, נסי לשאוב בערך באמצע. דעי שלפי החוק עד גיל שנה ברוב מקומות העבודה צריך לאפשר שעת הנקה. ואז תזמני שתי שאיבות לפחות, אני מציעה שתבררי את הזכות הזאת בעבודה וזה יקל עלייך.בינתיים כדי שיהיה לך מעט מנות לקראת החזרה לעבודה תתנהלי לפי מה שכתבתי מקודם. שאבי עוד מס׳ דקות לאחר ההנקה, גם אם יוצא מעט כל פעם חברי בין כמה מנות וכך עד שתצאי לעבודה יהיה לך מה לתת.

למעלה